H Κίνα αποτελεί την πιο ιδιαίτερη αγορά για κινητά τηλέφωνα στον κόσμο. Ένας κατασκευαστής που αποτελεί ηγέτη στον υπόλοιπο κόσμο, μπορεί να μην έχει σημαντική παρουσία στην κινέζικη αγορά, ενώ μικρές εταιρείες μπορούν ξαφνικά να ηγηθούν σε αυτήν.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Η εταιρεία αναλύσεων Kantar Worldpanel ανακοίνωσε τα αποτελέσματά της για το τρίμηνο Αύγουστος-Οκτώβριος. Οι πέντε εταιρείες που πρωταγωνιστούν και καταλαμβάνουν το 91% της αγοράς είναι οι Huawei, Xiaomi, Apple, Vivo και Oppo. Το ποσοστό τους αυξάνεται σε σχέση με την περσινή χρονιά, που ήταν στο 79%, με την ZTE, Meizu και Lenovo να δυσκολεύονται να ακολουθήσουν (μάλιστα στην “έδρα” τους). Αξιοσημείωτο είναι το πολύ μικρό 2,2% της Samsung.

Η στρατηγική της κάθε εταιρείας έχει επίσης ενδιαφέρον με την Oppo και την Vivo να δίνουν βάση στην αγροτική Κίνα, όπου πωλούν συσκευές σε πελάτες, που μπορεί καν να μην έχουν πρόσβαση στο διαδίκτυο. Η Xiaomi κυριαρχεί στις διαδικτυακές πωλήσεις. Η Huawei κυριαρχεί στις φυσικές πωλήσεις στις αστικές περιοχές και τέλος η Apple διατηρεί τον τίτλο των προϊόντων πολυτελείας και αναμένεται να δει αύξηση στα νούμερά της με την έλευση του iPhone X.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Επιμέλεια: Παύλος Κρούστης

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης