Του Παύλου Κρούστη
 

Πληροφορίες
 

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Συσκευή: HUAWEI nova 5T

Κύρια τεχνικά χαρακτηριστικά:

Επεξεργαστής: Kirin 980 Octa-core (2 x Cortex-A76 2,6 GHz + 2 x Cortex-A76 1,92 GHz + 4 x Cortex-A55 1,8 GHz) //  GPU: Mali-G76 720 MHz // NPU: Διπλές NPUs (μονάδα επεξεργασίας νευρωνικών δικτύων)
Οθόνη: IPS LCD, 6.26″ (1080 x 2340 / 412 ppi / 19.5:9)
Μνήμη: 6GB RAM // 128GB αποθ. χώρος
Κάμερα: Κάμερα: Kύρια κάμερα – Τετραπλή:
48 MP, f/1.8, 28mm (wide), 1/2″, 0.8µm, PDAF
16 MP, f/2.2, 13mm (ultrawide), 1/3.1″
2 MP, f/2.4, 27mm (wide), dedicated macro camera
2 MP, f/2.4, depth sensor
LED flash, HDR, panorama
Video: 2160p@30fps, 1080p@30/60fps, gyro-EIS
Εμπρόσθια κάμερα:
32 MP, f/2.0, 26mm (wide), 0.8µm / HDR
Video: 1080p@30fps, gyro-EIS
Μπαταρία: 3750 mAh / Fast battery charging 22.5W: 50% in 24 min
Λειτουργικό σύστημα: EMUI 9.1 (Βασισμένο σε Android 9)
Διαστάσεις: 154.25 x 73.97 x 7.87 χιλιοστά
Βάρος: 174 γραμμάρια
Συνδέσεις: WLAN: 2,4GHz: 802.11b/g/n / 5GHz: 802.11a/n/ac (wave2) // Bluetooth: BT 5.0, BLE, SBC, AAC, LDAC και HWA Audio υποστηρίζονται // USB: Type-C, USB 2.0 // Πρότυπο υποδοχής ακουστικών Πρότυπο TIA (LRGM) Σημείωση: Με προσαρμογέα υποδοχής ακουστικών τύπου C έως 3,5 mm // NFC
Χρώματα: Midsummer Purple, Black, Crush Blue
Υποστήριξη Dual SIM: Ναι, Dual SIM (Nano-SIM, dual stand-by)
Τιμή: €499
 

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Δείτε την παρουσίαση:
 

 

Η μεσαία κατηγορία της κινητής έχει δει τα τελευταία χρόνια σημαντικές βελτιώσεις στα χαρακτηριστικά της, καθώς πολλές φορές δανείζεται στοιχεία των flagship μοντέλων, τόσο στην κατηγορία της κάμερας, όσο και στην επεξεργαστική ισχύ. Τα μοντέλα κοντά στα 500 ευρώ πλέον αποκτούν όλο και περισσότερους οπαδούς, καθώς μπορούν να ικανοποιήσουν και τον πιο απαιτητικό χρήστη, ο οποίος όμως δεν θέλει να δώσει 1.000 ευρώ για κινητό.

 

«Πού χάνουν έδαφος, όμως;», μπορεί να αναρωτηθεί κάποιος. Η στεγνή αλήθεια είναι «πουθενά». Ίσως στο ultra-premium χαρακτηριστικά, όπως είναι η ασύρματη φόρτιση, που δεν είναι και τόσο διαδεδομένη ακόμη βέβαια ή στον τύπο της οθόνης που κάποιες φορές μπορεί να μην αποτελεί την αιχμή της τεχνολογίας. «Και οι κάμερες μάλλον…», θα υποθέσει κάποιος εύλογα, όμως θα πέσει έξω. Το πιο τρανό παράδειγμα: το Huawei nova 5T.

 

To νέο upper mid-range κινητό της Huawei αποτελεί το νέο αγαπημένο μας τηλέφωνο στην κατηγορία και είναι πολύ εύκολο να εξηγήσουμε το γιατί. Είναι πανέμορφο, πανίσχυρο και δεν κοστίζει μια περιουσία. Ας τα δούμε λίγο πιο αναλυτικά όμως.

Το design του nova 5T δεν διαφέρει ριζικά σε σχέση με άλλες συσκευές που έχουμε δει τελευταία, αφού διαθέτει οθόνη με μικρό πλαίσιο και μια πολύ διακριτική οπή 4,5 χιλιοστών στο πάνω αριστερά μέρος για τη selfie camera. Η premium φύση του αναβλύζει με την τετραπλή κάθετη κάμερα στο πίσω μέρος να φέρνει κάτι από P30 Pro, όμως θα θέλαμε να μην εξέχει τόσο το πλαίσιό τους.

Παρά την αρκετά μεγάλη οθόνη, το κινητό έχει πολύ καλή αίσθηση στο κράτημα, ενώ το καλύτερο στοιχείο του είναι τα χρώματα, στα οποία κυκλοφορεί, με το μοβ και το μπλε να είναι μοναδικά. Η ανακλαστική επιφάνεια στο πίσω μέρος, που εμφανίζει το “nova” logo στο μοβ χρώμα, μετατρέπει το κινητό σε… αντικείμενο μόδας. Το σύνολο παραπέμπει σε κάτι πραγματικά premium με το κυρτό γυαλί να το τονίζει αυτό.
 

Η οθόνη είναι IPS και όχι AMOLED, όπως θα ήλπιζε κάποιος, όμως έχει πολύ καλή απόδοση τόσο στα χρώματα, όσο και σε φωτεινότητα, ενώ και οι γωνίες θέασης ικανοποιούν. Το πολύ μικρό punch-hole στο επάνω μέρος δεν χαλάει καθόλου τη full-screen εμπειρία και οι 6,26 ίντσες με τη FullHD+ ανάλυση ικανοποιούν. Θα θέλαμε να δούμε την εταιρεία σε έναν χρόνο από τώρα να προσφέρει βέβαια οθόνες AMOLED με κυρτό 3D γυαλί αντί για 2.5D και ακόμα μικρότερο πλαίσιο οθόνης σε αυτήν την κατηγορία.

Κάποια ακόμη χαρακτηριστικά που ενδεχομένως να μην καλύψουν τους πιο απαιτητικούς έχουν να κάνουν με την έλλειψη microSD ή Nano κάρτας, αλλά και έλλειψη θύρας ακουστικών 3.5mm jack. Παρ’ όλα αυτά, προσφέρει ευκολίες όπως συνδεσιμότητα Bluetooth 5.0, NFC, αλλά και θύρα USB Type-C για τη φόρτιση, ενώ διαθέτει πλαϊνό αισθητήρα αποτυπωμάτων με αρκετά καλή απόκριση.

Οι φωτογραφικές δυνατότητες της συσκευής είναι αρκετά καλές και οι 4 κάμερες στο πίσω μέρος εξυπηρετούν σε πολλαπλά σενάρια. Λείπει κάποιος tele φακός για ποιοτικότερο zoom, όμως στη θέση του έχουμε τον υπερευρυγώνιο, που αποκτά όλο και φανατικότερους οπαδούς τελευταία. Ο εξειδικευμένος macro ίσως να ήταν και αχρείαστος, αλλά το τετραπλό σύστημα σε συνδυασμό με το λογισμικό αποδεικνύεται ιδιαίτερα αποδοτικό και κυρίως χρήσιμο για τον μέσο χρήστη. Δεν βλέπουμε συχνά άλλωστε τέτοιο πολύπλοκο σύστημα σε συσκευές αυτής της κατηγορίας. Αξίζει να αναφέρουμε ότι ο βασικός 48άρης δίνει πολύ καλή λεπτομέρεια, ενώ το λογισμικό της Huawei αποδίδει αρκετά καλά στις νυχτερινές φωτογραφίες. Προσφέρεται η δυνατότητα λήψης βίντεο σε 4Κ στα 30fps, ενώ η selfie κάμερα στα 32MP προσφέρει περισσότερα απ’ όσα θα χρειαστείτε.

 

Όσον αφορά τις επιδόσεις του… «μοτέρ» το nova 5T προσφέρει εξαιρετικές δυνατότητες με τον πανίσχυρο Kirin 980 σε συνδυασμό με 6GB μνήμης RAM. Ο συνδυασμός αυτός το καθιστά «ανθεκτικό» στο πέρασμα του χρόνου, ενώ έρχεται με EMUI 9.1 (Android 9 δηλαδή) και θα λάβει άμεσα ενημέρωση για Android 10.

Όσον αφορά στην αυτονομία του, τα βγάζει πέρα και με το παραπάνω, αφού με την μεγάλη χωρητικότητα της μπαταρίας στα 3750 mAh, ξεχνάμε να το φορτίσουμε και όταν έρθει η ώρα της φόρτισης, αυτή διαρκεί πολύ λίγο. Μέσα σε μόλις 24 λεπτά έχουμε έως και 50% ενέργεια. Με μια πλήρη φόρτιση κρατάει περίπου 1,5 μέρα χρήσης.

Συμπέρασμα

Το Huawei nova 5T είναι μία από τις καλύτερες επιλογές για τα χρήματά σας στην κατηγορία κάτω των 500 ευρώ. Διαθέτει πανέμορφο σχεδιασμό με premium χαρακτηριστικά, εξαιρετικές επιδόσεις επιπέδου ναυαρχίδας, απίθανη αυτονομία και πολύ καλό σύστημα κάμερας. Θα θέλαμε και μια οθόνη AMOLED να κλείσουμε το πακέτο, αλλά ακόμα κι έτσι, παραμένει μια εξαιρετική πρόταση από τη Huawei.

Το πακέτο γίνεται ακόμα πιο δελεαστικό τώρα τα Χριστούγεννα, αφού η Huawei προσφέρει μαζί με κάθε αγορά nova 5T, το ρολόι Watch GT, αλλά και το Y5 2018. H προσφορά ισχύει μέχρι τις 12/1/2020.

Βαθμολογία: 8/10

 

 

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης