Νέες πληροφορίες δημοσιεύτηκαν για τις κάμερες του P40 Pro της Huawei. Η συσκευή θα παρουσιαστεί στις 26 Μαρτίου μέσω livestreaming event που θα μεταδοθεί στα social media της εταιρείας, ώρα Ελλάδος 15:00. Αρχικά, τα πλάνα ήταν να γίνει το παγκόσμιο launch event στο Παρίσι, όμως ακυρώθηκε αυτό το σχέδιο για λόγους προστασίας από τον κορωνοϊό.
 

Η εταιρεία μέσω ενός teaser που δημοσίευσε υπόσχεται για μία ακόμα χρονιά να επαναπροσδιορίσει τη φωτογραφία στα κινητά. Σύμφωνα με τις τελευταίες πληροφορίες που διέρρευσαν από τον @Rodent950, το Huawei P40 Pro θα έχει δύο κάμερες με μεγάλους αισθητήρες της Sony και άλλες δύο με zoom αισθητήρες.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Ο βασικός αισθητήρας θα είναι ο IMX700 της Sony (1/1.28″) στα 52MP κι έχει τη δυνατότητα να τραβά φωτογραφίες 13MP με μονό binning και 3.25MP με διπλό (πιθανώς για night shots). Το φίλτρο μάλλον θα είναι και πάλι RYYB αντί για RGGB. Ο υπερ-ευρυγώνιος θα είναι επίσης μεγάλος: Sony IMX650 1/1.5″ στα 40MP (με φίλτρο RGGB).
 

Το πιο ενδιαφέρον χαρακτηριστικό έχει να κάνει με τη συνεργασία των δύο zoom αισθητήρων: μιας περισκοπικής κάμερας 10x και μιας κανονικής telephoto 3x. Επιπρόσθετα θα υπάρχει ToF 3D αισθητήρας και color temperature sensor που θα υποβοηθούν τους άλλους αισθητήρες της κάμερας. 
 

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Εκτός από το P40 Pro, αναμένεται να δούμε και τα P40, P40 lite και P40 lite E. Περισσότερα στις 26 Μαρτίου.
 

Επιμέλεια: Παύλος Κρούστης
 

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης