Οι κάτοχοι των Pixel τηλεφώνων της Google έχουν την ευκαιρία να δουν πρώτοι τη δοκιμαστική έκδοση (Beta 1) του νέου λειτουργικού της εταιρείας, Android 10 Q.

Το Android Q φέρνει νέα χαρακτηριστικά και δυνατότητες, ενώ εστιάζει ιδιαίτερα στην ασφάλεια και την ιδιωτικότητα. Το νέο Android 10 θα φέρει νέες δυνατότητες για την κάμερα, ταχύτερη έναρξη για κάποιες εφαρμογές, υποστήριξη αναδιπλούμενης οθόνης και άλλα.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Ένα από τα πιο ενδιαφέροντα νέα χαρακτηριστικά είναι ο κατά πολύ ευκολότερος διαμοιρασμός Wi-Fi μέσω QR code. Μέσω του QR code, εξαλείφεται η ανάγκη να στείλετε ή -ακόμα χειρότερα- να πείτε στους φίλους σας τον κωδικο του Wi-Fi σας. Αντ’ αυτού, στις Ρυθμίσεις, πάτε στα Δίκτυα και επιλέγετε Wi-Fi. Εκεί θα δείτε ένα εικονίδιο για κοινοποίηση/διαμοιρασμό, που θα παράγει έναν QR κωδικό, τον οποίο μπορείτε να δείξετε στην άλλη συσκευή, η οποία θα πρέπει να τον σκανάρει. Θα χρειαστεί μια ταυτοποίηση από εσάς (είτε PIN, είτε αποτύπωμα) και αυτό είναι όλο.

Άλλο νέο χαρακτηριστικό είναι το “καμπανάκι των ειδοποιήσεων”, το οποίο θα εμφανίζεται δίπλα σε κάποιες από τις ειδοποιήσεις σας και θα σας βοηθά να ξεδιαλύνετε καλύτερα τις υποχρεώσεις σας.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Εάν διαθέτετε Google Pixel συσκευή, μπορείτε να δοκιμάσετε τώρα το νέο Android 10 κι εσείς, μέσω του beta program.

Επιμέλεια: Παύλος Κρούστης

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης