Του Παύλου Κρούστη

Αναβολές και ακυρώσεις σε παρουσιάσεις και εκθέσεις έχουν μεταφέρει ένα αβέβαιο κλίμα για την είσοδο των κονσολών νέας γενιάς στην αγορά, δηλαδή του Xbox Series X της Microsoft και του PlayStation 5 της Sony. Και οι δυο εταιρείες έχουν δηλώσει σαφώς ότι η ημερομηνία κυκλοφορίας των μηχανημάτων τους δεν αλλάζει και ισχύει το “Holiday 2020”, δηλαδή η εορταστική περίοδος μέχρι τα Χριστούγεννα, που υπολογίζεται από τα μέσα Νοεμβρίου μέχρι τα μέσα Δεκεμβρίου.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Οι νέες κονσόλες πατροπαράδοτα παρουσιάζονταν στην E3, την έκθεση του Los Angeles ή έστω εκεί βλέπαμε την πλήρη αποκάλυψή τους ή των παιχνιδιών που θα δούμε. Λόγω της πανδημίας όμως, η E3, όπως και οι υπόλοιπες τεχνολογικές εκθέσεις που επρόκειτο να γίνουν φέτος, έχουν ακυρωθεί. Γι’ αυτόν τον λόγο η Sony και η Microsoft πήραν την απόφαση να αλλάξουν τον τρόπο με τον οποίο προγραμματίζουν τις ανακοινώσεις τους, παρουσιάζοντας αυτήν τη φορά τα πάντα μέσω livestream κατά κύριο λόγο.

Τόσο η Microsoft, όσο και η Sony παρουσίασαν πρόσφατα πλήρως τα τεχνικά χαρακτηριστικά των Xbox Series X [διαβάστε εδώ] και PlayStation 5 [διαβάστε εδώ]. Μια ανάλυση για τα τεχνικά χαρακτηριστικά και των δύο κονσολών νέας γενιάς, μπορείτε να ακούσετε εδώ.

Το χειριστήριο του PlayStation 5, DualSense.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Κι ενώ για κάποιον λόγο, η εξωτερική εμφάνιση της κονσόλας φαίνεται να ενδιαφέρει ιδιαιτέρως τους fans, μόνο η Microsoft είναι αυτή που έχει δείξει τον εξωτερικό σχεδιασμό του Xbox Series X, ενώ η Sony έχει παρουσιάσει μόνο το χειριστήριο του PlayStation 5, το DualSense [δείτε εδώ], το οποίο βέβαια μάς δίνει μια εικόνα για το τι να περιμένουμε.

Αυτό που δεν έχουν δείξει ακόμη οι εταιρείες όμως είναι αυτό που περιμένουμε όλοι: τα παιχνίδια νέας γενιάς. Κι ενώ αυτό είναι κάτι που συνήθως βλέπαμε στην E3, φέτος τα πράγματα άλλαξαν λίγο.

Πρώτη η Microsoft θα παρουσιάσει τα παιχνίδια του Xbox Series X, σε ένα “INSIDE Xbox” event που θα πραγματοποιηθεί στις 7 Μαΐου, 18:00 ώρα Ελλάδος μέσω των social media της εταιρείας [Xbox – YouTube]. Το παιχνίδι που γνωρίζουμε σχεδόν σίγουρα ότι θα δούμε είναι το νέο Assassin’s Creed Valhalla, καθώς υπήρξαν σχετικά teasers μέσω Twitter.

Το Assassin's Creed Valhalla θα κυκλοφορήσει στα τέλη του 2020 σε PS5, Xbox Series X, PC, PS4, Xbox One και Google Stadia.

Από την άλλη, η Sony δεν έχει καθορίσει ακόμη την ημερομηνία αντίστοιχης παρουσίασης, όμως πρόσφατα μάθαμε για ένα ψηφιακό event από τον δημοσιογράφο/παρουσιαστή, Geoff Keighley, το οποίο ονομάζεται “Summer Game Fest” και θα έχει έκταση… 4 μηνών: από Μάιο έως και Αύγουστο. Στο πλαίσιο του Summer Game Fest θα υπάρξουν ανακοινώσεις, παρουσιάσεις, δοκιμές παιχνιδιών σε μορφή demo για όλους τους χρήστες μέσω των ψηφιακών καταστημάτων και άλλα πολλά. Σχεδόν όλοι οι γνωστοί publishers της βιομηχανίας έχουν δηλώσει την επίσημη συμμετοχή τους, καθώς όλο το εγχείρημα μοιάζει με μια “διαδικτυακή E3”, που αντί για 3 μέρες θα διαρκέσει 4 μήνες.

Δεν γνωρίζουμε ακόμη περισσότερες λεπτομέρειες γι’ αυτό, αλλά η Sony θα έχει παρουσίαση εντός του πλαισίου του Summer Game Fest, όπως και η Microsoft. Τέλος, υπάρχουν φήμες ότι η αντίστοιχη παρουσίαση της Sony θα πραγματοποιηθεί στις 4 Ιουνίου, όμως δεν υπάρχει ακόμη επιβεβαίωση γι’ αυτό.

Περιμένουμε με ανυπομονησία να ρίξουμε μια πρώτη ματιά στα παιχνίδια νέας γενιάς στις 7 Μαΐου.

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης