Η Canon ανακοινώνει την κυκλοφορία της Canon EOS 850D, μιας ελαφριάς, ευέλικτης και διασυνδεδεμένης φωτογραφικής μηχανής DSLR, η οποία βασίζεται στον ταχύτερο και κορυφαίας απόκρισης επεξεργαστή εικόνας της Canon, τον DIGIC 8. Η Canon EOS 850D συλλαμβάνει εικόνες με πλούσιο χρώμα και λεπτομέρεια, χάρη στον αισθητήρα ανάλυσης 24,1 Megapixels, Dual Pixel CMOS APS-C, καθώς και εντυπωσιακό βίντεο ανάλυσης 4K, καθιστώντας την, την ιδανική ολοκληρωμένη επιλογή για τους ενθουσιώδεις λάτρεις της φωτογραφίας, οι οποίοι επιθυμούν να αναβαθμίσουν τον υπάρχοντα εξοπλισμό τους, για να απελευθερώσουν τη δημιουργικότητά τους.

Ο αισθητήρας τύπου APS-C παρέχει υψηλού επιπέδου έλεγχο του βάθους πεδίου, δημιουργώντας εικόνες υψηλής λεπτομέρειας με όμορφα θολωμένο υπόβαθρο, κάνοντας το θέμα να αναδειχθεί με ανάγλυφο τρόπο. Ακόμη και κατά τη φωτογράφηση γρήγορα κινούμενων ή απομακρυσμένων θεμάτων, όπως πουλιά εν πτήση, η ανάλυση των 24,1MP είναι υπεραρκετή για την υποστήριξη αναγκών περικοπής του θέματος. Ο αισθητήρας παράγει επίσης υψηλής ανάλυσης εικόνες δίχως να κάνει παραχωρήσεις στην απόδοση σε συνθήκες χαμηλού φωτισμού, κι έτσι είναι ιδανικός για φωτογράφηση πορτρέτων σε εσωτερικό χώρο. Καθώς η μηχανή ανήκει στο παγκοσμίου κλάσης  Canon EOS System, οι χρήστες μπορούν να προσαρμόσουν κάθε φακό EF ή EF-S, να προσθέσουν ένα φλας Speedlite για δημιουργικό φωτισμό, ή να συνδέσουν εξωτερικά μικρόφωνα μέσω της υποδοχής 3,5mm. Σε συνδυασμό με τον ευέλικτο φακό του βασικού κιτ EF-S 18-55mm f/4-5.6 IS STM, οι φωτογράφοι μπορούν να αντιμετωπίσουν με επιτυχία μια πληθώρα σεναρίων λήψης.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Κληρονομώντας χαρακτηριστικά από την επαγγελματική σειρά, η EOS 850D εφοδιάζεται με ένα έξυπνο σύστημα παρακολούθησης – Tracking (iTR) αυτόματης εστίασης – automatic focus (AF), που καθίσταται δυνατό χάρη στον αισθητήρα φωτομέτρησης 220.000 Pixel RGB+IR. Με την ανταλλαγή υψηλής ανάλυσης δεδομένων της αυτόματης έκθεσης με τον αισθητήρα AF, το σύστημα αυτόματης εστίασης iTR παρέχει υψηλή ταχύτητα απόκρισης και ακρίβεια, ιδανικά στοιχεία για την καταγραφή αθλητικών θεμάτων, ή στιγμιοτύπων άγριας φύσης. Αυτή η προηγμένη τεχνολογία καθιστά δυνατή την αυτόματη παρακολούθηση προσώπων μέσω του οπτικού σκοπεύτρου. Η εργονομική σχεδίαση περιλαμβάνει περιστροφικούς διακόπτες στο επάνω και πίσω μέρος, για διπλό έλεγχο τόσο της ταχύτητας κλείστρου, όσο και του διαφράγματος. Χάρη σε αυτή τη βελτιωμένη σχεδίαση, το ελαφρύ σώμα και τη βελτιωμένη συνδεσιμότητα, στοιχεία που συμβάλλουν σε μεγαλύτερη ευχρηστία, η Canon EOS 850D αναδεικνύεται σπουδαία επιλογή για τους ενθουσιώδεις λάτρεις της φωτογραφίας, οι οποίοι χρειάζονται μια μηχανή που να μπορεί να εμπνέει, αλλά και να παρέχει απόλυτο δημιουργικό έλεγχο.

 

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Καταγράψτε κάθε στιγμή

Το ακριβές σύστημα αναγνώρισης ματιών – Eye Detect AF σε κατάσταση Live View, συντελεί στη δημιουργία πορτρέτων με φυσική αίσθηση, με λεπτομέρεια στα μάτια, η οποία ζωντανεύει το απεικονιζόμενο πρόσωπο. Επιπλέον, η μηχανή μπορεί να καταγράφει συνεχόμενες φωτογραφίες με ρυθμό 7fps, με ταυτόχρονη παρακολούθηση κινούμενων θεμάτων με υψηλή ακρίβεια, με πανεύκολο τρόπο. Η μηχανή παρέχει στους φωτογράφους την απαιτούμενη ευελιξία να φωτογραφίζουν από δύσκολα σημεία, χάρη στην πλήρως περιστρεφόμενη οθόνη αφής τύπου Vari-Angle, η οποία μπορεί να τοποθετηθεί υπό σχεδόν οποιαδήποτε γωνία, για ακόμη πιο δημιουργικές συνθέσεις.

Το σύστημα παρακολούθησης με αυτόματη εστίαση της Canon EOS 850D διαθέτει υψηλή ταχύτητα και ακρίβεια χάρη στα 45 σημεία cross-type του αισθητήρα AF και το σύστημα Dual Pixel CMOS AF, ενώ παράλληλα η ανίχνευση προσώπων είναι πιο αξιόπιστη για βελτιωμένη εκτίμηση της έκθεσης, όταν οι άνθρωποι είναι εντός του κάδρου, ιδανικό για λήψεις σε δύσκολες συνθήκες φωτισμού όπως, όταν το θέμα μας φωτίζεται από μια φωτεινή πηγή που βρίσκεται πίσω από αυτό.
 

Καλύτερος έλεγχος για στιγμιότυπα και βίντεο

Είτε πρόκειται για λήψη στιγμιοτύπων ή ταινιών, αυτή η γρήγορη και ισχυρή μηχανή DSLR αποδίδει άψογη ποιότητα εικόνας, απόρροια του επεξεργαστή DIGIC 8. Η Canon EOS 850D μπορεί να βιντεοσκοπήσει σε ανάλυση Full HD με ρυθμό μέχρι 60p και εντυπωσιακής ανάλυσης 4K σε ρυθμό μέχρι 25p  με διευρυμένες επιλογές λήψης ταινιών σε σχέση με τον προκάτοχό της, χάρη σε ένα λεπτομερέστερο σύστημα καταγραφής ταινιών time-lapse και επιλογής αυτόματων σκηνών. Με στόχο την αντιστάθμιση της απότομης κίνησης κατά τη διάρκεια της χειροκίνητης βιντεοσκόπησης, η EOS 850D διαθέτει σύστημα ψηφιακής σταθεροποίησης 5 αξόνων –  5-Axis Movie Digital IS, για ομαλά ελεγχόμενα βίντεο.

Κατά τη σύλληψη εικόνων σε κατάσταση Live View, οι φωτογράφοι έχουν πλέον στη διάθεσή τους εξαιρετικά λεπτομερή έλεγχο κατά την επιλογή του σημείου εστίασης, αφού παρέχονται 143 σημεία στην αυτόματη κατάσταση ή 3975 σημεία σε χειροκίνητη κατάσταση, χάρη στο σύστημα Dual Pixel CMOS AF. Η λειτουργία Remote Live View προσφέρει ακόμη πιο εκτεταμένο έλεγχο στους φωτογράφους, μεταξύ των οποίων η απομακρυσμένη απελευθέρωση του κλείστρου – remote shutter release, αλλά και η δυνατότητα προβολής μέσω του smartphone, ιδανική δυνατότητα όταν ο φωτογράφος χρειάζεται να απομακρυνθεί από τη μηχανή. Όταν χρησιμοποιείται λήψη σε RAW, οι φωτογράφοι μπορούν να αξιοποιούν όλες τις πληροφορίες που καταγράφονται από τον αισθητήρα, ενώ η λήψη σε  C-RAW φορμά οδηγεί σε αποθήκευση μικρότερων αρχείων, κάτι που πρακτικά διπλασιάζει τον αριθμό που μπορούν να καταγραφούν συνεχόμενα πριν γεμίσει η ενδιάμεση μνήμη – buffer, από 40 εικόνες, στις 75. Χάρη στη δυνατότητα επεξεργασίας RAW στη μηχανή, οι χρήστες μπορούν να τελειοποιήσουν τις εικόνες τους, δίχως την ανάγκη υπολογιστή, ή φορητής υπολογιστικής συσκευής.

 

Σύνδεση και διαμοιρασμός με ευκολία

Οι επιλογές συνδεσιμότητας προσφέρουν στους ενθουσιώδεις ερασιτέχνες ακόμη περισσότερους τρόπους να μοιράζονται τη δουλειά τους με μεγαλύτερη ασφάλεια. Χάρη στη συνδεσιμότητα Wi-Fi σε συχνότητα 2,4GHz και Bluetooth®   Low Energy, οι φωτογράφοι μπορούν να συνδέσουν την Canon EOS 850D στη δική τους συσκευή iOS ή Android μέσω της εφαρμογής Canon Camera Connect, για να τροποποιήσουν και να μοιραστούν υψηλής ποιότητας εικόνες. Από αυτό το σημείο, το περιεχόμενο μπορεί πλέον να ληφθεί σε μια «έξυπνη» συσκευή, να προβληθεί και να αναρτηθεί στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης ή μοιραστεί με φίλους και οικογένεια. Χάρη σε αυτό το επίπεδο ολοκλήρωσης, οι φωτογράφοι μπορούν να τροποποιήσουν άνετα το περιεχόμενό τους, χρησιμοποιώντας την εφαρμογή DPP Express για iPad  για ένα πλήρες RAW workflow εν κινήσει. Το σύστημα Auto Image Sync παρέχει επίσης την άνεση για λήψη αρχείων εφεδρείας, τόσο των φωτογραφιών όσο και των ταινιών, στον υπολογιστή του χρήστη, με το πρόγραμμα Image Transfer Utility 2, έτσι ώστε οι πολύτιμες λήψεις να μη χαθούν ποτέ.

Για τους ενθουσιώδεις λάτρεις της φωτογραφίας που θέλουν να κάνουν το επόμενο βήμα στο δημιουργικό έλεγχο, αυτή η εντυπωσιακή DSLR καταγράφει λεπτομερείς εικόνες και ταινίες 4K που προκαλούν αίσθηση. Με ταχύτατη απόκριση, μεγάλη ευχρηστία και ανθεκτική κατασκευή, η Canon EOS 850D διαθέτει πλήθος προηγμένων δυνατοτήτων που προσφέρουν στους φωτογράφους τα απαραίτητα εργαλεία που χρειάζονται για να εξερευνήσουν τη δημιουργικότητά τους.

Η Canon EOS 850D θα είναι διαθέσιμη για πώληση από τον ερχόμενο Απρίλιο.

 

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης