Του Παύλου Κρούστη

Χαρακτηριστικά

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ
  • Λειτουργεί μέσω Bluetooth / NFC σύνδεσης με συσκευές Android και iOS
  • Εκτυπώνει φωτογραφίες 5×7,6 εκ.
  • Χρησιμοποιεί για την εκτύπωση την τεχνολογία Zink της Polaroid, που δεν απαιτεί μελάνι
  • Δυνατότητα παραμετροποίησης των φωτογραφίών μέσω της εφαρμογής

Τι είναι το HP Sprocket

To Sprocket αποτελεί την πρόταση της HP στην άμεση εκτύπωση φωτογραφιών. Συνδυάζει φορητότητα και ευκολία με μια πολύ εύχρηστη εφαρμογή για κινητά και tablets, μέσω της οποίας μπορείτε να παραμετροποιήσετε τις φωτογραφίες σας και να τις εκτυπώσετε μέσα σε μερικά δευτερόλεπτα σε μορφή αυτοκόλλητου με διαστάσεις 5×7,6 εκατοστών.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Πώς λειτουργεί;

Ο εκτυπωτής τσέπης της HP έχει τη δυνατότητα να συνδέεται με το κινητό και το tablet σας μέσω Bluetooth ή NFC σύνδεσης, τόσο σε Android, όσο και σε iOS περιβάλλον. Αρκεί απλά να κατεβάσετε την εφαρμογή από το αντίστοιχο store και η σύνδεση γίνεται πανεύκολα και πολύ γρήγορα.

Αφού συνδεθείτε, μπορείτε να βρείτε τις φωτογραφίες που έχετε αποθηκευμένες στη συσκευή σας ή στους λογαριασμούς σας στο Facebook, στο Instagram και στο Flickr. Αυτές τις φωτογραφίες μπορείτε να τις επεξεργαστείτε όπως θέλετε μέσω της εφαρμογής Sprocket, που σας δίνει πάρα πολλές επιλογές σε πλαίσια (κάδρα), stickers, φίλτρα κλπ. Στη συνέχεια μπορείτε να τις στείλετε προς εκτύπωση.

Εκτύπωση χωρίς μελάνι

Ο HP Sprocket υποστηρίζει την τεχνολογία Zink της Polaroid που δημιουργήθηκε από το 2005. Μέσω των ειδικών χαρτιών/φύλλων, με τα οποία τροφοδοτείται η συσκευή, μπορούν να αποτυπωθούν χρώματα επάνω τους χωρίς να χρειάζεται μελάνι.

Το χαρτί καλύπτεται με πολλαπλές στρώσεις διαφανούς βαφής κατά την κατασκευή του και τα χρώματα αυτά ενεργοποιούνται με θερμικούς παλμούς διαφόρων εντάσεων και μεγεθών από μια κεφαλή θερμικής εκτύπωσης. Οι βαφές τότε μπορούν να μετατραπούν σε χρώματα, δίνοντας μια πλήρη γκάμα χρωμάτων με ένα πέρασμα από τον εκτυπωτή.

Ο λόγος που χρησιμοποιείται κάτι τέτοιο είναι προφανώς για τη φορητότητα και την ευχρηστία, καθώς δεν χρειάζεται μελάνι και όλα τα παρελκόμενα των inkjet και laser εκτυπώσεων.

Σε ποιον απευθύνεται

O μικρός, φορητός εκτυπωτής της HP μπορεί να συνδεθεί πάρα πολύ εύκολα με το κινητό ή το tablet σας και να εκτυπώσει φωτογραφίες που έχετε αποθηκευμένες μέσα σε περίπου 50 δευτερόλεπτα. Δεν είναι στιγμιαίο, αλλά σε συνδυασμό με το πολύ μικρό του μέγεθος βολεύει να το έχετε μαζί σας ώστε να εκτυπώνετε (και μάλιστα σε μορφή αυτοκόλλητου) μικρές φωτογραφίες. Αντί να στείλετε τις φωτογραφίες, μπορεί να θέλετε να τις μοιραστείτε σε φυσική μορφή ή να θέλετε να τις κολλήσετε κάπου πολύ εύκολα. Το Sprocket είναι ιδανικό για αυτό.

Η ποιότητα των εικόνων είναι ικανοποιητική για αυτό που προορίζονται. Μην περιμένετε να δείτε άψογη χρωματική πιστότητα και λεπτομέρεια, όμως μπορείτε πολύ γρήγορα να φτιάξετε τις δικές σας φωτογραφίες και να τις έχετε πολύ εύκολα σε φυσική μορφή. Προορίζεται για διασκέδαση και όχι για επαγγελματικούς σκοπούς.

Design & Χαρακτηριστικά

Το HP Sprocket είναι ένα πολύ μικρό τετράγωνο κουτάκι, ιδιαίτερα ελαφρύ (στα 170 γρ.) και διατίθεται σε λευκό και μαύρο χρώμα.

Στο κάτω μέρος είναι το tray για την έξοδο των φωτογραφιών και αριστερά θα βρείτε το power button. Στο πάνω μέρος υπάρχει η θύρα Micro USB για τη φόρτιση, μαζί με μια φωτεινή ένδειξη, που σας ενημερώνει για την κατάσταση της μπαταρίας, αλλά και της λειτουργίας του εκτυπωτή.

H πλήρης φόρτιση του εκτυπωτή διαρκεί περίπου 90 λεπτά και μπορεί να βγάλει έως και 30 εκτυπώσεις σύμφωνα με την HP. To πίσω μέρος ανοίγει πολύ εύκολα για να τοποθετήσετε νέο χαρτί προς χρήση εντός της εσοχής που υπάρχει.

Διαθεσιμότητα

To HP Sprocket κυκλοφορεί στα ελληνικά καταστήμα και είναι ένα από τα ελάχιστα στο είδος του που μπορείτε να βρείτε στην ελληνική αγορά. Η προτεινόμενη λιανική του τιμή είναι στα 139€ και έρχεται μαζί με 10 φύλλα για εκτύπωση. Αν χρειαστείτε περισσότερα, μπορείτε να βρείτε 20 φύλλα HP Sprocket Zink Photo Paper στα 10,50€.

To interface της εφαρμογής

Συμπέρασμα

O Sprocket της HP διαθέτει όλα τα χαρακτηριστικά που χρειάζεται για να ζωντανέψει τις φωτογραφίες σας στη στιγμή. Αν σας αρέσουν οι φυσικές φωτογραφίες ή απλά θέλετε να εκτυπώνετε άμεσα τις ψηφιακές σας δημιουργίες, τότε είναι για εσάς. Μπορείτε να τον έχετε στην τσέπη σας ή στην τσάντα σας, ενώ η εφαρμογή που το συνοδεύει είναι πανεύκολη στη χρήση.

H συσκευή μάς παραχωρήθηκε για μερικές ημέρες από την HP για τις ανάγκες της παρουσίασης.

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης