Ο γνωστός αναλυτής Ming-Chi Kuo που μοιράζεται πληροφορίες για ό,τι νεότερο στο οικοσύστημα της Apple, έδωσε στη δημοσιότητα τα πρώτα στοιχεία για τα iPhone 13. Φυσικά, τίποτα δεν έχει «κλειδώσει», καθώς είναι πολύ νωρίς, όμως ο Kuo έχει αποδείξει πολλές φορές τα τελευταία χρόνια ότι αξίζει να τον παρακολουθούν  οι fans της εταιρείας.
 

Η σειρά iPhone 13 θα κυκλοφορήσει το φθινόπωρο, όχι μόνο επειδή το αναφέρει κι ο Kuo, αλλά έτσι κι αλλιώς αυτή είναι η τακτική της Apple. Ο Kuo όμως ενημερώνει ότι θα έχουμε 4 συσκευές και πάλι στα ίδια ακριβώς μεγέθη, που κυκλοφόρησαν και τα iPhone 12. O ίδιος αναφέρει ότι η Apple επιθυμεί να προχωρήσει σε συσκευή χωρίς θύρα, που θα φορτίζει μόνο μέσω MagSafe connector, όμως η τεχνολογία δεν έχει ωριμάσει ακόμη. Ίσως κάτι τέτοιο γίνει έως το 2023.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Όλα τα iPhone 13 θα διαθέτουν νέο υπερευρυγώνιο αισθητήρα στα 6p με διάφραγμα f/1.8 και autofocus. Τα iPhone 12 έχουν 5p f/2.4 fixed-focus. Τα iPhone 13 και 13 Pro Max θα διαθέτουν LiDAR και πάλι, μαζί με LTPO οθόνες στα 120Hz. Θα έχουν επίσης το 5G modem της Qualcomm, X60M.

Οι χωρητικότητες μπαταρίας θα μεγαλώσουν σε όλα τα μοντέλα, χάρη σε μια καινοτομία που γλιτώνει χώρο στο εσωτερικό: η SIM slot θα είναι ενσωματωμένη στη mainboard, όπως αναφέρει ο αναλυτής. Όλα τα μοντέλα, θα είναι ελαφρώς βαρύτερα εξαιτίας της αλλαγής στην μπαταρία.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

O Kuo αναφέρθηκε και στο πρώτο αναδιπλούμενο smartphone της Apple, που αναμένεται να έχει οθόνη 7,5-8 ιντσών και θα το δούμε το 2023, σύμφωνα πάντα με τον Kuo.

Σε άλλα νέα, η Apple πιθανώς να αφήσει πίσω της επιτέλους την εγκοπή (notch), αλλά και το Face ID, και αναμένεται να αντικαταστήσει την μπροστινή κάμερα με απλή… οπή (punch-hole) για το 2022, με τον αισθητήρα Touch ID κάτω από την οθόνη και την περισκοπική κάμερα πιθανώς να έρχονται το 2023.

Τέλος, ο Kuo περιμένει να δούμε αντικατάσταση του iPhone 11 με κάποιο από τα φθηνότερα (SE) μοντέλα πιθανώς το 2023. Αυτό το μοντέλο θα έχει Face ID, συμβατότητα 5G και αντίστοιχο μέγεθος, στις 6 ίντσες.

Επιμέλεια: Παύλος Κρούστης

 

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης