Τα ποσοστά αστοχίας υλικού για τις κάρτες γραφικών της Nvidia, RTX 2080 Ti φαίνεται να είναι κατά πολύ υψηλότερα του αναμενόμενου, αφού αυξανόμενος αριθμός χρηστών αναφέρει ότι οι κάρτες τους εμφανίζουν προβλήματα, όπως αστάθειες στην εικόνα, μικρές κουκκίδες στην οθόνη και άλλοι αναφέρουν σταδιακή χειροτέρευση, χωρίς μάλιστα να έχουν επέμβει με overclocking ή κάτι άλλο.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Οι RTX Turing κάρτες γραφικών της Nvidia είναι οι πιο ισχυρές κάρτες γραφικών που υπάρχουν αυτήν τη στιγμή, αλλά απ’ ό,τι φαίνεται η διαδικασία της διασφάλισης ποιότητας των προϊόντων αυτών δεν είναι η πρέπουσα.

Δεκάδες αναρτήσεις στα forum της Nvidia αναφέρουν εδώ και εβδομάδες ότι οι κάρτες τους RTX 2080 Ti σταματούν να δουλεύουν με εκατοντάδες απαντήσεις στα φόρουμ να αναφέρουν “κρασαρίσματα”, μαύρες οθόνες, μπλε οθόνες (bsod) και κάρτες που δεν δουλεύουν καθόλου ή εμφανίζουν “σκουπίδια” στην οθόνη. Υπάρχουν αναφορές για τις 2080, αλλά οι περισσότεροι αναφέρουν προβλήματα με τις 2080 Ti.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Στο Reddit επίσης υπάρχουν αντίστοιχα θέματα. Μάλιστα αναφέρεται ότι πολλοί έχουν προβλήματα ακόμα και με κάρτες που τους έχουν δοθεί ως αντικατάσταση από την Nvidia, τις οποίες επίσης έχουν επιστρέψει πίσω. Αυτό δηλώνει ίσως ότι υπάρχει κάποιο πρόβλημα με την αρχιτεκτονική της κάρτας.

Τα θέματα φαίνεται να επηρεάζουν περισσότερο τους κατόχους 2080 Ti Founders Edition, αν και αρκετοί αναφέρουν προβλήματα με κάρτες Gigabyte και ASUS.

Επιμέλεια: Παύλος Κρούστης

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης