To έγκριτο site που εξειδικεύεται στη σύγκριση των φωτογραφικών μηχανών και των φωτογραφικών smartphones, DxOMark, μόλις έδωσε το κορυφαίο σκορ του στο HUAWEI P40 Pro.
 

H HUAWEI καταφέρνει για μία ακόμη χρονιά να φέρει την πρωτιά με τις φωτογραφικές δυνατότητες της σειράς P, καθώς το P40 Pro ξεφεύγει κατά αρκετές μονάδες σε σχέση με τον ανταγωνισμό, ενώ όπως υποστηρίζει το DxOMark είναι “άψογο σε όλες τις υποκατηγορίες”, στις οποίες το δοκίμασαν.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Η επιλογή της Huawei να εστιάσει στο ζουμ ήταν σωστή απ’ ό,τι φαίνεται αφού χρησιμοποιεί τη βασική κάμερα για 2x, συνδυασμό της βασικής και του τηλεφακού για 2x-5x (αλλά και της τεχνητής νοημοσύνης) και την περισκοπική κάμερα για 5x και πάνω. Το αποτέλεσμα είναι εικόνα εξαιρετικής ποιότητας σε όλα τα επίπεδα zoom.

To P40 Pro έφτασε και 105 στη λήψη βίντεο, που επίσης το τοποθετεί στην κορυφή. Σε όλα τα τεστ είτε ήταν το κορυφαία, είναι ένα από τα κορυφαία. Το autofocus δουλεύει εξαιρετικά κατά τη διάρκεια λήψης βίντεο, χάρη στην 100% κάλυψη των phase detection pixels. Για την ακρίβεια, διαθέτει το καλύτερο autofocus σε όλες τις υποκατηγορίες.
 

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Παράλληλα και η selfie κάμερα καταφέρνει εύκολα να βρεθεί στην πρώτη θέση με σκορ 103. Ίσως η οπή στην οθόνη να φαίνεται μεγάλη, όμως ο αισθητήρας υπέρυθρων βοηθά πολύ για το bokeh εφέ (εφέ θολώματος).

Μεγάλη βελτίωση αποτελεί η προσθήκη του autofocus και στη seflie camera, αφού οι περισσότερες ναυαρχίδες έχουν απλό fixed focus. Τα βίντεο από την μπροστινή κάμερα επίσης είναι τα κορυφαία.

Επιμέλεια: Παύλος Κρούστης

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης