Το κακόβουλο λογισμικό αποτελεί μία από τις πιο κοινές απειλές για τους χρήστες κινητής. Μπορούν να εισβάλλουν στη συσκευή σας και να προκαλέσουν βλάβες σε αρχεία, χωρίς καν να το γνωρίζετε.

Μέσα στο 2020 εντοπίστηκαν σε φορητές συσκευές παγκοσμίως πάνω από 5,6 εκατ. κακόβουλα πακέτα εγκατάστασης, 157.000 τραπεζικά trojan και πάνω από 20.000 ransomware.*

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Οι τάσεις δείχνουν ότι οι κυβερνοεγκληματίες χρησιμοποιούν εργαλεία social engineering, όπως την “κάλυψη” κακόβουλου λογισμικού ως κάποια γνωστή εφαρμογή, ώστε να μπερδέψουν τον χρήστη. Το 2020 έδωσε πολλές ευκαιρίες σε αυτούς τους εγκληματίες, ώστε να καταφέρουν να διεισδύσουν στις συσκευές των χρηστών, καλύπτοντας τα ίχνη τους, αποσπώντας πληροφορίες, προσωπικά στοιχεία και άλλα πολλά.

Η λύση σε αυτό είναι η προστασία που μπορεί να σου προσφέρουν τα εξειδικευμένα προγράμματα, όπως είναι το Cosmote Mobile Security. Η υπηρεσία online προστασίας της Cosmote μπορεί να προστατέψει το smartphone σας από κακόβουλο λογισμικό, επιθέσεις με αντάλλαγμα λύτρα (ransomware), επιθέσεις με τη μορφή email (malware email) και επιθέσεις με τη μορφή διαφημίσεων (malvertising).

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Πώς γίνεται αυτό; Το COSMOTE Mobile Security σας δίνει τη δυνατότητα:

  • Να ελέγχετε τις online επικοινωνίες της συσκευής σας, όσο είστε συνδεδεμένοι στο δίκτυο της COSMOTE, και να λαμβάνετε ειδοποιήσεις για πρόσβαση σε μη αξιόπιστα sites.
  • Να παρακολουθείτε κάθε στιγμή την κατάσταση ασφάλειας του smartphone σας, γρήγορα και απλά, με το πάτημα ενός κουμπιού, χρησιμοποιώντας το ειδικό app.
  • Μέσω του app, να μπορείτε να αποκρούσειτε  τυχόν επιθέσεις από ιούς, πριν κατεβάσετε στη συσκευή σας, ή ακόμη να επιτρέψετε στο app να το κάνει αυτόματα.
  • Να ελέγξετε την αξιοπιστία της κάθε εφαρμογής που είναι κατεβασμένη στο κινητό σας, αλλά και οποιασδήποτε νέας εφαρμογής που θέλετε να εγκαταστήσετε
  • Να διαπιστώσετε αν το εκάστοτε δίκτυο WiFi στο οποίο ετοιμάζετε να συνδεθείτε, προσφέρει επαρκή κρυπτογράφηση ώστε η ασύρματη επικοινωνία σας να είναι προστατευμένη, πριν ολοκληρωθεί η σύνδεση της συσκευής σας.

Το Mobile Security της Cosmote, που είναι διαθέσιμο σε όλους τους συνδρομητές κινητής της εταιρείας,  κατάφερε και απέκλεισε 4.186.436 απειλές σε συσκευές των συνδρομητών της μόλις μέσα στις τελευταίες 30 ημέρες, προστατεύοντάς τους απέναντι σε ιούς και χάκερς.
 

Για να μάθετε περισσότερα, μπορείτε να πατήσετε εδώ.

*Σύμφωνα με στοιχεία της Kaspersky

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης