Του Παύλου Κρούστη

Περίπου 2,5 χρόνια χρειάστηκε να περιμένουμε τη Square Enix και τη Marvel Games να δώσει έστω κάποια πληροφορία από το εξαιρετικά αναμενόμενο The Avengers Project, από το οποίο είχαμε δει μόνο ένα μικρό teaser video.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Η εταιρεία αποφάσισε ότι η φετινή E3 θα ήταν και το μέρος που θα αποκαλυφθεί ο τίτλος και αναμενόμενα ξεκίνησε ο ντόρος εδώ και μερικές εβδομάδες που μας γνωστοποιήθηκε το παραπάνω γεγονός.

Η αποκάλυψη έγινε στο τέλος της παρουσίασης της Square Enix και η κραυγή του κοινού ήταν εκκωφαντική. Δείτε παρακάτω το trailer που παρακολουθήσαμε:

 

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Το παιχνίδι αναπτύσσεται από την Crystal Dynamics (εταιρεία ανάπτυξης των παιχνιδιών της σειράς Tomb Raider κατά κύριο λόγο), την Eidos Montreal (εταιρεία ανάπτυξης του πιο πρόσφατου Tomb Raider παιχνιδιού, αλλά και των δυο τελευταίων Deus Ex) και την νεοσύστατη “επέκταση” της Crystal Dynamics, την Crystal Northwest.

Πρόκειται για μια από τις μεγαλύτερες παραγωγές, αν όχι τη μεγαλύτερη, που έχουμε δει από τη Square Enix, που έχει σκοπό φυσικά να εκμεταλλευτεί την τεράστια επιτυχία του κινηματογραφικού σύμπαντος της Marvel και των Εκδικητών, ενώ έρχεται λίγο μετά τον οδοστρωτήρα, που ονομάζεται “Avengers: Endgame”, την ταινία που “έκλεισε” έναν κύκλο 21 ταινιών για το Marvel Cinematic Universe.

Για όλους τους διψασμένους λοιπόν έρχεται το video game Marvel’s Avengers, το οποίο αναμένεται να κυκλοφορήσει στις 15 Μαΐου 2020 για PlayStation 4, Xbox One, PC, αλλά και Google Stadia.

Πρόκειται για παραγωγή στην οποία έχει εμπλακεί ενεργά η Marvel Games (παρακλάδι της Marvel Entertainmet), όπως και στο περσινό Marvel’s Spider-Man, το οποίο αν μη τι άλλο, προσδίδει κύρος τουλάχιστον για την προσοχή στην απόδοση των χαρακτήρων και του κόσμου που θα τους περιβάλλει.

Μιλάμε για έναν action-adventure τίτλο, που θα περιλαμβάνει τόσο περιεχόμενο για έναν παίκτη, με μια αφηγηματική εμπειρία, που θα εστιάζει στους χαρακτήρες, αλλά παράλληλα θα υπάρχει και συνεργατικό παιχνίδι για έως και 4 παίκτες.

Η ιστορία ξεκινά, όταν οι Εκδικητές (Captain America, Thor, Hulk, Black Widow και Iron Man) γιορτάζουν την ίδρυση του νέου τους αρχηγείου στην Δυτική Ακτή κατά την ημέρα που ονομάζουν “A-Day” (Avengers Day). Δυστυχώς, οι εορτασμοί διακόπτονται από μια τραγωδία που προκαλεί ο γνωστός “κακός” στους fans, Taskmaster, με επίθεσή του σε μια γέφυρα. Μετά τα τραγικά γεγονότα της ημέρας εκείνης, οι Εκδικητές διαλύονται και προχωράμε 5 χρόνια στο μέλλον, όπου βλέπουμε τους ήρωες ηττημένους, να φιλονικούν μεταξύ τους, ενώ φαίνεται να έρχεται μια νέα απειλή που θα πρέπει να αντιμετωπίσουν.

Στο campaign θα αναλάβετε τον ρόλο διαφόρων ηρώων, καθώς θα χρησιμοποιήσετε τις χαρακτηριστικές τους δυνάμεις, ενώ στο συνεργατικό παιχνίδι θα αναλάβετε να φέρετε εις πέρας αποστολές ως ομάδα (ο κάθε χαρακτήρας θα έχει διαφορετικό χαρακτήρα). Δεν ξέρουμε ακόμη πώς θα συνδυάζονται αυτά τα δύο διαφορετικά modes μεταξύ τους, καθώς όπως ενημέρωσαν θα υπάρχουν αποστολές γραμμικές, αλλά και άλλες πιο ανοιχτές που θα απαιτούν εξερεύνηση. Οι ήρωες θα είναι όλοι customizable, καθώς θα μπορείτε να ξεκλειδώσετε διάφορες γνωστές, αλλά και νέες στολές για αυτούς.

Η εταιρεία δήλωσε ότι το παιχνίδι θα λαμβάνει ανά τακτά διαστήματα μετά την κυκλοφορία, για αρκετά χρόνια μάλιστα (!), νέους χαρακτήρες με νέες ιστορίες και νέες τοποθεσίες, όλα δωρεάν για όλους. Ο πρώτος έξτρα χαρακτήρας που εμφανίστηκε ως teaser, στο τέλος του trailer, ήταν ο Hank Pym, γνωστός και ως Antman.

Μας υποσχέθηκαν ότι θα μάθουμε περισσότερα πολύ σύντομα και ανυπομονούμε να το πιάσουμε στα χέρια μας. Έως τότε, μπορούμε να παρακολουθήσουμε για πολλοστή φορά το μοναδικό trailer, το οποίο ήδη μετρά περίπου 9 εκατ. θεάσεις από προχθές.

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης