H Nokia επέστρεψε. Η εταιρεία που μεσουρανούσε στις αρχές της δεκαετίας του 2000 έχει επανέλθει δριμύτερη, ενώ το “ρόστερ” της περιλαμβάνει τόσο smartphones, όσο και feature phones (συσκευές που δεν είναι “smart”), όπως το ανανεωμένο Nokia 3310. Πώς τα έχει πάει ως τώρα;

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Η HMD Global παρουσίασε τα πρώτα τηλέφωνα Nokia τον Φεβρουάριο του 2017 στο MWC στην Βαρκελώνη και από τότε έχει καταφέρει να πωλήσει εκατομμύρια smartphones και δεκάδες εκατομμύρια feature phones, σύμφωνα με την εταιρεία. Η επίσημη επιβεβαίωση ήρθε στις 2 Σεπτεμβρίου, καθώς η Nokia είχε τέσσερις συσκευές της στην αγορά.

Πρόσφατα είχαμε επιβεβαίωση από την εταιρεία αναλύσεων IDC ότι όντως τα τηλέφωνα Nokia έχουν κάνει “εξαιρετική αρχή”, όπως λέει ο αναλυτής Francisco Jeronimo.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Η IDC υπολογίζει ότι η Nokia ήδη κατέχει το 0,4% παγκοσμίως και ότι τα Nokia smartphones έφτασαν τα 1.5 εκατομμύρια για τους πρώτους έξι μήνες.

Συγκεκριμένα, οι εκτιμήσεις:

  • Πωλήσεις α’ τριμήνου (μόνο στην Κίνα) – 0,1 εκατ. (εκτίμηση της IDC)
  • Πωλήσεις β’ τριμήνου (μόνο για τον Ιούνιο) – 1,4 εκατ. (εκτίμηση της IDC)
  • Πωλήσεις γ’ τριμήνου (παγκοσμίως για όλο το τρίμηνο) – 2,5 εκατ. (εκτίμηση της TomiAhonen Consulting)
  • Πωλήσεις δ’ τριμήνου (προστίθενται 2 νέα μοντέλα) – 3,5 εκατ. (πρόβλεψη της TomiAhonen Consulting)

Ο αναλυτής εκτιμά ότι η Nokia έχει καταφέρει να φτάσει τα 4 εκατ. σε πωλήσεις έως τώρα, ενώ αναμένονται να αυξηθούν σημαντικά κατά την περίοδο των Χριστουγέννων. Η Nokia μπορεί να φτάσει ακόμα και τα 10 εκατ. σε πωλήσεις μέσα σε έναν χρόνο.

Επιμέλεια: Παύλος Κρούστης

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης