Τις τελευταίες ημέρες, παίκτες από όλον τον κόσμο αναφέρουν πως έχουν λάβει ένα μήνυμα που κάνει το PlayStation 4 να “κολλήσει” (freeze), αναγκάζοντας τους να κάνουν επαναφορά των εργοστασιακών ρυθμίσεων ώστε να επιστρέψει η κονσόλα στη φυσική της κατάσταση.
Το Reddit έχει δεκάδες σχετικά threads, όπου διάφοροι κάτοχοι της κονσόλας εξηγούν τι συνέβη στην περίπτωση τους και προτείνουν να αλλάξετε τις ρυθμίσεις απορρήτου στα μηνύματα, ώστε να μπορούν να σας στείλουν μήνυμα μόνο φίλοι (αν τους εμπιστεύεστε) ή να μην μπορεί κανείς. Από ότι φαίνεται, το spam μήνυμα περιέχει σύμβολα που το PlayStation 4 δεν αναγνωρίζει, όμως δεν είναι ξεκάθαρο αν αυτά δημιουργούν το πρόβλημα.
Ακόμα και έτσι, ορισμένοι παίκτες έχουν βρει τον τρόπο για να το διορθώσουν, χωρίς να χρειαστεί να κάνουν επαναφορά των εργοστασιακών ρυθμίσεων και να πρέπει να επανεγκαταστήσουν τα παιχνίδια τους. Για την ακρίβεια, ορισμένοι αναφέρουν πως έκλεισαν την κονσόλα τους, έσβησαν το μήνυμα από το PlayStation app στο κινητό και το πρόβλημα διορθώθηκε. Κάποιοι άλλοι, όμως, υποστηρίζουν πως δεν ήταν αρκετό, καθώς έπειτα χρειάστηκε να ανοίξουν την κονσόλα σε safe mode και να κάνουν rebuild το database.
Πηγή: VG24.gr

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης