Του Παύλου Κρούστη

 

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

[Ενημέρωση – 18/12/2020 19:00]: Ενημερώθηκε η λίστα με links από νέες παρουσιάσεις και νέες κυκλοφορίες.

[Αρχική Δημοσίευση]:

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

To PlayStation 5 μόλις κυκλοφόρησε με τρομερή επιτυχία, κάτι που η Sony φρόντισε να ανακοινώσει σήμερα μέσω Twitter. «Είναι το μεγαλύτερο λανσάρισμα κονσόλας μας», αναφέρει το tweet στον επίσημο λογαριασμό PlayStation, ενώ παράλληλα ενημέρωσαν ότι θα υπάρξει επιπλέον στοκ στα καταστήματα πριν τις γιορτές.
 

Διαβάστε επίσης:
 

Ενώ δεν ανακοινώθηκε συγκεκριμένος αριθμός πωλήσεων, γνωρίζουμε ότι είναι παραπάνω από 2,1 εκατ. κονσόλες, που είχε ανακοινώσει η εταιρεία για τις πωλήσεις λανσαρίσματος του PlayStation 4 το 2013.

 

Παράλληλα, η πλειοψηφία των παιχνιδιών που είναι διαθέσιμα για PlayStation 5 έχει κερδίσει πολύ καλές βαθμολογίες στο Metacritic, με το λανσάρισμα να θεωρείται εξαιρετικά επιτυχημένο και από τη μεριά των κριτικών. Όσοι ενδιαφέρονται, παρακάτω μπορούν να βρούν μια λίστα με τα 10 καλύτερα παιχνίδια του PlayStation 5, όπως τα ξεχώρισε το Zougla.gr, αλλά και την πλήρη λίστα των διαθέσιμων παιχνιδιών.

10) ΝΒΑ 2Κ21 Next Generation [διαβάστε το review]

Η νέα έκδοση του ΝΒΑ 2Κ21 έχει αναπτυχθεί από την αρχή και εκμεταλλεύεται πλήρως τις δυνατότητες του PS5. Συγκεκριμένα, έχουμε νέα χαρακτηριστικά, “επαναστατικά” γραφικά και πολύ γρήγορους χρόνους φόρτωσης, που είναι διαθέσιμα μόνο στην έκδοση νέας γενιάς. Καινούργια συστήματα τεχνητής νοημοσύνης που ελέγχουν κάθε παίκτη εντός του γηπέδου φέρνουν νέες δυναμικές. Παράλληλα υπάρχει νέα rail cam που θα ανεβάσει το παιχνίδι.
 

 

09) Watch Dogs: Legion [διαβάστε το review]

Με ένα από τα καλύτερα settings που έχουμε δει πρόσφατα, τεράστια ευελιξία κινήσεων και ένα περίπλοκο, χορταστικό σύστημα αλληλεπίδρασης με τους κατοίκους της πόλης, το Watch Dogs: Legion καταφέρνει να εντυπωσιάσει σε πολλά σημεία του, κι ας αφήνει ελαφρώς πίσω το σενάριο, την κλασική, συνηθισμένη αφηγηματική προσέγγιση έστω.
 

 

08) Call of Duty: Black Ops Cold War [διαβάστε το review]

Tο Cold War είναι μια καλή επιλογή, ειδικά στο PS5, στο οποίο χρησιμοποιούνται οι δυνατότητες του DualSense και έχουμε λειτουργία με ray tracing για τα γραφικά. Ένα πλήρες πακέτο.
 

 

07) Sackboy: A Big Adventure [διαβάστε το review]

H Sumo Digital περιορίζει το κομμάτι της δημιουργίας που έκανε γνωστή τη σειρά LittleBigPlanet και παραδίδει ένα άριστο platformer, γεμάτο φαντασία, πανέμορφο, μαγικό, διασκεδαστικό και ευφάνταστο από την αρχή του μέχρι το τέλος του. Ένα εξαιρετικό παιχνίδι για συνοδεία της κυκλοφορίας του PlayStation 5, που θα ικανοποιήσει όλες τις ηλικίες χωρίς αμφιβολία.
 

 

06) Observer: System Redux [διαβάστε το review]
 

Η Bloober με το remake της για το Observer κατάφερε να βελτιώσει το πρωτότυπο παιχνίδι σε όλους τους τομείς και να εξομαλύνει τα περισσότερα προβλήματά του στο gameplay, με πιο προφανή αναβάθμιση στον οπτικό τομέα αλλά σημαντικές επεμβάσεις και αλλού. Πρόκειται για την καλύτερη μορφή του εξαιρετικού τίτλου, με νέο μάλιστα περιεχόμενο και χαμηλή τιμή, και μπορεί να σας απασχολήσει για 10 περίπου ώρες με αξιόλογες κυβερνοπάνκ ιστορίες ντετεκτιβικού τρόμου. Αν δεν το έχετε παίξει στην πρώτη του έκδοση ειδικά, μην το χάσετε.
 

 

05) The Pathless [διαβάστε το review]
 

Το The Pathless είναι ο δυνατός indie τίτλος του λανσαρίσματος της νέας γενιάς κονσολών (κυκλοφορεί και σε PS4 αλλά και PC, όμως το ότι έρχεται μαζί με την κυκλοφορία του PS5 του δίνει αυτήν την ταυτότητα) και αξίζει να το δοκιμάσετε χωρίς αμφιβολία, γιατί είναι ένα ιδιαίτερα καλοσχεδιασμένο παιχνίδι με έξυπνους μηχανισμούς, όμορφη παρουσίαση και ενδιαφέρον σενάριο. Οι γρίφοι του είναι εξαιρετικοί, η εξερεύνηση χορταστική και η κίνηση στον χώρο ακολουθεί την προσέγγιση του Spider-Man της Insomniac, κάνοντάς μας να μην θέλουμε να αφήσουμε το χειριστήριο κάτω. Από τις ευχάριστες εκπλήξεις του PS5 launch.
 

 

04) Devil May Cry 5 Special Edition [διαβάστε το review]

Η νέα έκδοση ενός εκ των καλύτερων action τίτλων των τελευταίων ετών έρχεται με τρομερές βελτιώσεις στο PS5, όπως λειτουργία υποστήριξης ray tracing, λειτουργία στα 120 Hz και ολοκαίνουργιο περιεχόμενο, ανάμεσα σε άλλα.
 

 

03) Assassin’s Creed Valhalla [διαβάστε το review]
 

Πρόκειται για το καλύτερο πρόσφατο Assassin’s Creed, που στέκεται δίπλα-δίπλα με τα δυνατότερα της σειράς, αλλάζοντας και βελτιώνοντας σχεδόν όλα τα χαρακτηριστικά που μείωσαν τους προηγούμενους τίτλους, αλλά και βάζοντας ένα λιθαράκι για την εύρεση λύσεων σε προβλήματα που μαστίζουν τα open world παιχνίδια εδώ και χρόνια. Το Assassin’s Creed επιτέλους επιστρέφει στην παλιά του αίγλη.
 

 

02) Marvel’s Spider-Man: Miles Morales [διαβάστε το review]

Οι βόλτες στη Νέα Υόρκη ως Spider-Man ποτέ δεν ήταν τόσο συναρπαστικές, ενώ έχουν βελτιωθεί σχεδόν όλοι οι τομείς με ουσιώδεις προσθήκες που προσθέτουν ταυτόχρονα προσωπικότητα στον τίτλο. Η μικρή διάρκεια αντί για μειονέκτημα γίνεται ατού, καθώς η περιορισμένη έκταση βελτιώνει τη δομή και δίνει μία σφιχτή, καλογραμμένη εμπειρία που διαρκεί 8-10 ώρες και θα κερδίσει κάθε παίκτη, φαν ή όχι του αραχνάκια.
 

 

01) Demon’s Souls [διαβάστε το review]
 

Πρόκειται για ένα από τα σημαντικότερα παιχνίδια όλων των εποχών, και επιστρέφει απίστευτα ανανεωμένο για να δείξει ότι πραγματικά είχε κάτι να πει, ότι δικαίως ξεκίνησε ολόκληρο ρεύμα στο gaming και ότι ακόμη και σήμερα παραμένει τρομερό. Μπορεί να χάνει λίγη σκοτεινιά και να γέρνει περισσότερο προς fantasy λημέρια, παραμένει όμως ένας από τους πιο αξιοπρόσεκτους launch τίτλους κονσόλας που έχουμε δει ποτέ.
 

 

Η πλήρης λίστα των διαθέσιμων παιχνιδιών στο PS5 αυτήν τη στιγμή [18/12/2020] :
 

  1. Assassin’s Creed Valhalla [διαβάστε το review]
  2. Astro’s Playroom [διαβάστε το review]
  3. Borderlands 3 [διαβάστε το review]
  4. Bridge Constructor: The Walking Dead
  5. Bugsnax
  6. Call of Duty: Black Ops Cold War [διαβάστε το review]
  7. Concept Destruction
  8. CRSED
  9. Dead By Daylight: Special Edition
  10. Demon’s Souls [διαβάστε το review]
  11. Destiny 2
  12. Devil May Cry 5 Special Edition [διαβάστε το review]
  13. DIRT 5
  14. FIFA 21
  15. Fortnite
  16. Freddy Spaghetti
  17. Godfall [διαβάστε το review]
  18. GoonyaFighter JigglyHapticEdition
  19. Haven
  20. Immortals Fenyx Rising [διαβάστε το review]
  21. Infliction: Extended Cut
  22. Just Dance 2021
  23. JYDGE
  24. King Oddball
  25. Madden NFL 21
  26. Maneater
  27. Marvel’s Spider-Man Remastered [διαβάστε το review]
  28. Marvel’s Spider-Man: Miles Morales [διαβάστε το review]
  29. Mortal Kombat 11 Ultimate [διαβάστε το review]
  30. NBA 2K21 Next Generation [διαβάστε το review]
  31. No Man’s Sky
  32. Observer: System Redux [διαβάστε το review]
  33. Outbreak: The New Nightmare
  34. Outbreak: Epidemic
  35. Overcooked! All You Can Eat
  36. Override 2: Super Mech League
  37. Planet Coaster: Console Edition
  38. Poker Club
  39. Puyo Puyo Tetris 2
  40. Sackboy: A Big Adventure [διαβάστε το review]
  41. Shakedown: Hawaii
  42. Sparkle Unleashed
  43. Sparkle 2
  44. Spirit of the North: Enhanced Edition
  45. Temtem [Early Access] [διαβάστε το preview]
  46. Tesla Force
  47. Tesla vs Lovecraft
  48. The Pathless [διαβάστε το review]
  49. Tom Clancy’s Rainbow Six Siege
  50. Twin Robots: Ultimate Edition
  51. Undead Horde
  52. WRC 9
  53. War Thunder
  54. Warframe
  55. Warhammer: Chaosbane Slayer Edition
  56. Watch Dogs: Legion [διαβάστε το review]
  57. Worms Rumble

Να υπενθυμίσουμε ότι όλοι οι χρήστες του PS5 φυσικά έχουν στη διάθεσή τους ολόκληρη σχεδόν τη συλλογή του PlayStation 4, με μερικά από τα παιχνίδια μάλιστα να επωφελούνται από βελτιώσεις, όπως υψηλότερες επιδόσεις και βελτιωμένους χρόνους φόρτωσης.

 

 

 

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης