Πολλές φορές έχουμε δηλώσει στο παρελθόν ότι οι μπροστινές κάμερες στα κινητά, πλέον… ψάχνουν να κρυφτούν, ενώ αποκτούν όλο και σημαντικότερο ρόλο για τον καταναλωτή.

Ο λόγος είναι γιατί κανείς δεν θέλει να του τρώει η μπροστινή κάμερα ωφέλιμο χώρο από την οθόνη. Τα τελευταία trends σε αυτήν την κατηγορία θέλουν κάμερες σε μικρές οπές, αλλά και πτυσσόμενες (pop-up) που κρύβονται με μηχανισμό. Ακόμα κι αυτό όμως φαίνεται πως δεν είναι η ιδανική λύση. Αυτή φαίνεται να έρχεται με τον νέο τρόπο κάλυψης της selfie: κάτω από την οθόνη!

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Φυσικά η κατασκευή μιας τέτοιας λειτουργίας δεν είναι απλή υπόθεση. Μέχρι πρόσφατα είχαμε πολλές πατέντες για τη συγκεκριμένη λύση, αλλά υπήρχαν τεχνολογικοί περιορισμοί που δεν επέτρεπαν την παραγωγή καταναλωτικών προϊόντων με τέτοια κάμερα. Εδώ έρχεται η Oppo πρώτη να αποκαλύψει το πρώτο πλήρως λειτουργικό prototype, που έρχεται με selfie κάμερα, κάτω από την οθόνη.

Δείτε το βίντεο:

 

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

 

 

Όπως μπορείτε να δείτε στο βίντεο, το τηλέφωνο της Oppo δεν έχει ούτε εγκοπή, ούτε οπή, αλλά διαθέτει μπροστινή κάμερα κάτω από την οθόνη. Δεν ξέρουμε ακόμη τις λεπτομέρειες της τεχνολογίας αυτής, αλλά γνωρίζουμε ότι είναι εφικτή με OLED πάνελ.

Από τη στιγμή που δεν απαιτείται οπίσθιος φωτισμός για το συγκεκριμένο τύπο οθόνης, μπορούν να είναι διαφανείς, αλλά και να δείχνουν εικόνα, καθώς τα πάνελ φωτίζονται μόνα τους, χωρίς την ανάγκη φωτισμού από πίσω τους.

Έχουμε δει αντίστοιχη εφαρμογή, η οποία είναι οι αισθητήρες αποτυπωμάτων κάτω από την οθόνη. Η κάμερα κάτω από την οθόνη είναι το επόμενο βήμα σε αυτό.

Ακόμα δεν γνωρίζουμε πότε θα δούμε αυτήν την τεχνολογία στην αγορά, αλλά πιθανώς να είναι φέτος κιόλας.

Επιμέλεια: Παύλος Κρούστης

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης