Πώς να τραβήξετε με το smartphone σας την υπερπανσέληνο

Πρώτη καταχώρηση: Δευτέρα, 14 Νοεμβρίου 2016, 16:06
Πώς να τραβήξετε με το smartphone σας την υπερπανσέληνο
Μία υπερπανσέληνος είναι σίγουρα ένα μαγευτικό θέαμα. Απόψε το βράδυ, μετά από 70 χρόνια, η πανσέληνος θα είναι μεγαλύτερη και φωτεινότερη από κάθε άλλη φορά. Επομένως είναι η τέλεια ευκαιρία για να την απαθανατίσετε!

Σας παρουσιάζουμε λοιπόν μερικά χρήσιμα tips για να τραβήξετε την καλύτερη δυνατή φωτογραφία με το smartphone σας:

Βρείτε ένα πλεονεκτικό σημείο
Η λήψη θα είναι πιο εντυπωσιακή, αν έχει μια αίσθηση κλίμακας. Δοκιμάστε να φωτογραφίσετε το φεγγάρι όταν είναι κοντά στον ορίζοντα, οπότε η εικόνα θα περιλαμβάνει ένα πρώτο πλάνο. Επίσης μία ακόμα καλή ιδέα είναι καθώς υψώνεται πάνω από μια πόλη ή ένα μνημείο, ή πάνω από ένα ακρωτήριο, αν είστε κοντά στην ακτή.Σύμφωνα με τον ανώτερο φωτογράφο της NASA, Bill Ingalls το να είστε σε μια αστική περιοχή όπου υπάρχει περισσότερο φως, μπορεί να κάνει τη λήψη σας πιο πανοραμική, συμπεριλαμβανομένων ορισμένων νέων στοιχείων.

Πάρτε τον εξοπλισμό σας
Σύμφωνα με τον ειδικό στη φωτογραφία μέσω smartphone, Leigh Stark, ένα smartphone με κάμερα καλύτερης ποιότητας μπορεί να βοηθήσει. «Οι ιδιοκτήτες iPhone 7 έχουν πλεονέκτημα, λόγω της μεγέθυνσης που παρέχεται από την κάμερά τους.Το iPhone 7 Plus θα σας αφήσει να κάνετε ζουμ με οπτικό ζουμ, ενώ το iPhone 7 λειτουργεί με ψηφιακό ζουμ.»Αξίζει επίσης να χρησιμοποιείτε τρίποδο για να εξαλείψετε την ταλάντευση. Αν δεν έχετε, χρησιμοποιήστε κάτι για να στηρίξετε το κινητό σας. Επίσης, μην ξεχνάτε ότι θα μπορούσατε να χρησιμοποιήσετε ένα τηλεσκόπιο, στο οποίο θα συνδέσετε το smartphone σας.

Κατεβάστε τις σωστές εφαρμογές
Ο Stark συνιστά επίσης στους «εκκολαπτόμενους» φωτογράφους, να κατεβάσουν τη δωρεάν εφαρμογή για iOS και Android, Adobe Lightroom. Το πιο σημαντικό του χαρακτηριστικό της είναι η υποστήριξη RAW αρχείων.

Αν δεν είστε εξοικειωμένοι με το RAW, σκεφτείτε το σαν ένα ψηφιακό αρνητικό, που λαμβάνει περισσότερες πληροφορίες και λεπτομέρειες από ότι ένα πρότυπο JPEG και σας επιτρέπει να τις εξαγάγετε αργότερα. Στην εφαρμογή, κάντε κλικ στη φωτογραφική μηχανή, όπου θα πρέπει να προσφέρονται δύο επιλογές – «DNG» ή «JPG».Επιλέξτε το DNG. «Το DNG είναι η RAW μορφή της Adobe, επίσης γνωστή και ως Digital Negative και όταν θα τραβήξετε τη φωτογραφία σε αυτήν τη μορφή, θα είστε σε θέση να πάρετε περισσότερες λεπτομέρειες από αυτή αργότερα», εξήγησε ο Stark. Χρησιμοποιώντας το RAW, θα μπορέσετε να επεξεργαστείτε τις εικόνες αργότερα για να έχετε την καλύτερη δυνατή φωτογραφία.

Εξασκήστε την τεχνική εστίασή σας
Αν χρησιμοποιείτε μια φωτογραφική μηχανή smartphone, βεβαιωθείτε ότι αγγίζετε το φεγγάρι στην οθόνη σας για να κάνετε focus και για να ρυθμίσετε τη φωτεινότητα.

Μία καλή τεχνική σε περίπτωση που είστε αρκετά ψηλά, ώστε να φωτογραφήσετε το φεγγάρι πάνω από την πόλη σας, είναι να εστιάσετε στα λιγότερο φωτεινά κτίρια, παίρνοντας έτσι μία πολύ πιο φωτεινή φωτογραφία του φεγγαριού.

Πηγή: iGuRu.gr

Τελευταία ενημέρωση: Δευτέρα, 14 Νοεμβρίου 2016, 16:06