Ήδη γνωρίζαμε ότι το Huawei Mate 20 Pro, η ναυαρχίδα της εταιρείας, που παρουσιάστηκε πριν μερικούς μήνες, ήρθε για να παραδώσει ανάμεσα σε άλλα κορυφαία τεχνικά χαρακτηριστικά, και κορυφαίες επιδόσεις με την κάμερά του, τόσο σε φωτογραφία, όσο και σε βίντεο.

Το DxOMark, το παγκοσμίου φήμης site, που εστιάζει στις δοκιμές φωτογραφικών μηχανών και στα τεστ κάμερας για τα smartphones, τόσο για τις φωτογραφικές επιδόσεις τους, όσο και για αυτές στο βίντεο, έβγαλε το δικό του πόρισμα για το Mate 20 Pro.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

To Mate 20 Pro της Huawei κατάφερε και έφτασε την κορυφή, με 109 πόντους, όσους ακριβώς έχει και η έταιρη ναυαρχίδα της εταιρείας, το P20 Pro.

Η ανάλυση της βαθμολογίας είναι όμοια, ενώ συγκεκριμένα κατάφερε να μαζέψει 114 πόντους για τις φωτογραφικές επιδόσεις και 97 για το βίντεο.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Πιο συγκεκριμένα, το Mate 20 Pro φαίνεται να έχει ελαφρώς καλύτερα επίπεδα έκθεσης από το P20 Pro και το iPhone XS, όταν υπάρχει φως πίσω από το αντικείμενο. Η λεπτομέρεια και η ευκρίνεια είναι επίσης καλύτερη από τα P20 Pro και iPhone XS, ενώ η απομόνωση του αντικειμένου στο bokeh effect είναι επίσης λίγο καλύτερη.

Το Mate 20 Pro είχε διαφορετικό setup για την τριπλή κάμερα, σε σχέση με το P20 Pro, καθώς αντικατέστησαν τον μονοχρωματικό φακό με έναν ultra ευρυγώνιο, κάτι το οποίο επιτρέπει και macro φωτογραφίες, που δεν έχουμε συνηθίσει να βλέπουμε από κινητά. Το DxOMark βέβαια, δεν λαμβάνει υπόψη του την προσθήκη ultra-wide φακού για το σκορ του, οπότε και η βαθμολογία μένει ίδια για τα δύο κινητά.

Επιμέλεια: Παύλος Κρούστης

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης