Η πρώτη παρουσίαση που είχαμε τη χαρά να παρακολουθήσουμε από τη στιγμή που πατήσαμε το πόδι μας στη Βαρκελώνη, στο πλαίσιο της έκθεσης MWC19, ήταν της Xiaomi.

Η εταιρεία για πρώτη φορά διοργάνωσε press conference στην MWC και μας είχε υποσχεθεί ότι θα δούμε το πρώτο της 5G τηλέφωνο, καθώς είναι από τις πρώτες εταιρείες, αν όχι η πρώτη, που θα προσφέρουν στην αγορά συσκευή με 5G δυνατότητες.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Το τηλέφωνο που επέλεξε είναι το πρόσφατα κυκλοφορηθέν στην “απλή” μορφή του, Mi Mix 3, η μία εκ των δύο ναυαρχίδων της. Στην παρουσίαση λοιπόν, γνωρίσαμε το Xiaomi Mi Mix 3 5G.

Πρόκειται για σχεδόν ακριβώς το ίδιο τηλέφωνο με δυο βασικές διαφορές: τον επεξεργαστή, που από Snapdragon 845, έγινε 855, και το νέο modem της Qualcomm, που επιτρέπει την 5G συνδεσιμότητα. Πρόκειται για το Snapdragon X50, που είχαμε αναφέρει πρόσφατα. Ο Πρόεδρος της Qualcomm, Christiano Amon, ανέβηκε επί σκηνής, να μας ενημερώσει για την 5G συνδεσιμότητα και ότι αυτή δεν έχει μόνο πρακτική στις επιδόσεις των γραφικών στα παιχνίδια για παράδειγμα, αλλά θα φέρει ολοκαίνουργιες εμπειρίες για τους χρήστες της Xiaomi.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Ο τομέας του 5G είναι κομβικό σημείο μαζί με τα αναδιπλούμενα τηλέφωνα για φέτος στην MWC και η παρουσία του προέδρου της Qualcomm επί σκηνής, έδωσε την απαραίτητη βαρύτητα στην παρουσίαση της Xiaomi. Άλλωστε η Qualcomm με το νέο της 5G modem είναι από τους πρωταγωνιστές αυτής της νέας τεχνολογικής τροπής.

Εκτός από το νέο chipset και modem, πρόκειται για την ίδια ακριβώς συσκευή (Mi Mix 3): οθόνη AMOLED 6,39″, μηχανισμός ολίσθησης (συρόμενη selfie κάμερα με slider), κεραμικό σώμα και διπλές κάμερες εμπρός και πίσω (12+12MP μπροστά – 24MP+2MP πίσω).

Tο Mi Mix 3 5G θα κοστίζει €599, όπως ανακοινώθηκε, με το Mi Mix 3 να φτάνει τα 500€ αυτήν τη στιγμή έξω, ενώ στην Ελλάδα το βρίσκουμε στα €569. Άυτό μας ωθεί να αντιληφθούμε ότι όταν έρθει το Mi Mix 3 5G στην Ελλάδα, θα κοστίζει κοντά στα €650 και πιθανώς να είναι η μόνη ή μία από τις λίγες συσκευές που θα υποστηρίζουν 5G και θα είναι έτοιμη να υποδεχτεί τα νέα δίκτυα. Ως γνωστόν, ακόμη δεν ξέρουμε πότε θα γίνουν διαθέσιμα, με φήμες να κάνουν λόγο για δοκιμαστικές υλοποιήσεις φέτος και για κάτι πιο σταθερό από το 2020 για την Ελλάδα.

Τέλος, κατά τη διάρκεια της παρουσίασης, έγινε η πρώτη 5G κλήση ως demo για τη Xiaomi επί δυτικού εδάφους με τη βοήθεια του παρόχου “Orange”.

Επιμέλεια: Παύλος Κρούστης

 

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης