Η Huawei είναι από τις πρώτες εταιρείες που έχουν δηλώσει ότι θα ενσωματώσουν την 5G τεχνολογία όσο το δυνατόν γρηγορότερα. Αυτή τη φορά έδωσαν πιο συγκεκριμένα και ημερομηνία, καθώς ανέφεραν ότι τον Ιούνιο του 2019 θα δούμε τα πρώτα 5G κινητά τους.

O CEO, Eric Xu, ανέφερε στο MWC Shangai 2018 ότι οι πρώτες 5G λύσεις και smartphone chips θα έρθουν τον Μάρτιο του 2019, με τα πρώτα 5G smartphones να καταφθάνουν τον Ιούνιο. Βάσει του συγκεκριμένου πλάνου, πιθανώς η επόμενη ναυαρχίδα της εταιρείας, το Huawei P30, δεν θα υποστηρίζει 5G, αλλά είναι πολύ πιθανό να δούμε το Mate 30 (αν ονομάζεται έτσι), που θα έρθει πιθανώς τον Οκτώβριο του 2019, να υποστηρίζει 5G.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Στην παρούσα φάση, η εταιρεία αναμένει μέχρι τέλος της χρονιάς την επίλυση των τελευταίων προβλημάτων που έχουν σχέση με τη συνδεσιμότητα και το low-latency. Ο CEO της Huawei πιστεύει ότι με την τεχνολογία 5G θα ενισχυθούν σημαντικά τόσο η επαυξημένη πραγματικότητα (AR), όσο και η εικονική (VR).

Τον Ιούνιο του 2019, πιθανώς θα δούμε κάποιo mid-range τηλέφωνο να υποστηρίζει 5G, ενώ η υποστήριξη 5G σε high-end θα έρθει μάλλον με το chip Kirin 1020, που θα δούμε, όπως όλα δείχνουν στο Mate 30, που αναφέρθηκε και παραπάνω.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ
σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης