Πωλήσεις Video Games στην Ελλάδα - Οκτώβριος 2017

Πρώτη καταχώρηση: Παρασκευή, 1 Δεκεμβρίου 2017, 19:00
Πωλήσεις Video Games στην Ελλάδα - Οκτώβριος 2017
Πλέον έχουμε φτάσει στην κορύφωση της σεζόν, με την Black Friday να έχει περάσει κα την Cyber Week να ξεκινά, ενώ οι κυκλοφορίες των παιχνιδιών για φέτος έχουν φτάσει πάνω κάτω στο τέλος τους. Σήμερα, η GfK Hellas έδωσε τα αποτελέσματα για την αγορά των video games για τον μήνα Οκτώβριο.

Δείτε παρακάτω τη δεκάδα:Η κορυφή της δεκάδας ανήκει όπως ήταν αναμενόμενο στους αθλητικούς τίτλους που μόλις είχαν κυκλοφορήσει, οι οποίοι αναμένουμε να πρωταγωνιστήσουν και στα επόμενα top-10.Πρώτος έρχεται ο τίτλος της EA, FIFA 18 με το PES 2018 και το NBA 2K18 να ακολουθούν. Κατά τα κλασικά δεδομένα της χώρας, συνεχίζουμε και βλέπουμε PS3 εντός της δεκάδας με τους δύο ποδοσφαιρικούς τίτλους, ακόμη και 4 χρόνια μετά την κυκλοφορία των κονσολών νέας γενιάς. Η έκδοση για PS3 του FIFA 18 βρίσκεται στην 5η θέση, ενώ το PES 2018 (PS3) βρίσκεται στην 8η.

Εντός της δεκάδας λοιπόν έχουμε 5 αθλητικούς τίτλους, ενώ στην 4η θέση βρίσκεται και το Gran Turismo Sport της Sony. Στην 6η θέση βλέπουμε το αγαπημένο Crash Bandicoot N.Sane Trilogy, ενώ στην 9η και 10η θέση είναι τα Middle-earth: Shadow of War και Assassin's Creed Origins αντίστοιχα.Ταυτότητα της έρευνας
H GfK Hellas δραστηριοποιείται από το 1988 στις έρευνες απογραφής λιανικών πωλήσεων, απογράφοντας 86 διαφορετικές κατηγορίες ηλεκτρικών και ηλεκτρονικών ειδών, σε ανεξάρτητα καταστήματα και αλυσίδες λιανικής. Οι έρευνες απογραφής είναι συνεχείς και πραγματοποιούνται σε μηνιαία και εβδομαδιαία βάση ανάλογα με την κατηγορία απογραφής και βασίζονται σε δείγμα καταστημάτων. Η μεθοδολογία της έρευνας στηρίζεται σε καταγραφή των πωλήσεων από τις ηλεκτρονικές βάσεις των καταστημάτων σε συγκεκριμένα χρονικά διαστήματα. Η απογραφή για τα μεγάλα καταστήματα και τις αλυσίδες λιανικής αφορά στο σύνολο των καταστημάτων τους (απογραφή) ενώ για τα ανεξάρτητα καταστήματα μέσω της καταγραφής πωλήσεων δείγματος αυτών και της αναγωγής μέσω στατιστικών μεθόδων στο σύνολο του πληθυσμού τους.

Σχετικά με τη GfK
Η GfK αποτελεί τον έμπιστο συνεργάτη στην παροχή πληροφοριών σχετικά με την αγορά και τους καταναλωτές, που επιτρέπει στους πελάτες της να λαμβάνουν έξυπνες αποφάσεις. Περισσότεροι από 13.000 ειδικοί έρευνας αγοράς συνδυάζουν το πάθος τους με την μακρά εμπειρία της GfK στην επιστημονική διαχείριση δεδομένων. Αυτό επιτρέπει στην GfK να προσφέρει υψηλού επιπέδου γνώση σε παγκόσμιο επίπεδο και να τη συνδυάζει με γνώση της τοπικής αγοράς σε πάνω από 100 χώρες. Χρησιμοποιώντας καινοτόμες τεχνολογίες και επιστημονικές μεθόδους, η GfK μετατρέπει τα “big data” σε έξυπνες λύσεις, δίνοντας τη δυνατότητα στους πελάτες της να βελτιώσουν την ανταγωνιστικότητά τους και να εμπλουτίσουν τις εμπειρίες και τις επιλογές των καταναλωτών.

Για περισσότερες πληροφορίες, επισκεφθείτε τη διεύθυνση www.gfk.com ή ακολουθήστε την GfK στο Twitter: https://twitter.com/GfK_en

Πηγή: GfK Hellas

Επιμέλεια: Παύλος Κρούστης

Τελευταία ενημέρωση: Παρασκευή, 1 Δεκεμβρίου 2017, 19:00