Ξεκλειδώνοντας το framerate, η Microsoft κάνει το gameplay πιο ομαλό στα παιχνίδια που “τρέχουν” σε Windows 10 και ταυτόχρονα τακτοποιεί ένα μεγάλο παράπονο των χρηστών για την Universal Windows Platform. Η εταιρεία δίνει ιδιαίτερο βάρος στην προώθηση των gaming δυνατοτήτων των Windows 10 και πολλές φορές ως τώρα έχει κάνει επίδειξη με tech demos, αλλά και ports των αποκλειστικοτήτων του Xbox One, όπως το “τροποποιημένο” Forza Motorsport 6: Apex, που θα έρθει ως free-to-play τίτλος στα Windows 10.

Από σήμερα, δίνεται η δυνατότητα στους χρήστες της UWP να ξεκλειδώσουν τα framerates από το refresh rate της οθόνης τους. Ένα πολύ μεγάλο παράπονο για μια πρόσφατη μεγάλη αποκλειστικότητα των Microsoft Studios, Quantum Break, ήταν η έλλειψη δυνατότητας ρύθμισης για το framerate. Το framerate cap στην ουσία περιόριζε τις επιδόσεις του παιχνιδιού άνευ λόγου, ενώ πλέον θα μπορείτε πραγματικά να δείτε τις δυνατότητες του setup σας στα παιχνίδια για Windows.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Η Microsoft ανακοίνωσε επίσης την υποστήριξη του AMD Freesync και του NVIDIA G-SYNC, που επιτρέπουν πιο “έξυπνο” refresh της εικόνας στην οθόνη σας. Οι συγκεκριμένες βελτιώσεις βοηθούν πολύ στην επίλυση των προβλημάτων, που μαστίζουν αυτή τη στιγμή την πλατφόρμα των Windows για το gaming. Αναμένουμε φυσικά και την επίλυση του θέματος με το fullscreen.

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης