Η Samsung Electronics Co., Ltd. παρουσίασε τον ISOCELL HP1, τον πρώτο αισθητήρα εικόνας του κλάδου 200 megapixel (MP), με pixels 0,64μm, και τον ISOCELL GN5, τον πρώτο αισθητήρα εικόνας που υιοθέτησε την τεχνολογία Dual Pixel Pro εστίασης σε όλες τις κατευθύνσεις με δύο φωτοδιόδους σε ένα μόνο pixel 1.0μm.

«Η Samsung πρωτοπορεί σε τεχνολογίες εξαιρετικά λεπτών pixels που εξελίσσουν τους αισθητήρες εικόνας υψηλής ανάλυσης», δήλωσε ο Duckhyun Chang, Executive Vice President της Διεύθυνσης Αισθητήρων στη Samsung Electronics. «Με τον ISOCELL HP1 να καταργεί τα εμπόδια και τον ISOCELL GN5 να φέρνει εξαιρετικά γρήγορη αυτόματη εστίαση, η Samsung θα συνεχίσει να ηγείται της τάσης για τεχνολογίες απεικόνισης επόμενης γενιάς».

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

ISOCELL HP1: Αποτυπώνοντας τον κόσμο σε video 200MP και κρυστάλλινο 8K που κόβει την ανάσα 

Ο ISOCELL HP1 είναι ο πρώτος αισθητήρας εικόνας κινητού που υποστηρίζει 200MP. Βασισμένος στα πιο προηγμένα pixels 0,64μm της Samsung, ο ISOCELL HP1 φέρνει τέτοια εξαιρετικά υψηλή ανάλυση σε ένα μικρό πακέτο που ταιριάζει άνετα στις σύγχρονες φορητές συσκευές. Με τον ISOCELL HP1, οι εικόνες διατηρούν μια εκπληκτική ποσότητα λεπτομερειών που βοηθούν την εικόνα να παραμείνει ευκρινής ακόμη και όταν περικοπεί ή αλλάξει μέγεθος.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Για την απόλυτη φωτογραφία σε χαμηλό φωτισμό, ο ISOCELL HP1 διαθέτει μια ολοκαίνουργια τεχνολογία ChameleonCell, μια τεχνολογία pixel-binning που χρησιμοποιεί διάταξη δύο προς δύο, τέσσερα προς τέσσερα ή πλήρη pixel ανάλογα με το περιβάλλον. Σε περιβάλλον χαμηλού φωτισμού, ο HP1 μετατρέπεται σε αισθητήρα εικόνας 12.5MP με μεγάλα pixels 2,56μm συγχωνεύοντας 16 γειτονικά pixels. Το νέο σχηματισμένο pixel 2,56μm είναι ικανό για μεγαλύτερη απορρόφηση και ευαισθησία φωτός, παράγοντας φωτεινότερες και πιο καθαρές φωτογραφίες σε εσωτερικό περιβάλλον ή το απόγευμα. Σε φωτεινά εξωτερικά περιβάλλοντα, τα 200 εκατομμύρια pixels του αισθητήρα μπορούν να καταγράψουν φωτογραφίες εξαιρετικά υψηλής ευκρίνειας σε κινητές συσκευές. 

O ISOCELL HP1 μπορεί να τραβήξει video 8K με ταχύτητα 30 καρέ ανά δευτερόλεπτο (fps) με ελάχιστη απώλεια στο οπτικό πεδίο. O HP1 συγχωνεύει τέσσερα γειτονικά pixels για να μειώσει την ανάλυση στα 50MP ή 8.192 x 6.144 για λήψη video 8K (7.680 x 4.320) χωρίς να χρειάζεται περικοπή ή μείωση της πλήρους ανάλυσης της εικόνας.

ISOCELL GN5: Στιγμιαίο κλείδωμα και εξαιρετικά ευκρινείς εικόνες υψηλής ανάλυσης με αυτόματη εστίαση σε όλες τις κατευθύνσεις 

Ο ISOCELL GN5 είναι ο πρώτος αισθητήρας εικόνας 1.0μm που ενσωματώνει το Dual Pixel Pro, μια τεχνολογία αυτόματης εστίασης σε όλες τις κατευθύνσεις, που μπορεί να ενισχύσει σημαντικά τις δυνατότητες αυτόματης εστίασης. Αυτή η τεχνολογία τοποθετεί δύο φωτοδιόδους, τις μικρότερες στον κλάδο, σε κάθε pixel 1.0μm του αισθητήρα είτε οριζόντια είτε κάθετα για να αναγνωρίζει τις αλλαγές μοτίβου προς όλες τις κατευθύνσεις. Με ένα εκατομμύριο φωτοδιόδους ανίχνευσης φάσης που καλύπτουν όλες τις περιοχές του αισθητήρα, η αυτόματη εστίαση του ISOCELL GN5 γίνεται στιγμιαία, επιτρέποντας ευκρινέστερες εικόνες είτε σε φωτεινά είτε σε χαμηλού φωτισμού περιβάλλοντα.

Ο αισθητήρας εικόνας χρησιμοποιεί επίσης την ιδιόκτητη τεχνολογία pixel της Samsung, η οποία εφαρμόζει το Front Deep Trench Isolation (FDTI) σε ένα προϊόν Dual Pixel, για πρώτη φορά στον κλάδο. Παρά το μικροσκοπικό μέγεθος φωτοδιόδων, το FDTI επιτρέπει σε κάθε φωτοδίοδο να απορροφά και να συγκρατεί περισσότερες πληροφορίες φωτός, βελτιώνοντας την ικανότητα πλήρους φρεατίου των φωτοδιόδων (FWC) και μειώνοντας τη διασταύρωση των χρωμάτων εντός του pixel.

Δείγματα Samsung ISOCELL HP1 και GN5 είναι προς το παρόν διαθέσιμα.

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης