Οι δυνατότητες των smartphones έχουν ξεπεράσει κατά πάρα πολύ αυτές ενός υπολογιστή τσέπης, όπως έχει αποδειχθεί. Η εταιρεία SmartMicroOptics έρχεται να μας υπενθυμίσει την ποικιλία σε αυτές τις δυνατότητες και φέρνει στην αγορά ένα νέο πολύ λεπτό, φορητό φακό, που κολλάει στην κάμερα του κινητού σας, μετατρέποντάς το σε μικροσκόπιο.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Οι φακοί είναι διαθέσιμοι μέσω Kickstarter και ξεκινούν από €20. Έρχονται σε δύο μορφές καθώς σας δίνουν τη δυνατότητα για χρήση σε εσωτερικό (µικρό) και σε εξωτερικό (µάκρο) περιβάλλον. Έχουν πολύ μικρό πάχος (0,5 και 1,2 χλ.) για να χωρούν στην τσέπη σας. Η SmartMicroOptics αναφέρει ότι πρόκειται για τον πιο λεπτό φακό για φορητή συσκευή και έχουν αναπτυχθεί στο Ιταλικό Ινστιτούτο Τεχνολογίας στην Τζένοα.


Οι φακοί μπορούν να χρησιμοποιηθούν τόσο από ερασιτέχνες, όσο και από επαγγελματίες (από εργαστηριακή χρήση έως και συντήρηση έργων τέχνης). Οι φακοί BLIPS, όπως ονομάζονται, δεν είναι η μόνη φθηνή λύση, αλλά είναι η πιο προσιτή, καθώς το αντίστοιχο προϊόν, Foldscopes στοχεύει σε εργαστηριακή χρήση περισσότερο και είναι δυσεύρετο.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ
σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης