Η Sony παρουσίασε σήμερα δυο νέους φακούς της δημοφιλούς σειράς φωτογραφικών μηχανών με εναλλάξιμους φακούς E-mount. Μεταξύ των νέων φακών της Sony συμπεριλαμβάνεται κι ένας από την κυρίαρχη σειρά της, τη G Master, ο prime τηλεφακός μεσαίου εύρους FE 100mm F2.8 STF GM OSS (μοντέλο SEL100F28GM), που κατασκευάστηκε για να αποδίδει εφέ από-εστίασης φόντου που κόβουν την ανάσα με το μοναδικό σχεδιασμό STF™ (Smooth Trans Focus), και ο νέος, compact και ελαφρύς prime τηλεφακός μεσαίου εύρους FE 85mm F1.8 (μοντέλο SEL85F18) που θα γίνει δεκτός με ενθουσιασμό από κάθε ερασιτέχνη ή χομπίστα φωτογράφο, ο οποίος επιθυμεί φανταστικά πορτρέτα.

Δείτε περισσότερα προϊόντα φωτογραφίας από την Sony ΕΔΩ.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Η Sony παρουσίασε, επίσης, ένα νέο, ισχυρό και compact φλας (μοντέλο HVL-F45RM) με ασύρματη επικοινωνία με τηλεχειρισμό ραδιοσημάτων, που είναι ιδανικό για επαγγελματικές λήψεις, σε συνδυασμό με τη σειρά των full-frame φωτογραφικών μηχανών α7 της Sony.

Prime τηλεφακός FE 100mm F2.8i STF GM OSS
Ένας ειδικά σχεδιασμένος full-frame, prime τηλεφακός μεσαίου εύρους, ο νέος STF 100mm κατασκευάστηκε για να αποδίδει πραγματικά μοναδικά, υπέροχα και όμορφα εφέ από-εστίασης φόντου, ενώ παράλληλα να διατηρεί το εξαιρετικό επίπεδο ανάλυσης, που χαρακτηρίζει όλη τη σειρά των εκπληκτικών φωτογραφικών μηχανών G Master της Sony, καθιστώντας τες ένα ισχυρό φωτογραφικό εργαλείο για κάθε δουλειά και κάθε περίσταση.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Χάρη στην προηγμένη οπτική δομή του φακού, στην οποία περιλαμβάνεται ένα καινούργιο διάφραγμα 11 λεπίδων και ένα μοναδικό στοιχείο φακού οπτικού αποδισμού (apodization), μπορείτε να απολαμβάνετε εντυπωσιακές δυνατότητες από-εστίασης φόντου. Όπως ένα ουδέτερο φίλτρο πυκνότητας αυξάνει την πυκνότητα προς τις άκρες, έτσι και το στοιχείο αποδισμού δημιουργεί όμορφη μετάβαση από περιοχές εντός εστίασης σε περιοχές εκτός εστίασης μέσα σε μια εικόνα και αποδίδει εξαιρετικά απαλό και ομαλό εφέ από-εστίασης φόντου, που προσθέτει βάθος και διάσταση. Με αυτόν τον τρόπο τα θέματά σας έρχονται σε αντίθεση με τα όμορφα από-εστιασμένα στοιχεία, τόσο στο προσκήνιο όσο και στο παρασκήνιο και παράγεται μια φυσικά ευχάριστη εικόνα. Ο σχεδιασμός του φακού σάς διασφαλίζει ότι το βινιετάρισμα θα παραμένει σε απόλυτα χαμηλά επίπεδα, ενώ σάς προσφέρει τη βέλτιστη ποιότητα εικόνας.

Επιπλέον, ο νέος φακός 100mm υποστηρίζει την αντίθεση αυτόματης εστίασης, την ανίχνευση αυτόματης εστίασης φάσης εστιακού πεδίου, αλλά και ένα σύστημα υψηλής ακρίβειας, αθόρυβης μονάδας οδήγησης SSM (SuperSonic Motor), για εξαιρετικά γρήγορη και ακριβή απόδοση στην αυτόματη εστίαση. Ο SEL100F28GM προσφέρει close-up μέχρι και 0,25x, και διαθέτει ενσωματωμένο δακτύλιο αλλαγής σε macro, ενσωματωμένο σύστημα σταθεροποίησης εικόνας Optical SteadyShot™, προσαρμόσιμο κουμπί διατήρησης της εστίασης, διακόπτη AF/MF και δακτύλιο διαφράγματος, ενώ είναι ανθεκτικός στη σκόνη και την υγρασία.

Prime τηλεφακός FE 85mm F1.8
Ο νέος prime τηλεφακός μεσαίου εύρους SEL85F18 αποτελεί μια εξαιρετικά ευέλικτη, ελαφριά και compact λύση prime τηλεφακού για μια σειρά από κατόχους φωτογραφικών μηχανών Sony, από επαγγελματίες μέχρι απλούς λάτρεις της φωτογραφίας, που πέρασαν σε μια APS-C ή μια full-frame φωτογραφική μηχανή για πρώτη φορά. Με μεγάλο εύρος F1.8, μπορεί να αναπαράγει εντυπωσιακά και εξαιρετικά ευκρινή πορτρέτα με απαλή από-εστίαση φόντου, που εκμεταλλεύεται το εστιακό μήκος των 85 χλστ. και το ευρύ μέγιστο διάφραγμα F1.8.

Ο νέος φακός prime διαθέτει κυκλικό μηχανισμό διαφράγματος 9 λεπίδων, που διασφαλίζει ομαλό εφέ από-εστίασης φόντου, με φυσική εμφάνιση και ένα σύστημα διπλού γραμμικού μηχανισμού για γρήγορη, ακριβή και ήσυχη εστίαση. Διαθέτει, ακόμα, κουμπί διατήρησης της εστίασης, που μπορείτε να το προσαρμόσετε και να το συνδέσετε με λειτουργίες στη φωτογραφική μηχανή, όπως τη δημοφιλή Eye-AF. Έχει, επίσης, ένα δακτύλιο εστίασης με ομαλή απόκριση και διακόπτη AF/MF. Τέλος, ο φακός είναι ανθεκτικός στη σκόνη και την υγρασία.

Νέο compact φλας με τηλεχειρισμό ραδιοσημάτων
Το νέο φλας HVL-F45RM τηςSony βελτιώνει τις δυνατότητες του συστήματος φωτισμού που ελέγχεται με ραδιοσήματα, προσφέροντας μια compact επαγγελματική λύση για τις φωτογραφίες σας, σε συνδυασμό με το υπάρχον ασύρματο τηλεχειριστήριο FA-WRC1M και τον δέκτη FA-WRR1.

Αυτό το φλας, το οποίο σχεδιάστηκε για να συμπληρώνει τις compact φωτογραφικές μηχανές της σειράς E-mount της Sony στις οποίες περιλαμβάνονται full-frame μοντέλα α7, παράγει μέγιστη απόδοση φωτός ύψους GN45 .Με αυτόν τον τρόπο διασφαλίζεται επαρκής φωτισμός ακόμα και σε λήψεις με φωτισμό σε αντανακλώμενη επιφάνεια (bounce lighting) ή φλας υψηλής ταχύτητας συγχρονισμού (HSS -high-speed-sync). Χάρη στις δυνατότητες τηλεχειρισμού με ραδιοσήματα του HVL-F45RM, μπορείτε να το χρησιμοποιήσετε ως πομπό ή δέκτη σε απόσταση μέχρι και 30 μέτρα , και είναι ιδανικό για δημιουργικό φωτισμό με πολλαπλά φλας. Επιπλέον, σε αντίθεση με τα οπτικά συστήματα φλας, τα φλας με τηλεχειρισμό ραδιοσημάτων δεν χρειάζεται να βρίσκονται σε άμεση ευθεία με τα στοιχεία για να λειτουργούν σωστά, ενώ ελαχιστοποιείται οποιαδήποτε επίδραση του έντονου ηλιακού φωτός στη μετάδοση και τον έλεγχο του σήματος.

Το φλας HVL-F45RM διαθέτει εντυπωσιακή διάρκεια ζωής της μπαταρίας μέχρι 210 bursts, και μπορεί να περιστραφεί μέχρι 150o κάθετα, 360o οριζόντια και 8o προς τα κάτω, προσφέροντάς σας μέγιστη ευελιξία. Η δυνατότητα χρήσης έχει μεγιστοποιηθεί χάρη στη νέα μεγάλη, φωτεινή οθόνη LCD, με LED, που σχεδιάστηκε για να αντέχει στη σκόνη και την υγρασία και διαθέτει ένα ανανεωμένο σύστημα μενού που μιμείται τα συστήματα των τελευταίων φωτογραφικών μηχανών της Sony.

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης