Η αγορά smartphone επέστρεψε στα θετικά αποτελέσματα κατά το 4ο τρίμηνο του 2020, με στοιχεία από ένα τέσσερις διαφορετικές εταιρείες αναλύσεων, που συμφωνούν για την ανάκαμψη, η οποία οφείλεται στις αποστολές συσκευών 5G και mid-range.

Η IDC υπολόγισε τις αποστολές σε 385,9 εκατομμύρια μονάδες, που αποτελεί αύξηση κατά 4,3% σε ετήσια βάση, με την Apple να σημειώνει ρεκόρ.
 

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Επίσης σημείωσαν ότι η τριμηνιαία άνοδος δεν μεταφράστηκε σε ανάπτυξη ολόκληρου του έτους για την αγορά, με τις αποστολές να πέφτουν κατά 5,9% σε 1,3 δισεκατομμύρια.

Ο Ryan Reith, programme VP για την παγκόσμια υπηρεσία παρακολούθησης κινητής τηλεφωνίας της IDC, δήλωσε ότι η ανάκαμψη σε αποστολές smartphone και η αλυσίδα εφοδιασμού στο Q4 ήταν «πραγματικά εντυπωσιακή» και η εταιρεία είναι πεπεισμένη ότι «η ζήτηση θα αυξηθεί και η ανάκαμψη της αγοράς θα επιταχυνθεί» το 2021, καθώς ο κόσμος επιστρέφει στην κανονικότητα μετά την πανδημία.

Τα στοιχεία από άλλες εταιρείες ερευνών για το Q4 έδειξαν παρόμοιες τάσεις. Η Counterpoint Research κατέγραψε αποστολές 395,9 εκατομμυρίων μονάδων. Η Canalys αναφέρει 359,6 εκατομμύρια μονάδες και η Omdia είπε ότι έφτασαν τα 381,1 εκατομμύρια.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Η διευθυντής έρευνας του προγράμματος συσκευών της IDC, Nabila Popal, δήλωσε ότι «η πενταπλή ζήτηση, η συνεχής ώθηση της προσφοράς σε 5G, οι επιθετικές προωθητικές ενέργειες και η δημοτικότητα των τηλεφώνων χαμηλής έως μεσαίας τιμής» τροφοδότησαν την ανάπτυξη για το τρίμηνο.

Η εταιρεία σημείωσε μια σαφή μετατόπιση επίσης μεταξύ των πέντε κορυφαίων παικτών. Η Apple ξεχώρισε ως ηγέτης της αγοράς με 90,1 εκατ. αποστολές, που αποδίδονται στα iPhone 12. Η IDC υπολόγισε ότι οι αποστολές της ήταν οι υψηλότερες που έχει φτάσει ποτέ ένας κατασκευαστής σε περίοδο ενός τριμήνου και το μερίδιο της στην αγορά έφτασε το 23,4%.

Η Huawei έφτασε τις 32,2 εκατ. αποστολές, που μειώθηκαν κατά 42,2%, καθώς «συνεχίζει να υποφέρει υπό το βάρος των αμερικανικών κυρώσεων».

Η Samsung, κυρίως χάρη στη σειρά Α, έφτασε τα 73,9 εκατομμύρια μονάδες, η Xiaomi τα 43,3 εκατομμύρια και η Oppo τα 33,8 εκατομμύρια.

Επιμέλεια: Παύλος Κρούστης

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης