Παρουσίαση είχαμε σήμερα και για το νέο πανίσχυρο Oppo Find X3 Pro, ένα από τα κορυφαία Android κινητά της αγοράς, που διαφοροποιείται με τις δύο κάμερες των 50MP και τον μοναδικό σχεδιασμό του: ένα ενιαίο κομμάτι γυαλί στην πλάτη που κυρτώνει για να “αγκαλιάσει” το σύστημα της κάμερας.
 

Το νέο Oppo Find X3 Pro συνοδεύεται από τον κορυφαίο επεξεργαστή για Android τηλέφωνα της αγοράς, τον Snapdragon 888 της Qualcomm, αλλά και οθόνη στα 10bit με προσαρμοζόμενο ρυθμό ανανέωσης. Η οθόνη είναι LTPO AMOLED στις 6,7 ίντσες με ανάλυση QHD+ και ο ρυθμός ανανέωσης μεταβάλλεται από τα… 5 Hz έως και τα 120 Hz, αναλόγως περιεχομένου, για τη συντήρηση της μπαταρίας. Το touch sampling rate είναι στα 240 Hz.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

H κάμερα στο πίσω μέρος είναι τετραπλή και περιλαμβάνει 2 αισθητήρες Sony IMX766 (1/1.56″). O ένας χρησιμοποιείται ως υπερ-ευρυγώνιος πίσω από έναν φακό διαφράγματος f/2.2 και ο βασικός f/1.8. Ο βασικός αισθητήρας έρχεται με OIS (οπτική σταθεροποίηση), EIS (ηλεκτρονική σταθεροποίηση) και All Pixel Omni-directional PDAF (autofocus) για εστίαση κάτω από οποιεσδήποτε συνθήκες φωτισμού.
 

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Υπάρχει επίσης μια tele 13 MP με f/2.4 που προσφέρει υβριδικό ζουμ 5x με εστιακό μήκος 52mm (2x οπτικό ζουμ). Τέλος, υπάρχει κι ένας macro αισθητήρας στα 3 MP, που επιτρέπει μεγέθυνση έως και 60x, ενώ υποστηρίζει και 1080p video. Η μπροστινή κάμερα είναι στα 32 MP με τη μορφή οπής πάνω αριστερά στην οθόνη.

Το Oppo Find X3 Pro υποστηρίζει ασύρματη φόρτιση για πρώτη φορά, έως και 30W. H μπαταρία είναι στα 4,500 mAh και φορτίζει ασύρματα 0-100% σε 80 λεπτά. Η ενσύρματη φόρτιση είναι στα 65W και για πλήρη φόρτιση θέλει 30 λεπτά, ενώ 0-40% φτάνει σε 10 λεπτά.
 

Φυσικά, υποστηρίζει 5G δίκτυα μέσω του X60 modem της Qualcomm και η Oppo ανέφερε ότι υποστηρίζει τις περισσότερες μπάντες (13) από οποιοδήποτε άλλο flagship smartphone στον κόσμο. Επιπρόσθετα υποστηρίζει Bluetooth 5.2, Wi-Fi 6E και USB 3.1.
 

To λογισμικό είναι το ColorOS 11.2, που βασίζεται σε Android 11. Η συσκευή διαθέτει stereo ηχεία και έχει πιστοποίηση Dolby Atmos.

Θα κυκλοφορήσει στις 30 Μαρτίου με 12GB LPPDR5 RAM και 256 GB UFS 3.1 αποθ. χώρου. Θα διατίθεται σε δύο χρώματα (Gloss Black και anti-glare Blue Matte) προς €1.149.

Όπως έχουμε αναφέρει στο παρελθόν, η Oppo ετοιμάζεται να εισέλθει στην ελληνική αγορά. Η είσοδος με μια τέτοια συσκευή σίγουρα θα ήταν εντυπωσιακή.
 

Επιμέλεια: Παύλος Κρούστης

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης