Παύλος Κρούστης

Κάπου στα μισά της παρουσίασης της Sony στην E3 2016, είδαμε ένα video από ένα παιχνίδι πρώτου προσώπου, που μας θύμισε πολύ τα horror games Outlast και P.T. Το ατμοσφαιρικό video έδειχνε έναν πρωταγωνιστή σε ένα εγκαταλελειμμένο σπίτι, καθώς διάφορα περίεργα στιγμιότυπα πετάγονταν στην οθόνη. Στο τέλος του trailer, εμφανίστηκε το logo του Resident Evil VII και ενθουσίασε τα πλήθη.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Η Capcom ανακοίνωσε την ημερομηνία του παιχνιδιού, καθώς και ότι θα είναι συμβατό με το PlayStation VR, με το οποίο θα μπορεί να παιχτεί καθ’ όλη τη διάρκειά του. Επίσης άλλη μια μεγάλη έκπληξη ήταν το teaser demo, που ανακοίνωσαν στο τέλος της παρουσίασης, το οποίο είναι διαθέσιμο δωρεάν για τους PS Plus συνδρομητές. Το teaser ονομάζεται «Beginning Hour» και λαμβάνει χώρα πριν τα γεγονότα του teaser που έδειξαν στην παρουσίαση. 

Η απόκριση του κόσμου ήταν ενθουσιώδης, ενώ πολλοί παραξενεύτηκαν με την τόσο διαφορετική πορεία που επέλεξε η Capcom για το παιχνίδι της. Είναι γνωστό και είχε φανεί και από τις πωλήσεις της σειράς, ότι πλέον ο κόσμος δεν ήθελε άλλον ένα action τίτλο με όπλα και εκρήξεις, όπως τα Resident Evil 5 και 6. Φυσικά το ρόλο του σε αυτό έπαιξε και το ανερχόμενο είδος των First-Person Horror, όπως και η παρουσία των VR συσκευών πλέον στη βιομηχανία. Το Resident Evil 7 είναι το συνονθύλευμα αυτών.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Το demo teaser διαρκεί περίπου 20 λεπτά, ενώ έχει πολλές πτυχές και μυστικά, τα οποία ο κόσμος ανακαλύπτει αυτές τις ημέρες. Ενώ έχετε τη δυνατότητα να ανοίξετε ντουλάπια, συρτάρια κλπ. και διαθέτει inventory system, στους fans έλειψαν στοιχεία, όπως οι μάχες και το inventory management. Με σημερινή δήλωση, ο Koushi Nakanishi της Capcom καθησύχασε τους gamers ότι παρόλο που ο τίτλος θα αλλάξει σε μεγάλο βαθμό, θα επιστρέψουν τα στοιχεία, που αποτελούν το DNA της αγαπημένης σειράς.

«Τα puzzles, το management του inventory και οι μάχες επιστρέφουν, αλλά εστιάζουν στο στοιχείο του τρόμου και στο ότι αυτό επιστρέφει, κάτι το οποίο είναι και το θέμα μας με το teaser demo. Άρα, αν θεωρήσατε ότι η σειρά απομακρύνθηκε από το horror στοιχείο τα προηγούμενα χρόνια, αυτή είναι η επιτηδευμένη μας δήλωση ότι επιστρέφει.», ανέφερε ο Nakanishi.

Το Teaser Demo αποτελεί πρόλογο για το full παιχνίδι, που θα κυκλοφορήσει και δεν θα συμπεριλαμβάνεται μέσα στο παιχνίδι. Το Resident Evil 7 αποτελεί συνέχεια των Resi 5 και 6, καθώς εκτυλίσσεται λίγο μετά τα γεγονότα αυτών. Αυτό που ανακοινώθηκε όμως είναι ότι η σειρά αφήνει πίσω τις σκηνές, που είναι βγαλμένες από Hollywood blockbusters για κάτι πιο ατμοσφαιρικό.

«Αν ψάχνετε για κάποιο παιχνίδι με πυροβόλα όπλα, τότε καλύτερα να δείτε το Umbrella Corps. Ξεχωρίσαμε τους δύο τίτλους όσον αφορά το gameplay τους και το Resident Evil 7 δε θα είναι γεμάτο με όπλα.» Το παιχνίδι είναι survival horror. Και τα βότανα -σήμα κατατεθέν της σειράς- επιστρέφουν.

Το Resident Evil 7 θα κυκλοφορήσει στις 24 Ιανουαρίου 2017 για PC, PlayStation 4 (και PlayStation VR) και Xbox One.

Μπορείτε να βρείτε περισσότερα για τους Resident Evil τίτλους ΕΔΩ.

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης