Λευτέρης Ξυκομηνός

Η χρήση πολλαπλών προγραμμάτων είναι πλέον καθημερινή. Διάφορα «παράθυρα» ταυτόχρονα ανοιχτά και εφαρμογές σε συνεχή λειτουργία. Σε καιρούς αλλαγών στον τομέα των ψηφιακών τεχνολογιών, υπάρχει η ανάγκη να είμαστε γρήγοροι, προνοητικοί, να εκτελούμε πολλές εργασίες την ίδια στιγμή και να έχουμε συνεχώς πρόσβαση σε δεδομένα, κείμενα, φωτογραφίες και βίντεο. Σε αυτό το σημείο, εισέρχονται οι σύγχρονες οθόνες που προσφέρουν ιδανικές λύσεις στις παραπάνω απαιτήσεις. Έτσι, μια σύγχρονη οθόνη θα πρέπει να απλοποιεί το τη διαχείριση πολλαπλών προγραμμάτων ή αλλιώς «multitasking» και να αυξάνει την παραγωγικότητα.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Για ευελιξία στη διαχείριση έργων, οι χρήστες πρέπει να ασχολούνται με πολλά πράγματα ταυτόχρονα. Η λύση είναι η προβολή πολλών εφαρμογών ταυτόχρονα. Κατά συνέπεια, μια εξαιρετικά ευρεία οθόνη αποτελεί την πρώτη επιλογή. Με μια ευρεία προβολή οθόνη, διάταξης 21:9, οι μέρες του ατελείωτου scrolling, ή της εναλλαγής των παραθύρων έχουν παρέλθει. Πολλά νέα μοντέλα οθονών διαθέτουν μια κυρτότητα για μια ακόμη πιο εντυπωσιακή εμπειρία θέασης. Οι εξαιρετικά ευρείες οθόνες, όπως η κυρτή οθόνη AOC C3583FQ ή η AOC U3477PQU, επιτρέπουν στον χρήστη να αντιπαραβάλλει σελίδες Α4 ή να κοιτάζει ταυτόχρονα 16 αναπαραγωγές βίντεο, π.χ. από κάμερες παρακολούθησης, οι οποίες εμφανίζονται η μία δίπλα στην άλλη χωρίς προβλήματα. Οι χρήστες μπορούν επίσης, να προβάλουν στη μισή επιφάνειας της οθόνης ένα e-mail πελάτη ή messenger και στην άλλη μισή κάποιο άλλο πρόγραμμα. Με ακριβή ανάλυση QHD ή Full HD, η παραμικρή λεπτομέρεια γίνεται αντιληπτή, ακόμα και εάν είναι ανοιχτά περισσότερα από ένα ή δύο παράθυρα ταυτόχρονα στην οθόνη. Παράλληλα, ενσωματωμένες Multiview επιλογές όπως το picture in picture ή το picture by picture αποτελούν ιδανικές επιλογές για να εξοικονομηθούν χώρος και χρόνος.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Η οθόνη ως κόμβος multitasking

Το hardware multitasking ανταποκρίνεται επίσης στις απαιτήσεις υψηλής παραγωγικότητας των χρηστών. Η σύνδεση διαφόρων περιφερειακών συσκευών απευθείας στην οθόνη, επιτρέπει την εξοικονόμηση χώρου και χρόνου χωρίς την ακαταστασία των καλωδίων. Οθόνες όπως η AOC U3277PQU και η Q3277PQU προσφέρουν ένα εύρος επιλογών συμπεριλαμβανομένου των DisplayPort, HDMI (υποστήριξη MHL για κατοπτρισμό και φόρτιση κινητών συσκευών ή tablets), DVI, VGA καθώς και ένα USB 3.0 hub για τη μεταφορά δεδομένων, ή για την φόρτιση συσκευών USB. Η οθόνη U3277PQU διαθέτει επίσης, μια σύγχρονη HDMI 2.0 υποδοχή για ομαλές Ultra HD αναπαραγωγές βίντεο που φτάνουν τα 60 καρέ ανά δευτερόλεπτο. Τα οφέλη είναι πολλά, αφού οι χρήστες χρειάζονται μόνο μια οθόνη για κάθε τύπο σύνδεσης. Μπορούν να συνδέσουν την οθόνη τους με μια κάμερα ή την τηλεόραση, να φορτώσουν δεδομένα από ένα tablet στον υπολογιστή και ταυτόχρονα να επαναφορτίσουν ένα smartphone μέσω MHL.

Στήσιμο πολλαπλών οθονών

Οι χρήστες που επιθυμούν να φέρουν το multitasking σε ένα άλλο επίπεδο, μπορούν να συνδυάσουν μια οθόνη ευρείας προβολής με διάφορες περιφερειακές συσκευές ή ακόμη μια, δύο ή περισσότερες επιπρόσθετες οθόνες. Δεν υπάρχουν όρια στο σημερινό στήσιμο multitasking.
Επίσης, οι hardcore gamers μπορούν να ζήσουν την απόλυτη εμπειρία gaming που αγκαλιάζει όλο το οπτικό πεδίο. Χρήστες που εκτελούν εξαιρετικά περίπλοκες εργασίες μπορούν να ρυθμίσουν την εγκατάσταση τους, προκειμένου να έχουν πρόσβαση σε όλες τις πτυχές των εργασιών τους με μία μόνο ματιά. Σε αυτή την περίπτωση, ακόμα και οι εργονομικές επιλογές όπως η λειτουργία της περιστροφής μπορεί να ενεργοποιηθεί προκειμένου να βελτιστοποιηθεί η ατομική εγκατάσταση.
Ωστόσο, το multitasking δεν απευθύνεται μόνο σε φιλόδοξους χρήστες, καθώς ακόμα και οι απλοί χρήστες μπορούν να εκτελούν ταχύτερα και αποτελεσματικότερα τις εύκολες καθημερινές εργασίες τους, χρησιμοποιώντας απλές επιλογές multitasking.

AOC C3583FQ

Κυρτή οθόνη 35 ιντσών (21:9), ευρείας ανάλυσης 2560 x 1080, ρυθμό ανανέωσης 160 Hz και τεχνολογία Adaptive-Sync. Με ακτίνα 2000 mm, είναι ακόμα πιο κυρτή από άλλες συμβατικές κυρτές οθόνες προσφέροντας ένα εξαιρετικά υψηλό επίπεδο στους gamers και στους χρήστες που εκτελούν πολλαπλές εργασίες ταυτόχρονα.

AOC U3477PQU

Η UltraWide QHD οθόνη 34 ιντσών (21:9) με ένα ισχυρό panel IPS, εντυπωσιακή ανάλυση 3440 x 1440, πολλές εργονομικές δυνατότητες και συνδέσεις (συμπεριλαμβανομένου του USB 3.0 και του HDMI με MHL λειτουργικότητα). Η εξαιρετικά ευρεία QHD οθόνη 34″ (86.7 cm) αποτελεί την καλύτερη επιλογή τόσο για τους λάτρεις του σινεμά, όσο και για απαιτητικούς χρήστες που εκτελούν πολλαπλές εργασίες ταυτόχρονα.

AOC U3277PQU και Q3277PQU

Η οθόνη U3277PQU είναι ενισχυμένη με ένα panel AHVA-IPS και ανάλυση 4K Ultra HD με ανάλυση 3840 x 2160, τέσσερις φορές μεγαλύτερη από ένα απλό panel Full HD. Οι χρήστες που διαθέτουν μια σύγχρονη και συμβατή κάρτα γραφικών 4K, μπορούν ακόμα να απολαύσουν εντυπωσιακές εικόνες υψηλής ανάλυσης με την οθόνη Q3277PQU και το panel της QHD AMVA. Η ανάλυση QHD 2560 x 1440, προσφέρει μια σημαντικά βελτιωμένη πυκνότητα pixel σε σχέση με οθόνες Full HD των ιδίων διαστάσεων. Τα δυο μοντέλα είναι 32 ιντσών, διαθέτουν πλούσια χαρακτηριστικά και είναι ξεκούραστες στα μάτια. Προσφέρουν πολλές επιλογές συνδεσιμότητας, καθώς και την τεχνολογία Flicker FREE της AOC.

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης