Σήμερα, η nubia παρουσίασε το νέο τηλέφωνο της gaming σειράς της, Red Magic, το nubia Red Magic 5G. Διαθέτει οθόνη στα 144 Hz, που δεν έχουμε δει ξανά ως τώρα στην αγορά σε κινητό και ενσωματώνει τον κορυφαίο επεξεργαστή Snapdragon 865, με έως και 16GB RAM και 256GB UFS 3.0 αποθ. χώρου. Όπως δηλώνει και το όνομά του, υποστηρίζει dual-mode 5G συνδεσιμότητα και διαθέτει και 64MP κάμερα.
 

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Το κινητό για την ψύξη χρησιμοποιεί ένα ειδικό σύστημα εξαερισμού με έναν πολύ μικρό ανεμιστήρα, το οποίο μπορεί να μειώσεις τις θερμοκρασίες κατά έως και 18 βαθμούς Κελσίου. Το ίδιο σύστημα ψύξης χρησιμοποιείται και κατά την ταχύτατη φόρτιση στα 55W.
 

Η οθόνη του Red Magic 5G είναι στις 6,65″ με ανάλυση FHD+ (2340×1080) AMOLED με πολύ μικρό πλαίσιο. Υπάρχει μια selfie κάμερα στα 8MP στο επάνω μέρος αλλά και αισθητήρας αποτυπωμάτων κάτω από την οθόνη. Ο ρυθμός ανανέωσης στα 144Hz συνοδεύεται από μια ρυθμό 240Hz όσον αφορά τον αισθητήρα αφής για βελτιστοποιημένη απόκριση στο άγγιγμα, ενώ διαθέτει και shoulder triggers, κουμπιά δηλαδή στην άκρη της συσκευής, που λειτουργούν μέσω αφής.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Ο Snapdragon 865 έχει ενσωματωμένο το X55 modem για 5G συνδεσιμότητα και η RAM είναι στα 8-16GB με τον αποθ. χώρο να είναι είτε 128GB, είτε 256GB.
 

Ο βασικός αισθητήρας της κάμερας είναι o Sony IMX686 στα 64MP και συνοδεύεται από έναν υπερευρυγώνιο στα 8MP και έναν macro στα 2MP. Στο πίσω μέρος διαθέτει και RGB φωτισμό, καθώς πρωτίστως μιλάμε για gaming smartphone.

Η μπαταρία είναι στα 4,500mAh και το λειτουργικό είναι το Red Magic OS, που βασίζεται σε Android 10. Διαθέτει επίσης δυνατότητες συνδεσιμότητας Wi-Fi 6, 3 μικρόφωνα και θύρα audio jack.

 

Τα χρώματα στα οποία θα το δούμε είναι Black, Mars Red και Cyber Neon, αλλά και μια ειδική διάφανη έκδοση.

Το παγκόσμιο λανσάρισμα της συσκευής θα γίνει τον Απρίλιο και η βασική έκδοση θα ξεκινά περίπου από τα 600 ευρώ, ενώ θα φτάνει σύμφωνα με τις τωρινές ισοτιμίες έως και περίπου τα 800 ευρώ.

Επιμέλεια: Παύλος Κρούστης

 

 

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης