H LG ανακοίνωσε ότι το επερχόμενο smartphone της, LG G8 ThinQ, θα διαθέτει ένα νέο χαρακτηριστικό που θα του επιτρέπει να χρησιμοποιήσει την οθόνη του σαν ηχείο.

Έχουμε δει ξανά πιεζοηλεκτρικούς μετατροπείς που κινούν την οθόνη έτσι ώστε να γίνει ηχείο, όμως η τεχνολογία της LG θα είναι κάτι ελαφρώς διαφορετικό. Ονομάζεται Crystal Sound OLED (CSO) και χρησιμοποιεί την οθόνη ως κινούμενο διάφραγμα, δονώντας ολόκληρη την επιφάνεια. Αυτό επιτρέπει στην οθόνη να λειτουργεί ως δεύτερο κανάλι, μαζί με το ηχείο που θα υπάρχει στο κάτω μέρος του τηλεφώνου, ώστε να δημιουργηθεί η στερεοφωνία.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Στα κινητά δεν είναι ακόμα ευρέως διαδεδομένη αυτή η τεχνολογία, όμως την είδαμε στις OLED τηλεοράσεις της LG πέρυσι, ενώ την έχουμε δει ξανά στις τηλεοράσεις της Sony, που την ονομάζουν Acoustic Surface.

Στις τηλεοράσεις, το χαρακτηριστικό λειτουργεί αρκετά καλά, δεδομένου ότι έχουμε μια μεγάλη επιφάνεια. Ένας ήχος μπορεί να ακουστεί από διαφορετικά σημεία της, όπως ακριβώς φαίνεται να προέρχονται αυτοί από την οθόνη. Τα smartphones διαθέτουν σαφώς μικρότερες επιφάνειες, οπότε αναρωτιόμαστε πώς ακριβώς θα είναι το αποτέλεσμα.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Το G8 ThinQ υποστηρίζει ήχο DTS:X 3D surround που εξομοιώνει 7.1 μέσω ακουστικών ή ηχείων. Το τηλέφωνο θα συμπεριλαμβάνει headphone jack με τετραπλό ψηφιακό μετατροπέα, μαζί με MQA support. Το χαρακτηριστικό Boombox Speaker που είχαμε δει στα περσινά τηλέφωνα της εταιρείας και επιτρέπει τη δόνηση της επιφάνειας για πιο δυνατό ήχο, επιστρέφει επίσης.

Το LG G8 ThinQ θα ανακοινωθεί στο τέλος του μήνα στην έκθεση MWC, στη Βαρκελώνη.

Επιμέλεια: Παύλος Κρούστης

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης