Πριν μερικά λεπτά ολοκληρώθηκε η εντυπωσιακή παρουσίαση της GoPro, όπου και πάλι θέτει νέα στάνταρντς για τις action cams και πλέον και τα drones, καθώς παρουσίασαν το πρώτο drone της εταιρείας, το GoPro Karma.

Η νέα κάμερα της GoPro είναι η Hero 5 Black. Πρόκειται για το διάδοχο της Hero 4, που παρουσιάστηκε το 2014. H εταιρεία παρουσίασε επίσης την Hero 5 Session, που αποτελεί αναβάθμιση της προηγούμενης Session και είναι η μικρότερη εκδοχή, στη μορφή ενός μικρού κύβου, της μεγαλύτερης GoPro Hero 5 Black.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Και οι δύο κάμερες μπορούν να τραβήξουν σε 4Κ ανάλυση και 30 fps, ενώ και οι δύο είναι αδιάβροχες, χωρίς την ανάγκη κάποιας θήκης, μέχρι και 10 μέτρα βάθος. Και οι δύο κάμερες υποστηρίζουν φωνητικό έλεγχο σε επτά διαθέσιμες γλώσσες κατά την κυκλοφορία. Επιπρόσθετα και οι δύο μπορούν να δημιουργήσουν αυτόματα αντίγραφα ασφαλείας μέσω της GoPro Plus, μιας συνδρομητικής υπηρεσίας cloud-based, που σώζει όλες σας τις φωτογραφίες και τα videos αυτόματα.

Οι διαφορές της Hero 5 Black και της Hero 5 Session είναι ότι η Black έχει μια LCD touchscreen 2 ιντσών, έχει δυνατότητα λήψης φωτογραφιών στα 12MP, έχει ενσωματωμένο GPS και μπορεί να τραβήξει RAW φωτογραφίες και Wide Dynamic Range video. Η Hero 5 Session τραβάει φωτογραφίες έως και 10MP, δεν έχει την LCD, ούτε GPS, αλλά ούτε και τα RAW και WDR modes.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ


GoPro Hero 5 Black

H λειτουργία της κάμερας είναι πάναπλη με ένα μόνο κουμπί για το χειρισμό, ενώ η Hero 5 Black έχει κουμπιά συγκεκριμένα για τη λήψη video και φωτογραφίας. Και οι δύο κάμερες διαθέτουν stereo μικρόφωνα, ενώ έχουν επαγγελματικού επιπέδου ψηφιακό σταθεροποιητή εικόνας.

Η υπηρεσία GoPro Plus θα είναι διαθέσιμη προς 4,99$/μήνα και κάθε φορά, που βρίσκεστε σε δίκτυο, οι φωτογραφίες θα αποθηκεύονται στο cloud αυτόματα, ώστε όπου κι αν είστε να μπορείτε να έχετε πρόσβαση σε αυτές.


GoPro Hero 5 Session

Επιπλέον παρουσιάστηκαν οι καινοτομίες για τις εφαρμογές Quik και Splice, που προσφέρουν πανεύκολο editing για τις φωτογραφίες και τα videos σας ακόμα και στο κινητό σας. Η υπηρεσία GoPro Plus μάλιστα περιλαμβάνει και τραγούδια για την ηχητική επένδυση των videos σας, όπως και έκπτωση 20% για τα αξεσουάρ. Θα είναι διαθέσιμη από τις 29 Σεπτεμβρίου.

Η GoPro Hero 5 Black θα κοστίζει αναμενόμενα 399$, ενώ η Hero 5 Session θα κοστίζει 299$. Οι δύο κάμερες θα είναι διαθέσιμες από τις 2 Οκτωβρίου.

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης