Του Παύλου Κρούστη

Πληροφορίες

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Τίτλος: South Park: The Fractured But Whole
Διαθέσιμο σε:
PC / PlayStation 4 / Xbox One
Δοκιμάστηκε σε:
PlayStation 4 Pro
Εταιρεία Ανάπτυξης:
Ubisoft San Francisco
Εκδότρια Εταιρεία:
Ubisoft
Είδος:
Role Playing Game
Ηλικίες:
18+
Ημ/νία Kυκλοφορίας:
17 Οκτωβρίου 2017

Εισαγωγή
Το South Park αποτελεί ένα φαινόμενο της αμερικάνικης τηλεόρασης και ξεπήδησε από τη φαντασία των Trey Parker και Matt Stone πριν από περισσότερα από 20 χρόνια. Πρόκειται για μια σειρά cartoon που κατάφερε να ξεχωρίσει χάρις στις ακραίες και συνήθως τρομερά καυστικές δόσεις χιούμορ, αλλά και λόγω του εξαιρετικού ρόστερ χαρακτήρων, ενώ φυσικά στοιχείο της επιτυχίας του είναι και η μοναδική του εμφάνιση, που παρουσιάζεται μέσω κολλάζ από χαρτόνια και το κάνει να ξεχωρίζει από χιλιόμετρα. Βασίζεται πάρα πολύ στην επικαιρότητα, την οποία συνδυάζει με -πολλές φορές ούτε καν κεκαλυμμένο- σχολιασμό, ενώ οι πρωταγωνιστές είναι μια παρέα 9-χρονων αγοριών, που καταφέρνει μέσω της φαντασίας τους να συσχετίζουν και να παρομοιάζουν καταστάσεις, σατιρίζοντας ακραία τις παγκόσμιες κοινωνικο-πολιτικές εξελίξεις, όπως κανείς άλλος. Αποτελεί μια cartoon σειρά αυστηρά για ενήλικες.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Αν θέλετε να δείτε περισσότερα για το South Park: The Fractured But Whole, πατήστε εδώ.

Τον Μάρτιο του 2014 και έπειτα από αρκετά προβλήματα σε σχέση με την ανάπτυξή του, κυκλοφόρησε η καλύτερη εκδοχή της σειράς σε video game. Οι δημιουργοί του franchise ήταν άμεσα εμπλεκόμενοι και έπλασαν το σενάριο, τα αστεία, δάνεισαν τις φωνές τους και άλλα πολλά σε συνεργασία με την Obsidian, δημιουργό πολλών γνωστών RPGs. Το αποτέλεσμα ήταν ένας RPG τίτλος, που στην ουσία αποτέλεσε όχι μόνο ένα best-of “επεισόδιο” του South Park, αλλά και έναν από τους καλύτερους video game τίτλους για το 2014.

Το χρώματ του δέρματος δεν επηρεάζει τη δυσκολία στις μάχες, αλλά όλους τους άλλους τομείς της ζωής σας

Βγάζοντας selfie με τον Morgan Freeman

Για όλα τα παραπάνω λοιπόν περιμέναμε με ανυπομονησία τον νέο τίτλο της σειράς. Αυτή τη φορά, πίσω από την ανάπτυξη του παιχνιδιού δεν βρίσκεται η Obsidian, αλλά η Ubisoft San Franscisco. Το πρώτο πράγμα που θέλαμε να μάθουμε είναι αν θα εμπλέκονται και πάλι οι δημιουργοί και ευτυχώς δεν απογοητευτήκαμε. Το υψηλά στάνταρ της σάτιρας ήταν εμφανή από τα πρώτα κιόλας τρέιλερ. Η δεύτερη ανησυχία μας είχε να κάνει με το αν θα βλέπαμε ένα αντάξιο συνεχιστή του Stick of Truth και αν θα διατηρούνταν τα ποιοτικά στάνταρ. Ας δούμε αναλυτικά λοιπόν τι πραγματεύεται το sequel με τον -ας πούμε “παχνιδιάρικο”-τίτλo “The Fractured But Whole”.

Σενάριο
To δεύτερο παιχνίδι συνεχίζει ακριβώς εκεί που είχε τελειώσει το πρώτο και βρίσκει τον πρωταγωνιστή μας στην τουαλέτα του (ετοιμαστείτε για άπειρο bathroom χιούμορ). Ο επωνομαζόμενος New Kid ή Douchebag, όπως τον φώναζαν οι φίλοι του από το πρώτο παιχνίδι, εσείς δηλαδή, έπειτα από τις περιπέτειές του στον πρώτο τίτλο, έχει λάβει τον τίτλο του Βασιλιά. Το The Stick of Truth είχε θέμα τις μεσαιωνικές μάχες, τους μάγους και τους πολεμιστές, παίρνοντας στοιχεία από τα επιτραπέζια role-playing games και βασιζόμενο σε franchises όπως “o Άρχοντας των Δαχτυλιδιών”.

Μεγάλο μυστήριο οι γραντζουνιές στο αυτοκίνητο της οικογένειας Marsh

Αποκτήστε followers στο Coonstagram

Αγοράζοντας άμεσα το South Park: The Fractured But Whole, παίρνετε δώρο και το South Park: The Stick of Truth, το προηγούμενο παιχνίδι της σειράς. Ισχύει μόνο για τα day one αντίτυπα.Στην εισαγωγή του νέου παιχνιδιού, ο Cartman (ένας από τους πρωταγωνιστές της σειράς) αντιλαμβάνεται ότι η πόλη τους αντιμετωπίζει μεγάλη έξαρση εγκληματικότητας, όπως για παράδειγμα… κλεμμένες γάτες. Αποφασίζει λοιπόν να ορίσει και στην υπόλοιπη παρέα την αλλαγή παιχνιδιού και από μάγους και μεσαιωνικές μάχες να αλλάξουν σε κάτι πιο… επίκαιρο, όπως είναι οι υπερ-ήρωες. Ήδη από την τηλεοπτκή σειρά, ο Cartman, o Stan, o Kyle, o Kenny και τα υπόλοιπα παιδιά είχαν εμφανιστεί σε μερικά επεισόδια ως Coon and Friends: η ομάδα υπερ-ηρώων του South Park, με τον καθένα να έχει το alter ego του: ο Cartman είναι ο Coon, ο Stan είναι ο Toolshed, ο Kyle o Human Kite, ο Kenny είναι ο Mysterion (όπου μόνο σε αυτή τη μορφή ακούμε λέξεις από το στόμα του) κ.ο.κ.

Σκοπός της ομάδας είναι να λύσουν το μυστήριο με τη χαμένη γάτα, να πάρουν τη χρηματική αμοιβή και να ξεκινήσουν έτσι το cinematic universe αλά Marvel ή DC, που βλέπουμε τα τελευταία χρόνια στους κινηματογράφους. Ο Coon έχει ήδη σχεδιάσει τα πάντα, ώστε να κάνουν δικές τους σειρές στο Netflix, να φτιάξουν ταινίες που θα βασίζονται σε κάποιους χαρακτήρες, να ενωθούν μετά όλοι μαζί σε άλλες ταινίες κλπ. Τα σχέδιά του όμως δεν κυλούν ομαλά, καθώς πολλά από τα παιδιά παραπονιούνται γιατί δεν έχουν δικές τους ταινίες και διαφωνούν με το πλάνο. Εκεί έρχεται το Civil War (ναι, όπως το αντίστοιχο της Marvel) και η σχάση. Η δεύτερη ομάδα, Freedom Pals, θα ξεκινήσει τον δικό της αγώνα για να βρει τι κρύβεται πίσω από το μυστήριο με τη γάτα και να πάρουν εκείνοι τα 100 δολάρια για να ξεκινήσουν το δικό τους franchise.

Δεν μπορείτε να πάτε στον Καναδά όπως στο The Stick of Truth δυστυχώς

Το DNA με τα artifacts φτιάχνει το σύνολο της δύναμής σας

Κάπως έτσι λοιπόν ξεκινά το βασικό παιχνίδι, όπου ως τέως Βασιλιάς, θα πρέπει να αποδείξετε την αξία σας και στο νέο παιχνίδι, με τον Coon να σας καθοδηγεί, να σας ορίζει το δραματικό παρελθόν σας (όπως οφείλει να έχει κάθε υπερ-ήρωας) και να σας στέλνει σε αποστολές. Φυσικά στην πορεία θα έρθουν αμέτρητες ανατροπές, ενώ θα ανακαλύπτετε και νέα μυστήρια, όπως για παράδειγμα ποιος αφήνει γραντζουνιές στο αυτοκίνητο του κου. Marsh; Τα πάντα θα μπλέξουν με απίστευτους τρόπους. Θα συνεργαστείτε με αντιπάλους σας, θα μάθετε ότι σας πρόδωσαν, θα γνωρίσετε κρυφά κάποιον σένσει, θα μάθετε ποιος κάνει πειράματα στην πόλη και γενικά η υπερβολή και οι απίθανες κατααστάσεις έχουν την τιμητική τους. Όλα αυτά υπό το πρίσμα της αντίληψης ενός 9-χρονου.

Αυτήν τη φορά το παιχνίδι δίνει περισσότερα στοιχεία για το παρελθόν του άλαλου πρωταγωνιστή μας, όπου βλέπουμε και τους γονείς του να παίζουν μεγαλύτερο ρόλο, αλλά θα εμπλακείτε και σε διάφορες αναμετρήσεις, που θα σας στείλουν σε ταξίδια στον χρόνο. Ό,τι έχετε δει κοινώς σε ταινίες με υπερ-ήρωες τα τελευταία χρόνια, θα τα βρείτε εδώ συμπυκνωμένα.

Ο κ. Mackey θα σας μιλήσει για τη σεξουαλικότητά σας

Ο μικρός ξάδερφος του Kyle θέλει να παίξει μαζί σας

Το σενάριο διατηρεί την παράνοια που έχουμε συνηθίσει, ενώ κρύβει φυσικά σχολιασμό για πολλά σοβαρά θέματα, όπως τη σεξουαλικότητα των παιδιών, την υποκρισία των ενηλίκων, τον ρατσισμό κάθε είδους και καταπιάνεται με πολλά ταμπού θέματα ξεπερνώντας συνεχώς τα όρια. Δυστυχώς όμως, οφείλουμε να ομολογήσουμε ότι αυτήν τη φορά δεν υπάρχει ο καταιγιστικός ρυθμός αστείων ή η συμπύκνωση ιδεών, που υπήρχε στο προηγούμενο παιχνίδι. Και πάλι πρόκειται για τίτλο, που θα σας κάνει να γελάσετε δυνατά πολλές φορές, αλλά αναλώνεται λίγο παραπάνω στο bathroom χιούμορ που αναφέραμε πρωτύτερα και κάνει πολλές αναφορές στον πισινό του πρωταγωνιστή (όπως φαίνεται κι από τον τίτλο). Βλέπετε, η υπερ-δύναμη του New Kid (ή αλλιώς ButtLord) είναι η ικανότητά του να… πέρδεται, αλλάζοντας πολλές φορές τα όσα συμβαίνουν γύρω του ή γυρνώντας ακόμη και τον χρόνο…

Οι εξωφρενικές καταστάσεις δεν λείπουν φυσικά, με τις αποστολές να διατηρούν την απαραίτητη σεναριακή ποικιλία. Θα βοηθήσετε τη μητέρα ενός γκέι ψαριού να φτάσει με έναν μονόκερο στον παράδεισο. Θα φάτε tacos από το μεξικάνικο του Morgan Freeman και θα μάθετε για τις δυνάμεις σας. Θα ξεσκεπάσετε μια πλεκτάνη που σας θέλει νεκρούς από πληρωμένους νίντζα, θα παλέψετε με εχθρούς που είναι γενετικά μεταλλαγμένοι να έχουν πολλούς πισινούς. Η μαγεία του South Park βρίσκεται σε όλα αυτά και μία κινητήριος δύναμη που θα σας ωθεί να ολοκληρώσετε τον τίτλο είναι να δείτε τι άλλο έχουν σκεφτεί…

Τα παιδιά έξω από το σχολείο τους χωρίς τις στολές τους

Οι γονείς σας παίζουν σημαντικό ρόλο στο σενάριο αυτή τη φορά

Το σενάριο δεν απογοητεύει σε καμία περίπτωση και αποτελεί πιθανότατα ένα από τα καλύτερα σημεία του τίτλου, όμως δεν μπορούμε να μην το συγκρίνουμε με το προηγούμενο παιχνίδι και εκεί φαίνεται η διαφορά. Όπως αναφέραμε, οι αποστολές έχουν γερές δόσεις σεναριακής φαντασίας, ενώ αξίζει να πούμε ότι από τη μέση του παιχνιδιού και μετά θα νομίζετε συνεχώς ότι τελειώνει η ιστορία, αλλά θα έρχεται νέα ανατροπή και θα συνεχίζει. Αυτό το στοιχείο διατηρεί το ενδιαφέρον του παίκτη και τον ωθεί να δει τελικά τι κρύβεται πίσω από όλα.

Gameplay
O τίτλος διαφέρει παραπάνω απ’ όσο θα περιμέναμε σε σχέση με το The Stick of Truth. Οι μηχανισμοί είναι παρόμοιοι, ενώ ο τρόπος που κινείστε στην πόλη και εξερευνάτε είναι πανομοιότυπος, με το Fast Travel και τον φίλο σας, FastPass, να σας βοηθά στις μετακινήσεις. Και πάλι μπορείτε να ανοίξετε κιβώτια, σεντούκια και συρτάρια για να βρείτε πολύτιμα αντικείμενα ή και όχι τόσο πολύτιμα…

Μπορείτε να βρείτε τα Assassin's Creed καλούδια δωρεάν στο Ubistore

O Captain Diabetes παίρνει τη δύναμή του από τη ζάχαρη...

Μια βασική αλλαγή στο gameplay έχει να κάνει με το σύστημα crafting. Πλέον βρίσκετε υλικά για να δημιουργείτε artifacts. Τα artifacts χρησιμοποιούνται στο δέντρο με τις ικανότητές σας για να τις ενισχύσετε και να τις εμπλουτίσετε, όμως δυστυχώς δεν είναι καλά υλοποιημένο. Τα artifacts που δημιουργείτε έχουν ένα βασικό χαρακτηριστικό που είναι το Might. Όσο μεγαλύτερο, τόσο περισσότερο αυξάνεται η συνολική δυναμή σας. Αυτό που δεν ισορροπεί καλά είναι ότι θα έχετε τη δυνατότητα να φτιάξετε αμέτρητα artifacts, τα οποία όμως δε θα σας χρησιμεύσουν πουθενά, γιατί πάντα θα χρησιμοποιείτε το ένα που θα είναι το πιο ισχυρό. Τα boosts που προσφέρει το καθένα και διαφοροποιείται έχουν ελάχιστη σημασία στις μάχες σας και γι’ αυτό το λόγο καταντά ανούσιο το όλο σύστημα crafting, το οποίο στην ουσία είναι το βασικό σας κίνητρο για να εξερευνήσετε την πόλη.

Θα δούλευε πολύ καλύτερα ένα σύστημα σαν το προηγούμενο παιχνίδι και δεν υπήρχε λόγος για να αλλάξει κάτι τέτοιο. Μέσω της εξερεύνησης θα βρίσκετε και τις στολές για να ντύσετε τον ήρωά σας όπως θέλετε. Θα βρίσκετε είτε μάσκες, είτε κοστούμια, είτε γάντια. Το επίπεδο του customization δεν είναι άπειρο, είναι όμως ικανοποιητικό. Αυτό που δεν είναι ικανοποιητικό είναι το γεγονός ότι αποτελεί μόνο διακοσμητικό ρόλο. Μπορεί με λίγα λόγια να λύσετε κάποια puzzles που θα σας φάνε χρόνο και να καταλήξετε να επιβραβεύεστε με κάτι τόσο επιφανειακό. Συνεπώς, δεν δίνει σωστά κίνητρα για να εξερευνήσετε. Ένα πρόβλημα που δεν υπήρχε στον πρώτο τίτλο.

Τα κόκκινα τετράγωνα υποδηλώνουν την ακτίνα των επιθέσεών σας

Μάχες με τους μάγειρες

Κίνητρο για εξερεύνηση αποτελούν τα side missions και η φαντασία που αναφέραμε παραπάνω. Θα θέλετε να δείτε τι άλλο κρύβεται σε αυτόν τον θαυμαστό κόσμο που έχουν φτιάξει για εσάς. Μπορεί και πάλι η πόλη να είναι ίδια με το πρώτο παιχνίδι, όμως τα μονοπάτια, οι διαδρομές και οι δυνάμεις που θα χρειαστείτε για να ανοίξετε κάποιο μέρος διαφέρουν κατά πολύ, μετατρέποντας έτσι ευτυχώς τον χάρτη σε κάτι τελείως διαφορετικό σε σχέση με τον πρώτο τίτλο. Για παράδειγμα, το σχολείο αυτή τη φορά δεν είναι τόσο ανοιχτό προς εξερεύνηση. Αντίστοιχα όμως θα βρείτε νέα μέρη να εξερευνήσετε. Και μιας και αναφέραμε τον χάρτη, μια πολύ ευχάριστη βελτίωση αποτελεί η περιήγηση σε αυτόν ανοίγοντας το μενού. Μπορείτε είτε να τον δείτε άμεσα, πατώντας το αντίστοιχο κουμπί ή να μπείτε στα μενού και να τον εξετάσετε αναλυτικότερα. Σας δείχνει πού είναι τα quests σας, πού είναι τα fast travel points και άλλα και γενικότερα είναι πολύ πιο εύχρηστος αυτήν τη φορά. Δυστυχώς, όσον αφορά σε αρκετά από τα quests σας, αυτό που θα πρέπει να κάνετε είναι να πάτε στον προορισμό σας και να παλέψετε με κάποιον. Το ίδο μοτίβο ακολουθούν τα περισσότερα side missions και δεν υπάρχει μεγάλη ποικιλία ως προς αυτό.

Αναφέραμε πιο πριν τη λέξη puzzles. Αυτή τη φορά θα χρειαστεί να χρησιμοποιήσετε μερικές από τις δυνάμεις σας ή κάποιους από τους φίλους σας που θα σας ανοίξουν τον δρόμο για μια νέα περιοχή ή για να καταφέρετε να φτάσετε σε κάποιο αντικείμενο που χρειάζεστε. Αυτά τα puzzles στην αρχή έχουν ιδιαίτερο ενδιαφέρον, καθώς φέρνουν στο μυαλό metroidvania τίτλους, όπου θα πρέπει να έχετε συγκεκριμένη δύναμη για να ανοίξετε κάποιο δρόμο, αλλά δεν θα μπορείτε. Η απόλαυση σε αυτό το είδος έγκειται στο ότι όταν πάρετε τη δύναμη, θα επιστρέψετε στα σημεία που πριν δεν είχατε πρόσβαση για να τα ξεκλειδώσετε. Σε συνδυασμό με τις δυνάμεις του ήρωα για τη χειραγώγηση του χρόνου, θα μπλέξετε σε αρκετά κομμάτια, όμως δυστυχώς περίπου από τη μέση και μετά θα αρχίσουν να επαναλαμβάνονται επικίνδυνα, καθώς πλέον δεν θα αποτελούν puzzles, αλλά απλά “να πιάσετε το σωστό κατσαβίδι”. Να αναφέρουμε επίσης ότι σε αυτό θα σας βοηθήσει το νέο inspection mode, μέσω του οποίου μπορείτε να βρείτε αντικείμενα ενδιαφέροντος ή να πετάξετε δυναμιτάκια ή το… μεθάνιό σας για να προκαλέσετε κάποια έκρηξη ή κάποιο gross out εφέ σε κάποιον αντίπαλο επί της οθόνης.

Τα σχέδια του Coon για το κινηματογραφικό franchise

Πρέπει να βοηθήσετε τον Craig να συμφιλιωθεί με τον Tweek

Το σημείο που φέρει τις σημαντικότερες αλλαγές στον τίτλο είναι οι μάχες. Η ομάδα σας αποτελείται από 4 χαρακτήρες. Το turn based στοιχείο διατηρείται, όμως αυτή τη φορά έχουν προστεθεί κουτάκια στο πάτωμα, που δείχνουν πώς μπορείτε να κινηθείτε επάνω στο εικονικό ταμπλώ. Ο κάθε παίκτης περιμένει τη σειρά του και τόσο οι κινήσεις του στον χώρο, όσο και οι επιθετικές ή αμυντικές του μανούβρες επίσης έχουν να κάνουν με τα τετράγωνα στο πάτωμα. Για παράδειγμα, κάποιες κινήσεις επηρεάζουν όλη τη σειρά σας, άλλες είναι σε σχήμα σταυρού, άλλες τα περιφερειακά τετράγωνα γύρω από εσάς κ.ο.κ. Το νέο ταμπλώ, πλέον φέρνει πολλές νέες στρατηγικές στο τραπέζι και δίνει τεράστιο βάθος. Θα επιλέξετε για την ομάδα σας άτομα που μπορούν να επιτεθούν από μακριά; Θα χρησιμοποιήσετε την διπλή κίνηση για να φτάσετε πιο κοντά στον εχθρό σας; Θα προλάβετε να φτάσετε πίσω του για να μην σας πιάσει η επίθεσή του; Συνδυάστε αυτά με αμέτρητες επιθέσεις από πάνω από 10 βασικούς χαρακτήρες και πολλές κατηγορίες εχθρών, μαζί με τις ειδικές δυνάμεις του καθενός, τα summons, αλλά και όλα τα buffs/debuffs και μιλάμε για ένα εξαιρετικά βαθύ σύστημα μάχης. Πρόκειται για το σημείο που κρατά στην ουσία όλο το παιχνίδι.

Στην αρχή δεν ήμασταν πολύ σίγουροι για τις ραγδαίες αυτές αλλαγές, ενώ επιπρόσθετα οι κλειδωμένοι χαρακτήρες και οι δυνάμεις που δεν μπορείτε να εκμεταλλευτείτε, καθώς θα έχετε μόνο μια κατηγορία στη διάθεσή σας για τις πρώτες ώρες, μας έκαναν να δούμε αρνητικά το νέο σύστημα. Στην πορεία γίνεται αντιληπτό το βάθος και το εκτιμήσαμε καλύτερα, όμως και πάλι μας λείπει το ελαφρύ action στοιχείο που υπήρχε στο προηγούμενο παιχνίδι. Οι αντεπιθέσεις αυτή τη φορά υπάρχουν μόνο για να γεμίζουν μια μπάρα στο πάνω μέρος της οθόνη που θα σας επιτρέψει να εξαπολύσετε την πιο σημαντική σας δύναμη, ενώ παράλληλα σας επιτρέπουν να διατηρήσετε κάποιο ποσοστό από την ενέργειά σας. Αυτή τη φορά θα έχετε σε μερικές μάχες επίσης κάποια special objectives, όπου θα πρέπει να αποφύγετε κάποιες επιθέσεις, να τρέξετε σε κάποια μεριά και γενικά πρόκειται για κάποιες οδηγίες που διαφοροποιούν ευχάριστα τις μάχες, σπάζοντας τη μονοτονία, δίνοντας μια παραπάνω ποικιλία.

Χρησιμοποιήστε τον πισινό σας για να σταματήσετε τον χρόνο

Παλεύοντας με τους νίντζα

Εκτός από αυτά που αναφέραμε ήδη, το παιχνίδι σάς καλεί να μαζέψετε followers στο Coonstagram, βγάζοντας selfie μαζί τους, όπως μαζεύατε φίλους για το κοινωνικό δίκτυο στο προηγούμενο παιχνίδι, όμως αυτή τη φορά δεν έχει μεγάλη σημασία (πέρα από κάποια main missions), καθώς απλά θα πάρετε κάποια παραπάνω XP. Κάποιοι απαιτούν να ολοκληρώσετε κάποιες ενέργειες προτού δεχθούν να βγάλουν φωτογραφία μαζί σας.

To Coonstagram είναι η μία από τις εφαρμογές που θα βρείτε στο μενού του παιχνιδιού, το οποίο αποτελεί στην ουσία το interface ενός tablet. Άλλες “εφαρμογές” είναι ο χάρτης, το powers, που σας επιτρέπει να επιλέξετε ποιες δυνάμεις θα χρησιμοποιείτε, η ομάδα σας κλπ. Τέλος, στο παιχνίδι υπάρχουν φυσικά και collectibles, τα οποία προέρχονται από κάποια side missions, όπως είναι τα σκίτσα Yaoi, οι γάτες του Big Gay Al και τα Member-Berries.

Το συνολικό περιεχόμενο του παιχνιδιού, αν ολοκληρώσετε όλα τα side missions, ανέρχεται στις 24 περίπου ώρες και είναι μερικές ώρες μεγαλύτερο από τον πρώτο τίτλο.

Μάθετε τα micro-aggressions για τις μάχες

Φτιάξτε τον χαρακτήρα σας όπως θέλετε

Τεχνικός Τομέας
To The Fractured But Whole καταφέρνει και φέρνει την τηλεοπτική σειρά South Park στη οθόνη μας με τη μορφή διαδραστικού περιεχομένου και καταφέρνει και είναι για μία ακόμα φορά πανομοιότυπο με το αρχικό υλικό. Τα πάντα φαίνονται σα να είναι βγαλμένα από τη σειρά, ενώ δεν θα μπορέσετε να αντιληφθείτε τη διαφορά σε περίπτωση που δεν εμφανίζεται κάποιο μενού ή κάποιιο game interface. Αξίζει να αναφέρουμε ότι η συνολική παρουσίαση του τίτλου είναι πρακτικά αψεγάδιαστη, ενώ αυτή τη φορά έχει χρησιμοποιηθεί η μηχανή γραφικών Snowdrop της Ubisoft. Η ίδια μηχανή είχε χρησιμοποιηθεί στο The Division, αλλά και στο πιο πρόσφατο Mario + Rabbids και δείχνει αν μη τι άλλο τις δυνατότητες αυτής της μηχανής, καθώς τα τρία παιχνίδια διαφέρουν ιδιαίτερα μεταξύ τους.

Τo soundtrack του τίτλου πλέον εμπνέεται από ηρωικά themes και πραγματικά θα σας κάνει να νιώσετε ήρωας, ενώ φυσικά τα εφέ και το voice acting είναι στα πρότυπα της τηλεοπτικής σειράς. Προβλήματα αντιμετωπίσαμε σε ελάχιστες περιπτώσεις με κάποια bugs που μας ανάγκασαν να φορτώσουμε προηγούμενο save, ενώ κάποια από τα loading screens μπορούν να γίνουν ενοχλητικά. Δεν διαρκούν πολύ και μάλιστα ο τίτλος έχει λίγα, που μπορούν να κόψουν τη ροή του, όμως για κάποιο λόγο κάποια από αυτά διαρκούν παραπάνω απ’ όσο θα περιμέναμε. Τέλος, το παιχνίδι αυτή τη φορά “τρέχει” και στις κονσόλες στα 60 fps.

Συμπέρασμα
To The Fractured But Whole αποτελεί ένα από τα πιο πολυαναμενόμενα sequels της χρονιάς και αυτό διότι ο προκάτοχός του είχε ανεβάσει πολύ ψηλά τον πήχη. Ευτυχώς το νέο παιχνίδι με τους Coon and Friends διατηρεί τα ποιοτικά στάνταρ του πρώτου τίτλου, αλλά και την ακαταμάχητη γοητεία της σειράς, ακόμα και αν δεν είναι τόσο συμπυκνωμένο όσο το The Stick of Truth σε ιδέες, αλλά και σε ατάκες.

Αποτελεί έναν τίτλο που πρέπει να δουν όλοι οι φίλοι της τηλεοπτικής σειράς, αλλά και ένα sequel που δεν φοβήθηκε να αλλάξει βασικά στοιχεία, κάτι το οποίο οφείλουμε να επικροτήσουμε. Το ακραίο του χιούμορ δεν είναι για όλους, όμως κανείς δεν μπορεί να αμφισβητήσει το γεγονός ότι και πάλι είναι ο πιο αστείος τίτλος που έχει κυκλοφορήσει εδώ και χρόνια.

Τέλος, να αναφέρουμε ότι όσοι προ-παρήγγειλαν το παιχνίδι, αλλά και όσοι βρουν στα καταστήματα την day one έκδοση, τότε θα λάβουν και το South Park: The Stick of Truth δωρεάν. Μια από τις καλύτερες προσφορές που έχουν εμφανιστεί ποτέ με προ-παραγγελία.

Βαθμολογία: 8/10

Το παιχνίδι μάς παραχωρήθηκε από τη CD Media για τις ανάγκες του Review.

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης