Οι φήμες επιτέλους έπεσαν μέσα, ενώ μέχρι κι η ημερομηνία ήταν ακριβής, αφού σήμερα παρουσιάστηκε το νέο iPhone SE.

Παρότι το όνομά του υποδηλώνει ότι αποτελεί τον διάδοχο του iPhone SE, που είχε κυκλοφορήσει το 2016, περισσότερο μοιάζει στο πολύ πιο πρόσφατο, iPhone 8, με καλύτερη κάμερα, τον τελευταίο επεξεργαστή και έρχεται απλά σε διαφορετικά χρώματα.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Το “νέο iPhone SE”, όπως ονομάζεται, έχει την Retina HD οθόνη του iPhone 8 στις 4,7 ίντσες με υποστήριξη True Tone της Apple, αλλά και Dolby Vision και HDR10 για την αναπαραγωγή video. Το πλαίσιο της οθόνης θυμίζει άλλη εποχή και είναι τεράστιο, ενώ στο κάτω μέρος υπάρχει αισθητήρας αποτυπωμάτων Touch ID.

Ο επεξεργαστής είναι ο A13, που είδαμε και στα iPhone 11, 11 Pro και 11 Pro Max. Η κάμερα είναι μονή στα 12MP με διάφραγμα f/1.8 και υποστηρίζει Smart HDR για τη φωτογραφία χάρη στο πανίσχυρο chipset. Αντί για δεύτερο αισθητήρα, η εταιρεία χρησιμοποιεί κάτι που ονομάζεται “monocular depth sensing”, που χρησιμοποιεί machine learning για να εντοπίσει πρόσωπα και βάθος, κάτι που θυμίζει τις τακτικές της Google με τα Pixel. Μπορεί να τραβήξει βίντεο στα 4Κ/60 με stereo ήχο. H selfie camera είναι στα 7MP.
 

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Το iPhone SE (2020) έρχεται με τον φορτιστή που είχε έρθει και το iPhone 8, στα 5W, ενώ τουλάχιστον έχει τη δυνατότητα να φορτίζει με έως και 18W, που γεμίζει έως 50% μέσα σε μισή ώρα. Η συσκευή υποστηρίζει ασύρματη φόρτιση, Wi-Fi 6, LTE-A και eSIM. Η αδιαβροχοποίηση ειναι IP67.
 

Η διάθεσή του ξεκινά στο εξωτερικό στις 24 Απριλίου, με τις προπαραγγελίες να ξεκινούν στις 17 Απριλίου. Τα χρώματα είναι τρία: μαύρο, λευκό, κόκκινο και θα κυκλοφορήσει σε τρεις εκδόσεις: 64GB, 128GB και 256GB. Οι τιμές είναι $399, $449 και $549 αντίστοιχα. Στην Ευρώπη αναμένεται στα €479.

Περιμένουμε να μάθουμε επίσημες τιμές και ημερομηνίες για την κυκλοφορία του στην Ελλάδα.
 

Επιμέλεια: Παύλος Κρούστης

 

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης