Πριν μερικές ημέρες η εταιρεία ερευνών Gartner δημοσίευσε την πιο πρόσφατη ανάλυση για την κατηγορία των κινητών και συγκεκριμένα για το τέταρτο τρίμηνο του 2016. Ένα πολύ ενδιαφέρον κομμάτι ήταν αυτό της BlackBerry, όπου οι πωλήσεις των συσκευών που τρέχουν με λειτουργικό BlackBerry OS έφτασαν το 0,0%.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Η καναδική εταιρεία δημοσίευσε μια επίσημη απάντηση για αυτήν την ανάλυση:

«Όπως έχουμε αναφέρει στο παρελθόν, η ενεργή στρατηγική μας εστιάζει στο software τελευταίας τεχνολογίας και στην ασφάλεια για τις εταιρείες και τις συσκευές. Ως μέρος αυτής της επιθετικής στροφής προς το software, απομακρυνόμαστε από το hardware προς ένα licensing μοντέλο, όπου οι συνεργάτες μας αναπτύσσουν hardware, διανέμουν και προωθούν την BlackBerry brand. Είμαστε ιδιαίτερα χαρούμενοι με τα νέα BlackBerry branded smartphones, τα οποία κάνουμε licensing για τους συνεργάτες μας (της TCL, BB Merah Putih και Optiemus) και τα οποία θα κυκλοφορήσουν σύντομα.»

Φυσικά πρόκειται για πληροφορίες που ήταν ήδη γνωστές, αλλά πιθανόν η BlackBerry θεώρησε σοφό να τις υπενθυμίσει τώρα εν όψει του άρθρου για το μηδενικό της μερίδιο. Φυσικά, πρέπει να ξεκαθαρίσουμε ότι αναφερόμαστε σε συσκευές που τρέχουν με λειτουργικό BlackBerry OS και όχι όλα τα BlackBerry τηλέφωνα. Τα νεότερα από αυτά τρέχουν με λειτουργικό Android.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

To νέο BlackBerry smartphone θα έρθει από την TCL και θα παρουσιαστεί για πρώτη φορά στην MWC στα τέλη του μήνα.

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης