Όλα τα χαρακτηριστικά του Xiaomi Mi 9

Πρώτη καταχώρηση: Δευτέρα, 18 Φεβρουαρίου 2019, 19:26
Όλα τα χαρακτηριστικά του Xiaomi Mi 9

H νέα ναυαρχίδα της Xiaomi, το Mi 9, κυκλοφορεί επισήμως σε 2 ημέρες, όμως ήδη από σήμερα, η εταιρεία αποφάσισε να δώσει στη δημοσιότητα όλες τις πληροφορίες για τη νέα της συσκευή. Σε μια σειρά από πολύχρωμες αναρτήσεις, δημοσιεύτηκαν τα επίσημα χαρακτηριστικά, με λεπτομέρειες για την κάμερα, τον αισθητήρα αποτυπωμάτων, την οθόνη και άλλα.

Η τριπλή κάμερα του Mi 9 απαρτίζεται από έναν αισθητήρα 48MP με 0.8 μm pixel size και 1/2" image sensor, που μπορεί να παράγει 12MP φωτογραφίες. Ο δεύτερος αισθητήρας είναι 16MP υπερ-ευρυγώνιος με γωνία 117 μοιρών kai f/2.2. Τέλος, υπάρχει ένας tele φακός των 12MP 1.0μm pixel size και διάφραγμα f/2.2. H τριπλή κάμερα έχει κάθετη διάταξη και θα υποστηρίζει Laser Autofocus με PDAF και CDAF.

Χάρη σε νέο σχεδιασμό για τα πηνία που είναι υπεύθυνα για την ασύρματη φόρτιση, η συσκευή θα υποστηρίζει έως και 20W (ασύρματα). 

Η οθόνη είναι AMOLED panel κατασκευασμένο από τη Samsung με ανάλυση Full HD+. Θα διαθέτει αισθητήρα αποτυπωμάτων κάτω από την οθόνη και θα φέρει νέα χαρακτηριστικά, που όπως το Reading Mode 2.0 και Sunlight Mode 2.0 για βελτιωμένη και πιο ξεκούραστη χρήση.

Το Xiaomi Mi 9 λένε ότι θα ΄χει "εξαιρετική ποιότητα ήχου", ενώ η εταιρεία υποστηρίζει ότι θα αποδίδει περίπου σαν ηχείο 0.9 κ.εκ. Για τους gamers, θα υπάρχει η λειτουργία Game Turbo, η λύση της Xiaomi για boost-άρισμα της CPU και της GPU για να παρέχει πιο ομαλή εμπειρία.

Θα προστατεύεται από την έκτη γενιά Gorilla Glass, ενώ η κάμερα διαθέτει γυαλί από ζαφείρι για προστασία.

Το Xiaomi Mi 9 θα κυκλοφορήσει σε 3 χρώματα: Lavender Violet, Ocean Blue και Piano Black. Μια τέταρτη διαφανής έκδοση θα ονομάζεται Xiaomi Mi 9: Battle Anger (και όχι Explorer, όπως η περυσινή).

Η επίσημη τιμή της συσκευής ακόμη δεν έχει γίνει γνωστή. Αναμένεται όμως περίπου κοντά στα 500-600 δολάρια, ενώ ακόμη περιμένουμε να μάθουμε για τη διαθεσιμότητά του στην Ελλάδα.

Επιμέλεια: Παύλος Κρούστης

Τελευταία ενημέρωση: Δευτέρα, 18 Φεβρουαρίου 2019, 19:26