Προσοχή: Το Facebook χρησιμοποιεί κρυφά την κάμερα του iPhone σου

Πρώτη καταχώρηση: Τρίτη, 12 Νοεμβρίου 2019, 19:30
Προσοχή: Το Facebook χρησιμοποιεί κρυφά την κάμερα του iPhone σου

Προσοχή για τους χρήστες iPhone: Απ' ό,τι φαίνεται η εφαρμογή του Facebook χρησιμοποιεί την κάμερα του τηλεφώνου, χωρίς να το γνωρίζει ο χρήστης κατά τη διάρκεια της ανάγνωσης της ροής (feed). 
 

Ένας χρήστης iPhone, o Joshua Maddux, έκανε μια ανάρτηση στο Twitter με αυτήν την ασυνήθιστη συμπεριφορά της εφαρμογής του Facebook για iOS. Στο υλικό που δημοσίευσε φαίνεται καθαρά ότι η κάμερα δουλεύει στο background την ώρα που ο χρήστης διαβάζει το feed του.

 

 

 

 

Το πρόβλημα γίνεται εμφανές εξαιτίας ενός λάθους που εμφανίζει την εικόνα από την κάμερα στο αριστερό μέρος της οθόνης, όταν ανοίξετε μια φωτογραφία μέσα στην εφαρμογή και κάνετε swipe προς τα κάτω. Άλλοι χρήστες και Μέσα κατάφεραν να αναπαράγουν το συγκεκριμένο πρόβλημα.
 

Ο Maddux προσέθεσε ότι βρήκε το ίδιο πρόβλημα σε πέντε ακόμη συσκευές iPhone που έτρεχαν το iOS 13.2.2, αλλά δεν μπόρεσε να το αναπαράγει σε iOS 12, το οποίο επιβεβαίωσαν κι άλλοι.

 


Το πρόβλημα δεν φαίνεται να υπάρχει στην έκδοση 13.1.3 και εμφανίζεται μόνο εάν δώσετε δικαιώματα για την κάμερα στην εφαρμογή του Facebook. Παράλληλα, δεν φαίνεται να επηρεάζει την έκδοση Android. 

 


O μόνος τρόπος προς το παρόν για να προστατεύσετε την ιδιωτικότητά σας είναι να αποκόψετε την πρόσβαση στην κάμερα για το Facebook.

 

Επιμέλεια: Παύλος Κρούστης

Τελευταία ενημέρωση: Τρίτη, 12 Νοεμβρίου 2019, 19:30