Μπορεί τα κινητά της LG πλέον να μην εισάγονται επίσημα στη χώρα μας, όμως η εταιρεία έχει παρουσιάσει μερικές από τις καλύτερές της ιδέες τα τελευταία χρόνια και μάλιστα είδαμε πρόσφατα κινητό με τυλισσόμενη οθόνη. Παρ’ όλα αυτά, πληροφορίες λένε ότι λόγω των μειωμένων πωλήσεων, η εταιρεία θα σταματήσει να δραστηριοποιείται στην αγορά των smartphones.

Συγκεκριμένα πριν μερικές εβδομάδες είχε τεθεί πάλι το ίδιο ζήτημα και εκπρόσωποι της εταιρείας είχαν δηλώσει ότι ήταν φήμες και δεν βασίζονταν στην πραγματικότητα. Παρ’ όλα αυτά διεύρευσε ένα mail εσωτερικής επικοινωνίας της εταιρείας, το οποίο δείχνει ότι μάλλον θα υπάρξουν μεγάλες αλλαγές στο τμήμα κινητής της LG.
 

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Όπως λένε οι πληροφορίες, ο Kwon Bong-seok, Chief Executive στην LG ανέφερε ότι “δεν τίθεται θέμα απασχόλησης εργαζομένων και κανείς δεν χρειάζεται να ανησυχεί”. Συνέχισε εξηγώντας ότι η αγορά γίνεται όλο και περισσότερο ανταγωνιστική και έχει έρθει η ώρα για την LG να πάρει μια απόφαση. “Η εταιρεία λαμβάνει υπόψη της όλα τα πιθανά μέτρα: πώληση, προσωρινή ή μόνιμη αποχώρηση, αλλά και μείωση μεγέθους του τμήματος κινητής.”

 

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Το τμήμα κινητής της LG έφτασε τα 4,5 δισ. σε ζημιά τα τελευταία 5 χρόνια, ενώ άλλα τμήματα της εταιρείας έχουν κερδοφορία. Σύμφωνα με την εταιρεία ερευνών, Counterpoint, η LG πούλησε μόνο 6,5 εκατ. τηλέφωνα κατά το τρίτο τρίμηνο του 2020, που συνέβαλε στη μείωση του μεριδίου της στην αγορά, που πλέον φτάνει μόλις το 2%.
 

 

Επιμέλεια: Παύλος Κρούστης

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης