Είσαι ο ειδικός πράκτορας, Nomad.  Εσύ και η ομάδα σου, οι Ghosts, έχετε κληθεί από κάποιο κυβερνητικό στέλεχος να “φέρετε τις ισορροπίες” στο τροπικό νησί Auroa, όπου μια παραστρατιωτική ομάδα φαίνεται να έχει αναλάβει τον έλεγχο. Μαζί με άλλους 30 πράκτορες επιβαίνετε σε ελικόπτερα και ετοιμάζεστε για την απόβαση. Ξαφνικά, βλέπεις από μακριά τον πιλότο ενός ελικοπτέρου να χάνει τον έλεγχο και να εκρήγνυται. Το ίδιο κι ένα δεύτερο ελικόπτερο. Τότε, κάτι χτυπάει και το δικό σας.

Ξυπνάς κρεμασμένος ανάποδα σε ένα δέντρο με φωνές να ακούγονται από μακριά: “πρέπει να τους βρούμε, ψάξτε για επιζήσαντες”. Πέφτεις στο έδαφος κι είσαι τραυματισμένος. Έχεις μόνο ένα περίστροφο με μερικές σφαίρες, αιμορραγείς και οι φωνές ακούγονται όλο και πιο κοντά. Το κατεστραμμένο ελικόπτερο έχει τυλιχτεί στις φλόγες και βλέπεις τον καπνό των άλλων ελικοπτέρων από μακριά. Άραγε να έχει επιβιώσει κανείς άλλος;

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Πρέπει να επιβιώσεις. Σταμάτα την αιμορραγία. Κρύψου πίσω από το δέντρο, μην σε δουν. Σε προσπέρασαν. Έχεις λίγο χρόνο να φροντίσεις τα τραύματά σου. Χρειάζεσαι όπλο όμως. Το περίστροφο και οι λιγοστές σφαίρες δεν αρκούν. Δες τους. Κουβαλούν αυτόματα όπλα. Αν καταφέρεις να τους εξοντώσεις, θα μπορέσεις να πάρεις τον εξοπλισμό τους. Πρόσεχε, περνούν κι άλλοι. Πέφτεις στο έδαφος και καλύπτεσαι με τις λάσπες για να μην σε δουν. Παραμένεις ακίνητος και παρατηρείς τις κινήσεις τους, μέχρι να βρεις ευκαιρία και να απομονώσεις κάποιον. 

Η αναγνώριση είναι από τα βασικότερα κομμάτια του ολοκαίνουργιου Tom Clancy’s Ghost Recon Breakpoint. Το παιχνίδι σάς βάζει σε αντίξοες συνθήκες, να δείτε τις κινήσεις των εχθρών σας, τον εξοπλισμό τους και να βρείτε δίοδο είτε για να τους προσπεράσετε, είτε για να τους στήσετε ενέδρα. Headshot στον φρουρό που βρίσκεται μπροστά σου. Θα προλάβεις να τον κρύψεις, προτού σε βρει η ομάδα του; Κάπως έτσι ξεκινά η εμπειρία του παιχνιδιού, που αυτήν τη φορά βασίζεται κατά πολύ στον ρεαλισμό και τις τακτικές που χρησιμοποιούν οι Ειδικές Δυνάμεις. 

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

 

 

Ο τρόπος που χειρίζεσαι το όπλο, ο τρόπος που καθαρίζεις δωμάτια, που κάνεις αναγνώριση, κάλυψη/απόκρυψη και στήνεις τακτικές, βασίζεται στις συμβουλές που παρείχαν στρατιωτικοί των Ειδικών Δυνάμεων στους προγραμματιστές της Ubisoft για την όσο το δυνατόν πιο ρεαλιστική εμπειρία. Οι χρόνοι σου θα πρέπει να είναι ακριβείς και οι κινήσεις σου προσεκτικές. Ειδικότερα… όταν έχεις και παρέα.

 

 

Το παιχνίδι μπορεί να παιχτεί με έως και τρεις ακόμα φίλους σου. Ως ομάδα έχετε τη δυνατότητα να καλύψετε μεγαλύτερες εκτάσεις πιο γρήγορα, να χωριστείτε σε στρατηγικές θέσεις αναλόγως ειδίκευσης, να κουβαλήσει ο ένας τον άλλον αν τραυματιστείτε και πολλά άλλα. Η επικοινωνία είναι μείζονος σημασίας. Για να επιβιώσετε όμως θα πρέπει να αποφύγετε και τους θηρευτές σας… τους “Λύκους”.

 

 

Η ειδική παραστρατιωτική ομάδα που αναφέραμε νωρίτερα ήταν κι αυτή κάποτε στις Ειδικές Δυνάμεις, αλλά όχι πια. Ο αρχηγός τους είναι ο Cole D. Walker (τον ενσαρκώνει ο ηθοποιός Jon Bernthal, γνωστός για τον πρωταγωνιστικό του ρόλο στις σειρές “The Punisher” και “The Walking Dead”), o καλύτερος όλων, ανελέητος εκτελεστής, που θα διεκπεραιώσει τον στόχο του, όπως και να ‘χει. 

 

Σκοπός σου θα είναι να βρεις τι έπαθαν τα ελικόπτερα της αποστολής σας, να σώσεις τον άμαχο πληθυσμό του νησιού και να ξεφύγεις από τους “Wolves”. Θα μπορέσεις να επιβιώσεις;

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης