Αύριο έρχεται τελικά το αναμενόμενο update του PlayStation 4, η έκδοση 4.50, με την κωδική ονομασία SASUKE. Παρακάτω, θα βρείτε μερικά από τα νέα χαρακτηριστικά που έρχονται στο PlayStation 4:

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Υποστήριξη Εξωτερικού Σκληρού Δίσκου
Όπως έχει αναφερθεί και στο παρελθόν, το update 4.50 σας επιτρέπει να κατεβάζετε και να αποθηκεύετε παιχνίδια και δεδομένα τους σε εξωτερικό σκληρό δίσκο. Αρκεί να συνδέσετε τον εξωτερικό αποθηκευτικό σας χώρο, να το επιλέξετε από τις “USB Storage Devices” από το μενού “Devices” για να το διαμορφώσετε, ώστε να είναι έτοιμο προς χρήση (προσοχή, θα σβηστούν όλα τα δεδομένα που περιλαμβάνει.

Οι συμβατοί δίσκοι χρειάζεται να είναι USB 3.0 και ανάμεσα σε 250GB και 8ΤΒ.

Ο σκληρός δίσκος που θα διαμορφώσετε θα είναι τώρα η τοποθεσία που κατεβαίνουν τα αρχεία σας, ενώ μπορείτε να αλλάξετε την προεπιλογή από το μενού “Storage” μέσα στα “Settings”. Μπορείτε να μεταφέρετε τα αρχεία (παιχνίδια και εφαρμογές) που έχετε στον εσωτερικό σας δίσκο πάρα πολύ εύκολα επιλέγοντας “Applications” στο “Storage”, πατώντας το κουμπί “Options” και επιλέγοντας το “Move to Extended Storage”. Θα μπορείτε να επιλέξετε εσείς ποια παιχνίδια και εφαρμογές να μεταφέρετε.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Αν θέλετε να αφαιρέσετε το σκληρό δίσκο από το PS4, κρατήστε πατημένο το PS button, επιλέξτε “Sound/Devices” και στη συνέχεια “Stop Using Extended Storage” από το Quick Menu.

Δεν υπάρχει εγγύηση ότι θα είναι συμβατές όλες οι USB συσκευές.

Βελτιώσεις για το PlayStation VR
Βελτιώνεται η ανάλυση της Social Screen για το μενού, αλλά και η ανάλυση και ο ρυθμός ανανέωσης όταν είστε σε Cinematic Mode. Επιπρόσθετα το PS VR πλέον θα υποστηρίζει 3D Blu-ray discs. Θα έχετε πλέον τη δυνατότητα να τα παρακολουθήσετε σε στερεοσκοπικό 3D μέσω του headset.

Υποστήριξη Voice Chat μέσω Remote Play
Προστίθεται Voice Chat μέσω του Remote Play σε Windows PC, Mac ή σε οποιαδήποτε Xperia συσκευή.

  • Βελτιώσεις σε off-console διαθεσιμότητα
  • Custom wallpaper και χρώμα προφίλ
  • Περισσότερες δυνατότητες για share
  • Επιλογές για το Activity Feed
  • Συντόμευση για τα Save Data σας
  • Συντόμευση από το Capture Gallery στο SHAREfactory
  • Υποστήριξη GIF μέσω του SHAREfactory
  • Βελτιώσεις στο PS Messages και στο Communities

PlayStation 4 Pro – Boost Mode
Τελευταίο και πιο σημαντικό είναι το Boost Mode του PS4 Pro. Το συγκεκριμένο mode, όπως έχουμε αναφέρει και στο παρελθόν θα φέρει βελτιώσεις στις επιδόσεις όλων των παιχνιδιών που θα τρέχουν στη συσκευή σε σχέση με τις επιδόσεις του σε απλό PlayStation 4, αλλά και ενδεχομένως μικρότερους χρόνους φόρτωσης, κάτι το οποίο έπρεπε να είχε έρθει από την πρώτη στιγμή της κυκλοφορίας της κονσόλας, αλλά ευτυχώς το βλέπουμε σχετικά σύντομα.

Το συγκεκριμένο χαρακτηριστικό θα το εξετάσουμε με πολλά παιχνίδια σύντομα, καθώς μπορεί να αποτελέσει το σημαντικότερο παράγοντα επιλογής του PS4 Pro έναντι του απλού μοντέλου.

Επιμέλεια: Παύλος Κρούστης

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης