Τις τελευταίες ημέρες επικρατεί αναταραχή στον κόσμο της κινητής, έπειτα από δηλώσεις του έγκριτου αναλυτή, Ming-Chi Kuo, που δήλωσε ότι η Apple πιθανώς να αφαιρέσει εντελώς τον φορτιστή από τα πακέτα των τηλεφώνων που πουλά, αλλά και τα ακουστικά για να μειωθεί ο όγκος των πακέτων, με ό,τι συνεπάγεται αυτό.

Κι ενώ οι χρήστες δεν το εξέλαβαν ιδιαίτερα θετικά αυτό, το ETNews αναφέρει ότι ακόμη ένας κατασκευαστής πιθανώς να αφαιρέσει τον φορτιστή από το πακέτο: η Samsung.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Η αφαίρεση του φορτιστή από τα πιο φθηνά πακέτα ενδεχομένως να έχει μεγαλύτερο αντίκτυπο στην τιμή, όμως από την άλλη, οι φορτιστές που χρησιμοποιούνται στην entry κατηγορία δεν είναι ακριβοί. Αν η Samsung προβεί στην αφαίρεση του φορτιστή από τα από τα πιο ακριβά μοντέλα, ενδεχομένως να έχει περισσότερο νόημα, καθώς τα τηλέφωνα υποστηρίζουν φόρτιση στα 45W, ενώ ο φορτιστής που περιλαμβάνουν είναι μόλις στα 25W ως τώρα. Η πώληση του φορτιστή ξεχωριστά δίνει τη δυνατότητα επιλογής.

Η πτώση στις πωλήσεις των κινητών ίσως οδηγήσει τις εταιρείες σε παραλογισμούς, όπως το να διατηρήσουν την τιμή ίδια, κάτι το οποίο σίγουρα θα προκαλέσει σύγχυση στους καταναλωτές. Με την αφαίρεση του φορτιστή, σίγουρα θα περιμένουμε να δούμε και σημαντική μείωση στην τιμή. Αν δεν συνοδευτεί από κάτι τέτοιο, τότε είναι πολύ πιθανό οι πωλήσεις να βυθιστούν περαιτέρω.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Το επόμενο “μεγάλο” smartphone της Samsung είναι το Galaxy Note 20, που αναμένεται να παρουσιαστεί τον Αύγουστο. Οι φήμες λένε ότι η τακτική με την αφαίρεση του φορτιστή θα ξεκινήσει να εφαρμόζεται από στα τηλέφωνα του 2021.

Επιμέλεια: Παύλος Κρούστης

 

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης