Έχουν περάσει 16 μήνες από την αρχική κυκλοφορία του πρώτου Google Pixel τηλεφώνου, από τον Οκτώβριο του 2016, και η φήμη της των smartphones της Google έχει μεγαλώσει ιδιαίτερα από τότε. Τα τελευταία νέα όσον αφορά στις πωλήσεις των Pixel τηλεφώνων έρχονται από τον Fransisco Jeronimo της IDC, που κάνει λόγο για 3.9 εκατ. συσκευές Pixel και Pixel 2 μέσα στο 2017.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Προς σύγκριση, η συνολική βιομηχανία έχει μέγεθος 1.5 δισ. συσκευές για το 2017, ενώ οι πωλήσεις του Pixel για ολόκληρη της χρονιά είναι περίπου όσες και του iPhone… για μία εβδομάδα.

Αν και ακόμα είναι μικρό το νούμερο, οι πωλήσεις φαίνεται να διπλασιάστηκαν μέσα στο 2017, ενώ τα στοιχεία της Kantar Worldpanel συμφωνούν με τα παραπάνω. Το μερίδιο της Google στις ΗΠΑ φτάνει έτσι το 2,8%, ενώ πέρυσι ήταν στο 1,8%.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Πρόκειται για μικρά ποσοστά, με μικρές αυξήσεις, όμως οι επενδύσεις της Google δείχνουν αφοσίωση. Η Google εξαγόρασε το τμήμα σχεδιασμού smartphones της HTC πρόσφατα προς 1,1 δισ. δολάρια, ώστε να ενδυναμώσουν την κατηγορία της κινητής τους.

Επιμέλεια: Παύλος Κρούστης

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης