Πληροφορίες

Τίτλος: The LEGO Ninjago Movie Video Game
Πλατφόρμες: PlayStation 4, Xbox One, PC, Switch
Δοκιμάστηκε σε: PlayStation 4
Εταιρεία Ανάπτυξης: Traveller’s Tales
Εκδότρια Εταιρεία: Warner Bros. Interactive Entertainment
Είδος: Action-Adventure
Ηλικίες: 7+
Ημ/νία Κυκλοφορίας: 13 Οκτωβρίου 2017 (PS4/XB1/PC) / 20 Οκτωβρίου 2017 (Switch)

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Εισαγωγή
Όπως απαιτεί πλέον η παράδοση, με την κυκλοφορία της καινούργιας ταινίας LEGO, ακολουθεί και το αντίστοιχο βιντεοπαιχνίδι LEGO από την Traveller’s Tales και τη Warner Bros. Είναι αναμενόμενο και ισχύει εδώ και αρκετά χρόνια. Αυτό που χαρακτηρίζει τα βιντεοπαιχνίδια LEGO είναι η επανάληψη της πλοκής της ταινίας με τέτοια μορφή που επιτρέπει την εισαγωγή gameplay, μερικές φορές επιτυχημένα, μερικές φορές όχι και τόσο.

Έτσι, με τη κυκλοφορία της ταινίας The LEGO Ninjago Movie ήρθε και το αντίστοιχο παιχνίδι, στοχεύοντας κυρίως σε μικρές ηλικίες, αλλά όπως ισχύει και με πολλά cartoon της εποχής, περιέχοντας χιούμορ που είναι δύσκολο να κατανοήσουν τα παιδιά. Ας δούμε όμως τι κάνει το The LEGO Ninjago Movie Video Game να ξεχωρίζει από τους προκάτοχους του.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Σενάριο
Η ιστορία ακολουθεί τα βήματα της ταινίας, εμπεριέχοντας clips με σκηνές της κινηματογραφικής έκδοσης, οπού ο Green ninja Lloyd, μαζί με τους υπόλοιπους ninja φίλους του, προσπαθούν να σταματήσουν τον Lord Garmadon από το να καταστρέψει τη πόλη του Ninjago. Ο Lloyd παίρνει μια βιαστική απόφαση, φέρνοντας την ήττα στον ίδιο και τους φίλους του, ενώ βάζει και την πόλη του σε κίνδυνο. Έτσι, ξεκινάει ένα ταξίδι εξιλέωσης.

Συνολικά, η κεντρική πλοκή, διαρκεί γύρω στις 4 ώρες (αποτελείται από 8 κεφάλαια), χωρίς να αποτελεί κάτι το ιδιαίτερο, ενώ δίνει την εντύπωση πως έγινε βιαστικά, με το τέλος να απογοητεύει ακόμα και τους πιο ελαστικούς. Στο μεγαλύτερο μέρος της επικρατεί το ανάλαφρο χιούμορ, το οποίο πλαισιώνεται από απλά και κατανοητά μηνύματα σχετικά με την οικογένεια και τους φίλους. Παρόλα αυτά, μάλλον αποτέλεσε το πιο αδύναμο σημείο του παιχνιδιού.

Gameplay
Το gameplay αποτελεί έναν από τους πιο σημαντικούς τομείς των βιντεοπαιχνιδιών LEGO, επιτρέποντας στους φίλους τους είδους να μπουν στη θέση των πρωταγωνιστών. Μάλιστα, την ευχάριστη έκπληξη στο The LEGO Ninjago Movie Video Game αποτέλεσε το gameplay, καθώς η Traveller’s Tales έκανε κάποιες αλλαγές που ανανέωσαν δραστικά την, κατά τα άλλα, γνωστή φόρμουλα της εταιρείας.

Οι δυο πιο βασικές αλλαγές σημειώθηκαν στην ελευθερία κίνησης ανάμεσα στο story mode και το free roam, καθώς και στο in-game currency, τα studs. Πλέον, το παιχνίδι δεν αποτελείται από ένα αρχηγείο (hub) και τις μικρές περιοχές που ενώνονται μέσω αυτού. Στο The LEGO Ninjago Movie Video Game οι περιοχές εμφανίζονται για πρώτη φορά στο story mode και μετά ξεκλειδώνονται στο free roam, επιτρέποντας στον παίκτη να μαζέψει τα collectibles της περιοχής και να εξερευνήσει ελεύθερα.

Αντίστοιχα, τα studs, τα οποία μοιάζουν με κέρματα, δεν καταμετρώνται πλέον ανά πίστα, αλλά ως μια συνεχόμενα μεταβαλλόμενη αξία, η οποία ανεβαίνει σταδιακά επίπεδα (levels), καθώς τα μαζεύετε από εχθρούς, σπάζοντας  αντικείμενα ή απλά διάσπαρτα στο δρόμο και ξεκλειδώνοντας τίτλους, έως ότου φτάσετε στο τελευταίο επίπεδο, αυτό του πραγματικού… Νίντζα (True Ninja). Τα studs χωρίζονται σε ασημένια, χρυσά, μπλε και μωβ, με τα μωβ να είναι υψίστης αξίας..

Όπως προαναφέραμε πλέον υπάρχει το free roam, στο οποίο μπορείτε να διαλέξετε τους χαρακτήρες σας και να εξερευνήσετε τις περιοχές. Οι χαρακτήρες αποτελούνται από την ομάδα των μικρών Ninja, με τον καθένα να έχει διαφορετικό όπλο (από σπαθί, μέχρι δόρυ) και την ικανότητα Spinjitsu, ώστε να ελέγχει ένα στοιχείο της φύσης (φωτιά, νερό, γη…).

Στο free roam έχετε τη δυνατότητα να κάνετε side quests, να ξεκλειδώσετε νέους χαρακτήρες, στολές, τούβλα (golden bricks) και αρχαία ξόρκια (ancient spells) ή να αντιμετωπίσετε mini-bosses στα Challenge Dojo για επιπλέον ανταμοιβές. Τα golden bricks ξεκλειδώνουν πόρτες, διάσπαρτες στις περιοχές, οι οποίες κρύβουν περισσότερα αντικείμενα από τα παραπάνω. Τα αρχαία ξόρκια είναι κρυμμένα σε κόκκινα κουτιά, ενώ με την ενεργοποίησή τους βελτιώνουν διάφορες πτυχές του gameplay.

Το σύστημα μάχης του τίτλου αποτελεί το καλύτερο που έχει δημιουργήσει μέχρι στιγμής η Traveller’s Tales για τα παιχνίδια LEGO, προσφέροντας ποικιλία επιθέσεων, ενώ δεν λείπουν τα μικρά puzzles, τα οποία όμως παραμένουν εύκολα και κατανοητά για τις μικρότερες ηλικίες. Το free roam είναι μια πολύ ευχάριστη πνοή για τον τίτλο, ενώ η δυνατότητα δημιουργίας του δικού σας χαρακτήρα είναι μια ακόμα ενδιαφέρουσα πτυχή. Φυσικά, από το παιχνίδι δεν λείπει το couch co-op, επιτρέποντάς σας να παίξετε με τους φίλους σας ή να πολεμήσετε εναντίον τους, στην ίδια οθόνη.



Τεχνικός Τομέας

Σχετικά με τον οπτικοακουστικό τομέα, το The LEGO Ninjago Movie Video Game έχει όμορφα γραφικά, συνοδευόμενα από πετυχημένα ηχητικά εφέ και συμπαθητική μουσική επένδυση. Οι τοποθεσίες είναι συμπαθητικές, χωρίς όμως να αποτελούν κάτι το ιδιαίτερο.

Τα βασικότερα προβλήματα του τίτλου εντοπίστηκαν στη διάρκεια του loading. Πριν τη κυκλοφορία του πρώτου patch, το παιχνίδι φόρτωνε κάθε περιοχή για 2 λεπτά, ενώ αμέσως μετά από το loading υπήρχαν φορές που το παιχνίδι κόλλαγε. Γεγονότα καθόλου ευχάριστα, ειδικά όταν συνδυάζονται κατά αυτό το τρόπο. Παρόλα αυτά,  και τα δυο προβλήματα φαίνεται πως έχουν λυθεί (ή έστω μειωθεί) μετά από την κυκλοφορία του patch.

Συμπέρασμα
Το The LEGO Ninjago Movie Video Game αποτελεί ίσως το καλύτερο παιχνίδι της σειράς LEGO, τουλάχιστον όσον αφορά στο gameplay, με μερικές αναζωογονητικές αλλαγές, όπως το νέο σύστημα για τα studs και το free roam. Είναι απλό, διασκεδαστικό και ό,τι πρέπει για μικρές ηλικίες, αλλά και για τους λάτρεις του είδους. Παρόλα αυτά, η ιστορία του απογοητεύει, αποτελώντας το πιο αδύναμο σημείο του τίτλου, σε συνδυασμό με τα μεγάλα loading times.

Η αλλαγή του free roam δίνει μια νότα ανανέωσης στην, κατά τα άλλα, γνωστή φόρμουλα της εταιρείας, ενώ η δημιουργία χαρακτήρα αποτελεί μια ενδιαφέρουσα επιλογή. Γενικά, το The LEGO Ninjago Movie Video Game αποτελεί μια διασκεδαστική επιλογή για τους ενδιαφερομένους, όχι όμως για οποιονδήποτε άλλο.

Βαθμολογία:  6/10

Το παιχνίδι μάς παραχωρήθηκε από τη Zegetron S.A. για τις ανάγκες του Review.

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης