Η Huawei παρουσίασε το νέο chipset της, Kirin 980 στην έκθεση IFA 2018, πριν μερικές εβδομάδες. Πρόκειται για το πρώτο mobile chipset με αρχιτεκτονική στα 7nm, που σημαίνει άλμα γενιάς και φυσικά δραστικά βελτιωμένες επιδόσεις σε σχέση με το περσινό της chipset, Kirin 970, που βρισκόταν στα Mate 10, P20 και P20 Pro.

Το νέο SoC Kirin 980 θα έρθει πρώτα στα νέα τηλέφωνα της εταιρείας Mate 20 και Mate 20 Pro, που θα παρουσιαστούν στις 16 Οκτωβρίου.

Από την άλλη, ο ανταγωνιστής, η Apple, παρουσίασε τα νέα της τηλέφωνα, τα iPhone XS, XS Max και XR, τα οποία θα τροφοδοτούνται από το νεό τσιπ της Apple, A12 Bionic. Πρόκειται για το πρώτο τσιπ των 7nm που έρχεται στην αγορά, μόλις λίγες ημέρες πριν τον Kirin 980 και η μάχη αναμένεται να είναι σκληρή.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ
Πριν μερικές ημέρες όμως, εκπρόσωποι της εταιρείας υποστήριξαν σε σχετική συνάντηση στο Ντουμπάι ότι ο Kirin 980 θα είναι πιο γρήγορος από τον A12 Bionic.

O λόγος που είναι νιώθουν τέτοια αυτοπεποίθηση οι εκπρόσωποι της Huawei είναι διότι εστίασαν στην Ισχύ, την Απόδοση, την Τεχνητή Νοημοσύνη, αλλά και τη Συνδεσιμότητα. Το chipset αποτελείται από 6,9 δισ. τρανζίστορ, όπως και το τσιπ της Apple.

Αναμένεται να δούμε ποιος θα είναι τελικά ο νικητής στις επιδόσεις.

Επιμέλεια: Παύλος Κρούστης

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ
σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης