Το iOS 11 έρχεται με μία νέα λειτουργία άμεσης απενεργοποίησης του Touch ID η οποία μάλιστα προσθέτει ένα επιπλέον επίπεδο ασφαλείας: Την απαίτηση για εισαγωγή του κωδικού πρόσβασης.

Πατώντας 5 συνεχόμενες φορές το Power button, ο χρήστης μπορεί να απενεργοποιήσει εύκολα και γρήγορα το Touch ID ή να καλέσει το τηλέφωνο άμεσης βοήθειας “Emergency SOS” για το οποίο σας έχουμε ενημερώσει με σχετικό δημοσίευμα, εδώ.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Όταν κάνετε μια κλήση SOS, το Apple Watch θα καλέσει αυτόματα τον τοπικό αριθμό έκτακτης ανάγκης. Σε ορισμένες χώρες, ίσως χρειαστεί να επιλέξετε την υπηρεσία που χρειάζεστε. Για παράδειγμα, στην Κίνα μπορείτε να επιλέξετε κλήση αστυνομίας, πυροσβεστικής ή ασθενοφόρου.

Μπορείτε να προσθέσετε έως τρεις επαφές SOS. Μόλις τερματιστεί μια κλήση έκτακτης ανάγκης, η συσκευή ενημερώνει τις SOS επαφές σας με ένα μήνυμα κειμένου, εκτός και αν επιλέξετε να το ακυρώσετε. Επιπλέον, θα στείλει σε αυτές τις επαφές την τρέχουσα τοποθεσία σας και, για ένα χρονικό διάστημα από την ενεργοποίηση της λειτουργίας SOS, θα συνεχίσει να στέλνει ενημερώσεις στις επαφές SOS όταν αλλάζει η τοποθεσία σας.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Πλέον, με το iOS 11, ακόμη και ο χρήστης δεν καλέσει για άμεση βοήθεια, η συσκευή θα απενεργοποιήσει το TouchID και θα ζητήσει τον κωδικό πρόσβασης. Με τον τρόπο αυτό ο χρήστης μπορεί πολύ εύκολα να απενεργοποιήσει την πρόσβαση στην συσκευή του, ακόμη και χωρίς να έχει πρόσβαση στην οθόνη της, σε περιπτώσεις κατά τις οποίες νιώθει πως κινδυνεύει η ιδιωτικότητα των δεδομένων του.

Πηγή: iPhoneHellas.gr

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης