H Xiaomi παρουσίασε επίσημα το νέο της κινητό, Pocophone F1, σε μια παρουσίαση στην Ινδία. Το νέο smartphone διαφοροποιεί το portfolio της εταιρείας και προσφέρει ακόμη μεγαλύτερη αξία για τα χρήματά σας με τις νέες της συσκευές.

Το Xiaomi Pocophone F1 διαθέτει Snapdragon 845, ο οποίος είναι ο κορυφαίος επεξεργαστής που κυκλοφορεί αυτήν τη στιγμή και διατίθεται στα 399€, που σημαίνει ότι είναι μακράν η πιο φθηνή συσκευή με αυτόν τον επεξεργαστή.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ
Το Pocophone F1 διαθέτει LCD οθόνη στις 6,18″ με ανάλυση 2246×1080 (18.7:9 ratio). Δεν έχει φυσικά κουμπιά στο μπροστινό μέρος και υποστηρίζει αναγνώριση προσώπου. Η RAM που συνοδεύει τον επεξεργαστή στις υψηλές επιδόσεις είναι στα 6/8GB και υπάρχουν επιλογές αποθηκευτικού χώρου στα 64/128/256GB.

Η πίσω διπλή κάμερα αποτελείται από δύο αισθητήρες στα 12MP και τα 5MP. Φαίνεται ίδιο setup με το Mi 8 SE, που έχει τον αισθητήρα της Sony, IMX363 στα 1.4μm pixels με διάφραγμα f/1.9. Η selfie είναι στα 20MP με διάφραγρμα f/2.0. Βρίσκεται μέσα σε εγκοπή στο πάνω μέρος της οθόνης.

Λειτουργικό θα έχει το MIUI 9.6, που βασίζεται στο Android Oreo και διαθέτει ένα νέο Poco theme, που μοιάζει με το Nova Launcher. Σύντομα αναμένεται να λάβει και το νέο MIUI 10 (Android Pie) μες στους επόμενους μήνες.

Η εντυπωσιακή αυτονομία (στα χαρτιά τουλάχιστον) υποστηρίζεται από την τεράστια μπαταρία των 4,000 mAh και το Quick Charge 3.0, με τον φορτιστή για το QC να υπάρχει στη συσκευή.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ
Στην Ινδία, που ανακοινώθηκε, έρχεται σε τρία χρώματα (Graphite Black, Steel Blue και Rosso Red) και η τιμή του θα ξεκινά από τα 399 ευρώ περίπου, ενώ στην Ευρώπη ήδη πωλείται στην Ολλανδία. Η Xiaomi αναμένεται να ανακοινώσει τη διάθεσή του και στις υπόλοιπες χώρες της Ευρώπης στο Παρίσι στις 27 Αυγούστου.

Επιμέλεια: Παύλος Κρούστης

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης