Η Sony Interactive Entertainment ανακοίνωσε σήμερα ότι εξαγοράζει την Insomniac Games, την εταιρεία ανάπτυξης του πρόσφατου Marvel’s Spider-Man, αλλά και της πολύ γνωστής σειράς Ratchet & Clank.
 

H εταιρεία που συνεργάζεται με τη Sony από την εποχή του πρώτου PlayStation έγινε σήμερα το 14ο first-party studio της Sony Interactive Entertainment. Είναι η πρώτη εξαγορά της Sony από το 2011, που προστέθηκε η Sucker Punch (Infamous) στα Sony Worldwide Studios.
 

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

H Insomniac Games ξεκίνησε τη συνεργασία της με τη Sony, προσφέροντας αποκλειστικά στο PlayStation το 1998 το Spyro the Dragon και άλλα δυο παιχνίδια για τη σειρά, τη σειρά Ratchet & Clank στο PlayStation 2, τη σειρά Resistance στο PlayStation 3 και άλλα πολλά. Πιο πρόσφατα, στο PlayStation 4, είχαμε το remake του Ratchet & Clank και φυσικά το Marvel’s Spider-Man.

Ο επικεφαλής των Sony Worldwide Studios, Shawn Layden, αναφέρει σε δήλωσή του τα εξής:

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

“Η Insomniac Games είναι ένα από τα πιο πολυβραβευμένα studio ανάπτυξης της βιομηχανίας και η κληρονομιά τους στην κορυφαία αφήγηση και το gameplay είναι χωρίς προηγούμενο. Είχαμε μια πολύ ισχυρή συνεργασία για πολλά χρόνια και πλέον είμαστε πολύ ενθουσιασμένοι που ανακοινώνουμε επίσημα ότι πλέον ανήκουν στην οικογένεια των Worldwide Studios. Η προσθήκη της Insomniac Games στα SIE WWS υπενθυμίζει την επένδυσή μας στην ανάπτυξη gaming εμπειριών παγκοσμίου βεληνεκούς, που μπορεί να βρει κάποιος μόνο στο PlayStation.”

Με τη σημερινή ανακοίνωση, η Sony ανέφερε ότι το Marvel’s Spider-Man (διαβάστε εδώ την κριτική του zougla.gr), έχει πλέον φτάσει τα 13,2 εκατ. σε πωλήσεις από τον Σεπτέμβριο του 2018 που κυκλοφόρησε και είναι σύμφωνα με τις ως τώρα ανακοινώσεις το δεύτερο αποκλειστικό παιχνίδι με τις μεγαλύτερες πωλήσεις στο PlayStation 4, μετά από το Uncharted 4: A Thief’s End, που πλέον έχει φτάσει τα 15 εκατ., ενώ λίγο πιο πίσω φαίνεται να βρίσκεται το God of War, στα 10 εκατ. 

 

Επιμέλεια: Παύλος Κρούστης

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης