Του Παύλου Κρούστη

Όπως έχουμε αναφέρει και στο παρελθόν, στο νέο Assassin’s Creed Odyssey, που αναμένεται να κυκλοφορήσει τις επόμενες ημέρες, θα μπορείτε να επιλέξετε ανάμεσα σε δύο χαρακτήρες: τον Αλέξιο και την Κασσάνδρα, οι οποίοι είναι απόγονοι του Βασιλιά της Σπάρτης, Λεωνίδα.

H Μελισσάνθη Μάχουτ είναι η ηθοποιός που ενσαρκώνει την πρωταγωνίστρια του νέου Assassin’s Creed Odyssey, Κασσάνδρα. Στο πλαίσιο ενός παγκοσμίου event της Ubisoft, που διοργανώθηκε στην Αθήνα, είχαμε την ευκαιρία να μιλήσουμε με τη λαμπερή ηθοποιό που δανείζει στην πρωταγωνίστρια του παιχνιδιού όχι μόνο τη φωνή της, αλλά και τις κινήσεις της (motion capture) και εκφράσεις του προσώπου της (facial animations).

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Δείτε παρακάτω τη συνέντευξη:

Η Μελισσάνθη Μάχουτ γεννήθηκε στον Καναδά. Παρότι ξεκίνησε σπουδές φιλολογίας στην Αγγλία, τελικά αποφοίτησε από την Δραματική Σχολή του Εθνικού Θεάτρου το 2009 ενώ είναι κάτοχος BA (Hons) στην υποκριτική από τη Royal Academy of Dramatic Arts (RADA) από την οποία αποφοίτησε το 2012. Έχει συμμετάσχει σε παραστάσεις σε θέατρα όπως το «King’s Head» και το «Globe Theatre».

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Την έχουμε δει σε μικρότερο ρόλο στην ταινία του Χριστόφορου Παπακαλιάτη “Ένας Άλλος Κόσμος”, στην ταινία “Νοτιάς” του 2016, αλλά και στην πιο πρόσφατη διαφήμιση της Lacta, “Τι είναι αγάπη;”.

Όπως μας ενημέρωσε, είναι η δεύτερη φορά που δουλεύει σε video game, καθώς η πρώτη φορά ήταν σε μικρότερο ρόλο (και δάνεισε μόνο τη φωνή της) στο Assassin’s Creed Origins. Εκεί ξεκίνησε και η συνεργασία της με την Ubisoft. Αυτήν τη φορά φυσικά χρειάστηκε να δουλέψει πολύ πιο σκληρά για τις διαδικασίες του motion capture, αλλά και των ηχογραφήσεων, περνώντας πάνω από 1000 ώρες στο recording booth. 

Χρησιμοποιώντας εντυπωσιακά διαφορετική προφορά από την κανονική της (την ελληνική) έδωσε στον χαρακτήρα της την απαραίτητη δυναμική, που επιθυμούσαν οι δημιουργοί του παιχνιδιού, κάνοντας την Κασσάνδρα απολαυστική εντός του κόσμου που έχει χτίσει η εταιρεία στην Αρχαία Ελλάδα.

Αν ανυπομονείτε να δείτε τη δουλειά της, μπορείτε να το κάνετε στις 5 Οκτωβρίου που κυκλοφορεί το Assassin’s Creed Odyssey σε PlayStation 4, Xbox One και PC.

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης