Σύμφωνα με νέες πληροφορίες του MacRumors, τα νέα iPhone 12 δεν θα έχουν οθόνες με υψηλό ρυθμό ανανέωσης, στα 120Hz, όπως ήλπιζαν πολλοί και όπως προσφέρουν άλλες συσκευές της κατηγορίας. Αυτό ισχύει ακόμη και για τα δύο Pro μοντέλα. O γνωστός αναλυτής Ming-Chi Kuo, προβλέπει ότι οι οθόνες 120Hz θα έρθουν με τα μοντέλα που θα κυκλοφορήσουν το 2021.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Η Apple για μία ακόμα χρονιά μένει πίσω από τον ανταγωνισμό στον τομέα της οθόνης που μαζί με την μπαταρία αποτελούν την “αχίλλειο πτέρνα” της. Ενώ τα τελευταία χρόνια πολλές συσκευές, ακόμη και κατά πολύ χαμηλότερης κατηγορίας, έχουν μεταβεί σε AMOLED οθόνες, η Apple μόλις φέτος αποφάσισε να κυκλοφορήσει όλα της τα μοντέλα με αυτήν την τεχνολογία. Κι ενώ από πέρυσι περίπου βλέπουμε τη νέα τάση, τους υψηλούς ρυθμούς ανανέωσης με οθόνες, στα 90Hz και στα 120Hz, η Apple φέτος θα είναι πιθανώς η μόνη με οθόνη ναυαρχίδας στα 60Hz.

Υπήρχαν πολλές φήμες για υψηλό ρυθμό ανανέωσης, όταν ο δημοσιογράφος Jon Prosser είχε δημοσιεύσει μια εικόνα από μενού της συσκευής που απεικόνιζε μια επιλογή για “ενεργοποίηση υψηλού ρυθμού ανανέωσης”. Ο Prosser εξήγησε ότι κάποια από τα μοντέλα που είχε δει είχαν αυτήν τη δυνατότητα, ενώ άλλα όχι. Απ’ ό,τι φαίνεται η εταιρεία τελικά αποφάσισε να μην πάει προς αυτήν την κατεύθυνση.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Ο ίδιος ο Kuo ανέφερε ότι το φετινό iPhone 12 στις 5,4″ θα διαθέτει μικρότερη εγκοπή σε σχέση με τα άλλα smartphones, τα οποία θα έχουν εγκοπή στο ίδιο μέγεθος με τα iPhone 11. Επίσης το Apple Watch Series 6 αναμένεται να μοιάζει εμφανισιακά με τα προηγούμενα δύο smartwatches της εταιρείας. Νέο σχεδιασμό σε Apple Watch αναμένεται να δούμε από την επόμενη χρονιά.

Τα νέα iPhone 12 μαζί με τα υπόλοιπα προϊόντα αναμένεται να παρουσιαστούν σήμερα στις 20:00.

Επιμέλεια: Παύλος Κρούστης

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης