H Samsung ανέκτησε την πρώτη θέση στις παγκόσμιες πωλήσεις για τα κινητά το πρώτο τρίμηνο του 2017, κατακτώντας το 26,1% των συνολικών πωλήσεων, όπως λέει η αναφορά της TrendForce. Η Apple επέστρεψε στη δεύτερη θέση με 16,9%.

Η έρευνα κάνει λόγο για ισχυρές πωλήσεις της σειράς Galaxy J της Samsung και αποτελεί το λόγο της επιστροφής της εταιρείας στην κορυφή. Το τέταρτο τρίμηνο του 2016 άνηκε στην Apple, η οποία κατείχε το 20,3% με το λανσάρισμα του iPhone 7.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Μαζί με τη Samsung, η άλλη εταιρεία που κατάφερε να αυξήσει το μερίδιό της σε σχέση με το προηγούμενο τρίμηνο, είναι η Huawei, η οποία κρατά γερά πλέον την τρίτη θέση. H OPPO, η vivo και η LG ακολουθούν στην τέταρτη, πέμπτη και έκτη θέση αντίστοιχα, ενώ και οι τρεις εταιρείες έχουν μειωμένο μερίδιο σε σχέση με το τέταρτο τρίμηνο του 2016.

Η TrendForce έριξε μια πιο εστιασμένη ματιά στις κινέζικες κατασκευαστικές, οι οποίες συνδυαστικά πλέον αποτελούν το 46% της αγοράς. Η Xiaomi είναι τέταρτη ανάμεσά τους, πίσω από τις εταιρείες που αναφέρθηκαν πιο πάνω (Huawei, OPPO και BBK/vivo), όμως αύξησε το μερίδιό της κατά 2.1% σε σχέση με το προηγούμενο τρίμηνο. Η ZTE βρίσκεται και αυτή σε άνοδο και αμέσως πίσω από την Xiaomi.

Το τρίμηνο που διανύουμε έχει ακόμα περισσότερο ενδιαφέρον, καθώς λανσάρονται οι ναυαρχίδες των εταιρειών: Huawei P10, Samsung Galaxy S8 και LG G6, οι οποίες θα ανακινήσουν σίγουρα τα μερίδια. Επίσης την επόμενη εβδομάδα αναμένεται η κυκλοφορία του Xiaomi Mi 6.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Επιμέλεια: Παύλος Κρούστης

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης